Söndag morgon och redan vaken...

Det är lustigt det där med att inte kunna sova när man får sova. Hela veckan har vi ju traskat upp kl 07 och jag har varit jättetrött. Så när det var lördag morgon så tänkte jag att det skulle bli jätteskönt o få sova till det lite men tror ni att man sovar då?! Näe, då vaknar man redan kl 06 och kan inte somna om, delvis kanske för att grannens hund var ute o skrek kl 06:30. Låg i sängen o kämpade för att somna om men icke. sen vaknade lillan redan vid ca 07:50 och ville gå upp. Idag var samma visa. Vaknade själv innan kl 07 och kunde inte somna om så nu har jag suttit här vid datorn och kollat barnvagnar. Kan inte bestämma mig vilke jag vill ha. Jag har kollat på Akta Graco Trekko, Crescent M300 (tveksam till de små hjulen framtill), Hoco och Cango. Kollade lite på blocket på både begagnat och nytt. Har ju inte haft ngn begagnad vagn tidigare till barnen men denna gången när vi vet att det är sista barnet så kanske jag kan tänka mig det om man hittar en ren,fin o fräsch till ett riktigt bra pris. Tankarna snurrar i huvudet på en. Ngn som har ngt att tillägga om dessa vagnar så tar jag tacksamt emot denna informationen. Nu börjar suget i min mage och det kanske är dags för påfyllning av föda. Ska även passa på o steka revben på fm då jag sedan ska på Blingoparty till svägerskan i em.

Med förhoppningar om en bra o härlig söndag.

Grattis vår lilla älskling!

Idag har vår älskade solstråle Hampus namnsdag. Grattis till dig älskling! Vi älskar dig såååå mycket!







Småmysig låt=)

Denna låten är ganska go o lyssna på. Var inte så överförtjust i Lars när han var med i Idol men det funkar helt klart i denna låten=)

Love, you got a feeling that you cannot hide
You got a feeling that you can’t decide, what’s right
Hey, it’s got a history and it’s here to stay
It’s got nothing here, to slap your face,
While you are down
It’s hanging around

But love, it’s too hard to break
Love, aint nothing you can take
It’s a little thing we make

Hey, it’s waiting off for you all night
Just to see that you got home alright
Love, it comes and goes from town to town
If you stand up you’re gonna hit the ground
When it finds you, and it’s going to too

Caus you know – love, it’s too hard to break
Love, aint nothing you can take
It’s a little thing we make

Oh, you hate me never said I know
You’d enjoyed the show
Here’s to you, love when you needed mow

You know – love, it’s too hard to break
Love, aint nothing you can take
It’s a little thing we make

It’s a little thing we make

Mums=)

Gjorde ikväll en enkel kycklinggratäng som jag verkligen kan rekommendera. Slänger in receptet nedan som jag hittade så får ni väl testa nån gång=)

Snabb kycklinggratäng

För: 4 personer

Ingredienser

600 g kycklingfile
1 msk smör
140 g bacon
1/2 purjolök
1 1/2 dl riven ost
3 dl grädde
1 msk senap
1 msk kycklingfond

Beskrivning

Skär kycklingfileerna i tärningar och bryn de i smör.
Klipp baconet i bitar och stek för sig.
Strimla purjolöken och låt den fräsa med baconet.
Lägg kyckling, bacon och purjolök i en smord ugnsform.
Vispa ihop ost,grädde,senap och fond.
Gratinera i 200 grader i ca 25-30 minuter.
Servera med potatis, ris eller pasta.

Lillan vill vara stor...

Många ggr märker man att lillan vill vara lika stor och duktig som storebror. Ett ex var imorse när jag hade lämnat av Hampus vid skolan och skulle köra henne till dagis. Då säger hon plötsligt på vägen bort till dagis att hon vill gå upp till dagis själv, jag skulle inte följa med henne. Eftersom jag känner att jag gärna vill säga hej till dagispersonalen när jag lämnar henne så förklarar jag för henne att jag gärna vill gå med upp. Åter igen nekar hon till detta och vill åtminstone gå upp för trappan ensam. När vi väl är framme så är det en fröken utanför dörren så jag tar bara ett par ord med henne och sedan fick lillan traska upp själv, mäkta stolt=)

