V 29=)

Tiden går fast det inte känns så ibland. Magen växer så det knakar och besvären kommer o går. Överlag så mår jag bra fast jag känner mig trött och har värk i rygg o mage.

I magen:

De små lätta rörelserna som du har känt i magen blir nu allt starkare. Nu känns sparkar och slag. Barnet börjar likna en riktig liten bebis. Produktionen av hormonerna androgen och östrogen startar. De stimulerar din kropp att producera prolaktin som startar produktionen av råmjölk som barnet kommer att behöva de första dagarna. Fostret börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Fostret urinerar cirka en halv liter per dag.

Mamma:

Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila.

Tips:

Om du oroar dig för att du inte har känt fosterrörelser på länge kan du dricka tre stora glas med kallt vatten i en följd och sen sätta en väckarklocka på ringning mot magen.

 

Källa: barntotal.se

 

 


Vad har du på hjärtat?
Postat av: Stina

Vilken fin mage du har :) Myys..

Vart har du fått texten ifrån? Har inte sett den innan och det är alltis kul att gå in och läsa om sin vecka på olika sidor :)

2009-09-20 @ 05:11:58
URL: http://bebbelycka.blogspot.com
Postat av: Stina

Vilken FIN mage du har!!!

2009-09-20 @ 08:33:58
URL: http://fladdor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0