Barnmorskebesök

Har nu gått 25+1 veckor och igår var det dags för första besöket hos barnmorskan sedan inskrivningen.
Det togs lite prover bl.a. järnvärde och blodsocker, urinprov, blodgruppering...
Järnvärde: 110 så nu blev jag rekommenderad att prova järntabletter eftersom hon tyckte det var för lågt.
Blodsocker: 5,0
SF-mått: 24
Vikt: +7,5 kg ( 15 veckor kvar...)
Blodtryck: 95/70, inte högt det heller. (Inte så konstigt att jag kan känna mig trött o hängig ibland)
Lillprinsens hjärtljud: 150 slag/min

Har bokat in besök ända fram tills det är dags och nästa besök kan även min älskling följa med och lyssna på sin lille sons hjärtljud=)

Tidig morgon- trött kväll.

Ja visst känns det nu att man är uppe tidigt på morgonen. Vissa tycker nog inte att det är så tidigt att gå upp kl 07 men efter denna sommaren  och alla toabesök om nätterna så känns 7 tidigt för mig. Dessutom har jag ju inga småbarn heller som vill upp tidigt (än i alla fall) så det brukar vara sen morgon annars. Trots denna omställning så tycker jag att barnen och jag har fått in bra kvällsrutiner som passar oss alla tre och det har inneburit lugna kvällar och de somnar snabbt och lugnt. I somras har de ju lagt sig tillsammans vilket inneburit lite fortsatt lek eller gräl i sängen. Nu lägger sig lillan lite tidigare och vi läser saga och hon har somnat ganska omedelbart. Medan hon somnar så tränar Hampe och jag på klockan samt att han har läst ett par sidor i en bok för mig. När vi sedan har kommit upp ca 20:00 så sover redan skruttan och därefter Hampe=) Det känns så skönt när man kl 20:00 kan ha det helt tyst i huset och kanske ta en dusch själv eller pula med annat utan att det behöver bli så sent. Sitter här nu och har petat ihop en matlista för resten av veckan då jag ska handla imorgon tänkte jag. Känner dock att jag är riktigt trött ikväll och ska nog bara ta mig en dusch och sedan lägga mig o läsa en stund istället.
Ha en fortsatt trevlig kväll

Grattis min älskling!

Idag fyller min underbara, älskade make år, 29 år om man frågar honom;) Tyvärr sitter ha ju fortfarande på campen i Afghanistan så vi kan inte fira honom=( Vi skickade dock iväg ett paket till honom för ett par veckor sedan men det kan ta allt från 2-5 veckor tror jag innan paketet når honom men vi håller tummarna för att han åtminstone får det denna veckan=)
Hoppas din dag har varit bra där nere hjärtat. Vi får fira dig sen när du kommer hem. Familjen hälsar alla till dig o grattar.
Vi hörs ikväll.
Love you!

Äntligen härliga samtal=)

Igår stod det åter "privat nummer" på telefonen och äntligen var min älskling tillbaka på campen. Det var så skönt att kunna sitta och prata i lugn och ro och veta att han fann sig på trygg mark igen för oj så trött han lät. Det har varit en tuff vecka kan jag tro även om det har varit lugnt i områdena som de vistats i. Det blir ju dock minimalt med sömn, tråkig mat och värme som tar hårt på krafterna. Vi pratade en bra stund och det kändes så sjukt härligt=) Nu längtar vi båda att de här 2 veckorna ska gå fort så vi är tillsammans allesamman snart igen, åtminstone för några dagar framåt. Väntar på att telefonen ska ringa här snart igen då vi brukar höras en snabbis på kvällningen oxå, samt att jag tror att det finns 2 barn som gärna pratar med pappsen några ord=)

Hörs snart my love.

Prinsessan på ärten

Jag tror banne mig att det är jag!  De sista nätterna kan jag vakna av att det känns som jag har blåmärken över hela min kropp och att det är hur knöligt som helst under mig. När jag sedan försöker känna och ta bort det som är knöligt så kan det vara ett litet,litet veck på lakanet eller kanske ngn minismula som stör mig och ger mig "blåmärken". Jag känner mig då mörbultad i hela kroppen och har svårt att somna om. Dessutom kan jag längre inte ligga på min högra sida då jag blir så sjukt illamående och får ett obehag i magen så det blir till o ligga åt vänster( som inte är min bästa sovasida) alternativt på ryggen. Har aldrig varit så förtjust i att sova på ryggen men den enda fördelen nu med det är att min lille prins i magen oftast vaknar till då och börja dansa disco där inne=) Då kan man bara ligga där och njuta och känna hur fantastiskt livet ändå är mot mig och min familj. Efter en sån stund somnar man oftast gott sen ( trots saknaden av min älskade R ) för att sedan vakna av "ärten".  Jaja, det är bara att inse att bättre sömn än så här lär jag nog inte få de sista 14 1/2 veckorna som är kvar av min underbara graviditet, men det är småpotatis=)
Men som sagt, prinsessan på ärten är nog jag och jag vet ju vem min prins är=)

Dagens att göra-lista


Så skönt när hela listan är avprickad för en gångs skull=) Nu ska det bara slappas i soffan en stund=)
Ha en skön kväll

Strider inatt

Idag kan man åter läsa på försvarets hemsida att det inatt har varit strider mellan svensk-finska styrkan och afghanska upprorsmän. Ingen soldat har skadats vilket känns jätteskönt. Dock så känns det olustigt eftersom jag inte har en aning om R har varit inblandad i striderna. Vanligtvis har de sina distrikt men nu sista veckan har de befunnit sig på andra platser för att stötta upp vilket gör att man inte har ngn koll alls. Trorts detta så har jag lärt mig att hålla mig hyfsat lugn mot vad jag var i början när han åkte denna omgången. Minsta lilla som hände gjorde att jag blev helt hispig. Försöker har några kloka ord i huvudet som kommer från R:s chefs fru som själv är erfaren soldat: No news=Good news. Detta lugnar mig trots att R kanske inte hört av sig på några dagar. Hoppas bara att det lugnar sig lite nu så min älskade soldat får ta sig till campen och vila upp sig för oj vad han lät trött igår.

Miss you honey!

Sjukdag=(

Idag har varit en riktig skitdag p.g.a sjukdom. Jag kände igår av att jag började få ont i halsen fram på eftermiddagen och på kvällen kände jag mig riktigt krasslig med huvudvärk, halsont, förkylning. Kände mig även febrig. Detta innebar att det blev några timmar i soffan igår kväll. Natten var sedan lugn fram till ca 03 då det var dags för det nattliga toabesöket. Efter det så började jag frossa så jag trodde jag skulle skaka sönder tänderna. Slet fram täcket och kröp ner och efter mkt tandhackande så somnade jag till slut. Lämnade sedan barnen på dagis och hos kompis då jag egentligen skulle ha pluggat idag men kröp direkt ner i sängen istället. Sov sedan fram till 12-tiden. Därefter har inte mkt hänt här hemma men nu är det matdags för barnen om inte annat.
Over and out från denna gnällfian

Valdagen lider mot sitt slut och...

...nu har R ringt så jag vet att allt är lugnt. De hade inte märkt av så mkt just kring valet där han har befunnit sig vilket känns skönt. Jag passade på o ringa o meddela svärmor oxå om läget så de kan vara lugna oxå.
Ännu en dag till ända.

Orosdag

Idag känns det lite oroligt i kroppen på mig. Idag är ju valet för fullt igång nere i Afghanistan. Det verkar ju redan har varit stridigheter runt om i landet. Dessutom har jag inte en aning om vart min älskade befinner sig då jag inte pratat med honom sedan han begav sig ut i början på veckan vilket känns lite sisådär. Det är på gott och ont att inte höra av honom varje dag. Förr hörde han alltid av sig i princip varje dag men var det då ngn dag som det inte fanns täckning eller ngn annan orsak som hindrade honom från att höra av sig så gick jag ju nästan upp i taket av oro att det faktiskt hade hänt ngt. Nu vet jag att han hör av sig när han kan och förhoppningsvis kommer de tillbaka till campen till helgen nån gång och då hoppas jag få prata med honom.

Måste berätta om ett samtal jag fick igår som chockade mig. Det ringde en kvinna från Göteborg, minns tyvärr varken namn eller vartifrån hon ringde. Hon började intervjua mig lite kort som anhörig til soldat i Afghanistan. Jag fick svara på lite frågor om hur jag kände det o.s.v. Strax därpå frågar hon om jag skulle vara intresserad av att åka till Göteborg för att vara med på TV. Jag blir helt chockad, jag kan väl inte fara dit o sitta i tv-studio... Hon förklarade då att de fixade biljetter, hotell och även barnpassning under stunden jag skulle vara i studion. Tyvärr blev jag nog alldeles för chockad så jag tackade nej. Pratade sedan med Maria samt mamma som absolut tyckte jag skulle ställa upp. Tyvärr ringde ju denna kvinna från privat nummer och eftersom jag inte minns vilket tv-bolag hon ringde från heller så är det helt kört att få tag i henne och säga att jag ställer upp. Kanske hade varit bra att få visa svenska folket som inte stöttar våra soldater där nere att de faktiskt gör ngt så betydelsefullt där nere att vi som är hemma stöttar de till 100%. Vet att hon sa att det var på torsdag men jag vet inte om det var som idag eller nästa vecka. Faan att man ska vara så blyg, klart jag skulle ha nappat direkt på det. Dessutom hade ju jag och barnen fått en liten utflykt oxå. Jaja, ingen mening och älta det mer men jag kan ändå inte sluta tänka på det.

Nu ska jag kolla vidare på högskolegrejerna jag måste pyssla med innan barnen ska hämtas.
Tjao

Under uppbyggnad...

Åter igen så är bloggen under ny uppbyggnad i designen. Kanske lite väl rosa för att vara jag men vi får se vart det slutar. Nu ska jag gå och sussa då jag inte är helt frisk ikväll=(
Natti

Valet...

Nu närmar sig valet nere i Affe och det märks då R och gänget är betydligt mer på resande fot. Jag tror knappt han har varit inne på campen mer än 3-4 dagar sammanlagt på 3 veckor nu. Det är på både gott och ont naturligtvis. För R så betyder det att dagarna går fortare och han känner att han gör ngt betydelsefullt medan det för mig betyder mer oro och längtan efter hans telefonsamtal. Han hör av sig när det går men oftast kanske bara i form av av Hej o att allt är ok. Det räcker förvisso just då för att lugna denna stirriga, gravida kossan=) Imorgon innebär nästan halvtid=) 3 veckor sedan han åkte och bara 23 dagar kvar tills han kommer hem igen. Nu gäller det och härda ut även om man känner en sting av uttråkenhet (finns det ngt som heter så?) och trötthet. Ska bli skönt o ladda batterierna några dagar sen när han är hemma. Vi går ju dock mot slutet av hans sista mission någonsin. När vår lillprins är född så är det Svensson-livet som tar vid på riktigt. De sista 2 1/2 åren har han varit mer borta än hemma har vi kommit på och det är dags nu att hitta vardagen för oss alla igen. Det går dock ganska bra ändå här hemma faktiskt och barnen är enormt duktiga.

Vi saknar dig älskling!!!
We´ll be right here waiting for you=)

Fix o trix=)

Har nu åter kommit in en datorfrälst period. Känner att jag måste friska upp minnet lite i designvärlden inför kommande utbildning. Jag har bestämt mig för att göra ett försök på webbdesignkursen i alla fall. Har varit och hämtat första boken på bibblan idag=) Hoppas att ingen behöver låna den efter mig så jag slipper kopiera hela boken=S Tänkte lämna lillan på dagis onsdag o torsdag så jag får sätta mig i lugn o ro och läsa igenom lite om kursen och registrera mig o.s.v. Lite svårt o göra det när lillan är hemma samt att jag är för trött nu på kvällen för att kunna koncentrera mig riktigt. Det blir mest o blippa runt lite o testa lite på bloggen och lite i Ps. Tyckte jag hade lärt mig en hel del innan sommaren men oj vad jag har tappat bort det. Har nog för mkt annat i skallen=) SKa även försöka skapa mig en ny bloggdesign och ny header då hösten börja närma sig så känns min för somrig. Åter igen tryter dock minnet i Ps vilket gör att allt tar sån jäkla tid och Johannas humör tryter...Jaja, kan inte göra annat än att öva o öva...

Så jävla less...

Ikväll är jag så jävla less på det mesta.

* Vädret talar ju för sig själv med bara en massa regn.

* Hatar fredagar o lördagar nu när mannen min är borta då det är dessa kvällar man känner sig som mest ensam.

* Skulle hjälpa barnen med en sak men inser att det går inte för jag är för stor o klumpig nu o det räcker för att jag ska bryta ihop.

* Skulle börja med en ny header till min blogg men inser att jag har ju glömt allt i photoshop! Sitter bara som ett jävla frågetecken!

* Längtar just nu bara efter en stor KRAM av min älskade man!!!

Kan man bli gnälligare än mig ikväll?!

P.s. Ni som är duktiga på photoshop, snälla kontakta mig så jag kan få lite hjälp igen!!!

Grattis!

Idag fyller min barndomsvän Linda " liten" Eriksson 30 år. Stort grattis till dig gumman. Hoppas du har en bra dag trots allt jobbande=)

Kram Kram vännen
                                                           

Dagens...

Trevligaste: Ett litet besök hos min mormor o morfar då barnen var hos kompisar.

Längtan: Samtalet från mannen min.

Tråkigaste: Mannen kom inte tillbaka till campen utan vi fick bara ta ett snabbt samtal istället.

Mat: Fläskpannkaka till lunch och kyckling, ris o sås till middag ( önskemål från barnen)

Glädje: Hittade Felicias borttappade örhänge som hon fick av pappsen vid första leaven.

Måsten: Valla hunden X flera.

10 år

Idag har jag och min älskling varit förlovade i 10 år. Tänk vad tiden går. Den eftermiddagen 14/8-99 åkte jag o R till Kalmar slott . Vi hade med oss en picknickkorg och champagne. Sedan satt vi och mös uppe vid muren inne på slottet. Minns dock att det var lite kyligt men kärleken värmde=) Lite senare sen gick vi ut på restaurang och åt god mat. Denna kvällen var en av de bästa dagarna hittills i mitt liv och skulle bara visa sig vara en början till mitt nuvarande underbara liv.
Tack älskling för dessa 10 åren av kärlek som förlovade.
Längtar till din famn.
Älskar dig nu och för alltid.

Lite bilder

Sätter in lite bilder från bad på Öland=)

Lillan i mormors knä

Klätterapan=)



Självklart ska "bebisen" oxå bada

Sååå skönt=)

Nu har jag duschat och verkligen gjort mig ren=) Använt scrub och ska smörja mig med bodybutter. Har även målat naglar på händer o fötter. Känner mig så ren o fräsch nu. Det behövdes efter dessa dagar med skurande o tvättande. Nu ska jag gå upp o lägga mig o läsa en stund.
Natti

cool down...

Äntligen kan jag koppla av igen då min älskade man ringde hem nyss o bekräftade att allt är bra med dom. Mkt o göra o fortfarande på resande fort. Kändes så sjukt skönt o höra hans röst även om samtalet bara varade ngn minut. Det var allt som krävdes för att få denna tokan att varva ner o vara så hispig. Nu kan jag bli människa igen för denna dag=)
Tack älskling=)

Låg idag=(

Efter en natt med otäcka drömmar så känner jag mig ganska låg idag. Har inte pratat med R på 2 dygn nu så jag vet inget om situationen där nere viket känns jättekonstigt. Jag är rastlös och bara traskar omkring och kan inte sluta tänka på vad som händer i Afghanistan. Varje gång telefonen ringer så hoppas jag på "privat nummer" men det är det inte ngn av gångerna hittills. Vad ska jag göra för att skingra tankarna. Försöker med att plocka lite, tvätta o.s.v men det bara gnager i skallen på mig. Gaaahhhh, jag blir galen. Snälla R, RING!!! Ring och säg att allt är under kontroll och att du mår bra.
Saknar dig så min älskling!

Fru duktig=)

Idag känner jag mig ganska nöjd med mig själv. Klev upp i tid imorse. När jag såg regnet så bestämde jag mig för att ta itu med Hampes rum. Det var så enormt stökigt så han visste inte vart han hade sina grejer längre. Kan tillägga att min son är som en hamster kombinerat med en uppfinnarjocke. Han samlar på ALLT för att göra expriment på olika sätt. Det största han gjort var en koja av flera stora wellpappkartonger. Denna täckte nästan hela hans golv! Dessutom har han byggt egna små hus till sin hamster av ex olika kartonger och dylikt. Allt hans samlande gör att det blir trångt o stökigt och efter ett tag så blir det fullkomlig kaos. Jag hade lovat Hampe o röja hans rum ordentligt så att han sedan kan hålla ordning på det själv då det ska ingå i hans veckopengssysslor. Röjde hela förmiddagen ca 4 timmar och ändå är inte golven torkade så ni kan förstå att mkt åkte i soporna och plockades på rätt ställe samt dammning. Imorgon återstår bara golven så är det klart=) Känns så jäkla skönt att ha gjort det trots att det tog flera timmar och värken i fogarna genast gjorde sig mer påmind...

Så visst har väl jag varit fru duktig idag=)

Ojdå...

Det var lillans ord kl 04:30 imorse. Hon väckte mig då för att hon ville ha papper för hon hade snor sa hon. Jag traskade in på toa och kom sedan tillbaka med papper. Tände lampan för att kunna se hennes lilla näsa men vad får jag se då... inte snor i alla fall. Näsblod! Hon hade levrat blod i precis hela ansiktet, lite i håret, på underarmarna, på magen o ena benet. Även lakan o kudde var blodfläckade. När hon fick se det så sa hon: Ojdå...Det blev en liten tur in till toan istället o tvätta av det värsta. Varför hon blödde vet jag inte, kanske fått en armbåge av Hampe i ansiktet när de sovit men hon hade inte ont i alla fall. Vi somnade om till slut och det blev en renbäddad säng idag igen=)

Barn-aktiviteter...

Mina barn är så stora nu båda två att de börja "kräva" aktiviteter att gå på  om dagarna. Hampus ska fortsätta sin handboll för det tyckte han var kul. Får se sen när den träningen börjar eftersom de håller på o renoverar sporthallen. Han funderar även på att testa fotboll igen. Sist han spelade, vilket var 1-2 år sedan så stod han och hängde med armarna på målet och glömde egentligen varför han var där. De spelade även en match och då tyckte Hampe att det var mer intressant bredvid planen nere i skogen där de fick hämta honom en gång=) Han har ju dock mognat en del sedan dess och tycker det är skoj att sparka lite boll hemma. En annan fundering som Hampus har är att testa ju-jutsu, vilket jag kan se positivt då det är bra smidighetsträning samt disciplin kopplat till lek.
En aktivitet som jag har satt som obligatorisk nu i höst är simskola. Detta är ngt som är oerhört viktigt. Man läser om dessa olyckor varje sommar och många ggr är det barn som inte lärt sig simma. Vetskapen om att skulle han ramla i så skulle han kunna hålla sig ovanför en stund i alla fall om han kunde simma. Såg att detta börjar om ca en månad så det ska jag anmäla honom till i alla fall och sen får vi se om det blir ngt mer än handbollen oxå.

Lillan ska nog testa dans. Har en dagiskompis till henne vars mamma kör danskurser för mindre tjejer så det blir det nog. Får se om hon vill jympa oxå. Jag ska ju hinna med allt oxå nu innan R kommer hem och kan hjälpa mig men självklart ska barnen oxå få ha ngt kul att göra efter dagis o skola.

Nu ska jag koppla av en stund innan jag ska lägga mig o läsa en ny bok som jag köpte idag, Vill även tacka Jenny för en trevlig stund idag. Alltid skönt o umgås med glada, lättsamma människor och jag kände hur jag fick ny energi efter den stunden. Ska bli trevligt o ses nästa vecka igen.

Ha en trevlig kväll.

Snabb uppdatering

Denna veckan har gått enormt fort faktiskt. Barnen sov ju en natt hos mormor o morfar i husvagnen vilket de tyckte var jättemysigt. När jag hämtade de dagen efter så ringde mina föräldrar på kvällen och tyckte det var så tomt utan barnbarnen så vi bestämde att vi skulle komma över o bada dagen efter så vi var där 2 dagar och badade. Jag har sedan varit på Friskis en eftermiddag oxå.

Har kommit in på en av kurserna jag har sökt så just nu knakar det i huvudet på mig om jag ska börja kursen eller inte. Förmodligen startar jag igång kursen så får vi se om det funkar. Ska bara söka rätt på böckerna och dataprogrammen man behöver eftersom det är en kurs i webbdesign. Är det ngn som är i behov av en hemsida så hör av er till mig eftersom det är ett projekt som ska genomföras under kursens gång.

Min tvättmaskin pajade ju häromdagen oxå så det var mindre kul när man har en hel del tvätt. Körde ett par maskiner hos mina föräldrar i lördags och åkte sedan in till Kalmar igår och köpte en ny maskin. Snacka om kontrast till min gamla maskin. Fick ta instruktionsboken igår kväll som kvällslektyr=)

I lördags fick jag ett snabbesök av mina kära morföräldrar som kom förbi med en bukett rosor som lyckönskning på min o Rogers bröllopsdag. Så himla gulligt av dem. Tack så mkt=)

Om en liten stund ska jag till tandläkaren för en rutinkontroll på lillans tänder. Ev ska jag träffa Jenny efter det eller så får det bli en dejt imorgon då jag har en hel del här hemma som måste fixas.

Detta var väl lite snabbt veckans gång som jag minns nu i alla fall.
Dags o fixa lite käk nu innan tandläkarbesöket.
Ha en bra dag.


Blombud:)

Precis fått blombud från Afghanistan=) Så underbart vacker bukett. Tack min älskling=)
Väntar bara nu på telefonsamtal från min älskling så blir även denna dagen bra=)

Första bröllopsdagen=)

Idag firar jag och min älskling första bröllopsdagen.... på flera hundra mils avstånd från varandra=( Kanske en ny tradition? Näe jag bara skojar.

Idag för ett år sedan var en av mina lyckligaste dagar då jag och min man fick säga ja till varandra i kyrkan. Vi hade en toppendag och jag var så stolt över att bli fru Engelholm. Trodde nog aldrig att vi skulle komma dit faktiskt men det gjorde vi. Det är så lätt att man skippa den biten när man väl har fått barn men det har alltid funnits en längtan av att stå brud åt min underbara man. Jag är så glad att vi har upplevt det oxå. Vi är inte rika på pengar men oj vad vi är rika på kärlek och omtanke och livet känns så underbart tillsammans med honom.

Min älskling skulle ringa hem idag i alla fall så får vi se om vi kan få en kväll för oss själva nästa gång han kommer hem så får vi mysa då=)

Jag älskar dig min underbara make och tack för detta första år som FRU Engelholm. Jag är så lyckligt lottad som får vara din fru och mor till våra barn. Din, nu och för alltid!!!





Lillprinsen sparkar (video)

Jag har lyckats göra en liten filmsnutt med en kort sekvens på hur prinsen där inne sparkar runt lite grann. Eftersom du älskling inte är hemma nu och kan se detta så lägger jag här upp filmsekvensen med din son som sparkar.
Vi älskar dig R!!!

Gnällig=(

Ikväll känner jag mig lite gnällig=( Har sjukt ont i vänster ljumske,ben och rygg. Hoppas det inte fortsätter så här för då vet jag inte hur det ska gå att vara ensam hemma. Ibland när jag rör mig så bränner nästan tårarna bakom ögonlocken.
Dessutom så är jag helt ensam ikväll då barnen har åkt till Öland och bor hos mormor o morfar i husvagnen en natt. De har varit så spända över att få sova i husvagnen så det var full fart där nu när jag pratade med pappa för en stund sen=) Visst är det superskönt att få en kväll i lugn o ro för en gångs skull men samtidigt blir det så enormt ensamt att inte ha varken mannen eller barnen hemma nu på kvällen och natten. Får se om jag kan somna sen när sängen är tom bredvid mig. Huvudsaken mina barn har det mysigt=) Mina små älskade ögonstenar. De var lite bekymrade för mig då jag faktiskt skulle bli helt ensam men sen kom de fram till att jag faktiskt har Ricco=) Sötnosar=)

När jag hade lämnat barnen i em så körde jag förbi hos min kollega Maria. Kände att det var så länge sedan jag träffade henne så jag var tvungen o åka dit en stund, den stunden varade dock i 3 timmar=S Vi pratade och tiden bara rann iväg. Så trevligt o träffa henne igen. Tack för en trevlig pratstund=)

Nu ska jag slappa en stund i soffan innan det blir sängen.

Inte så skoj...

...men som ett brev på posten=) Det är min rygg jag pratar om. De sista dagarna har jag kännt av att det faktiskt är foglossning som är kommen. Förutom tröttheten o värken i ryggen så har jag även fått mer ont i vänster sida bak samt i vänster ljumske. Har ju haft foglossning med båda de andra och det brukar inte bli bättre med tredje. Mår ju ganska bra för övrigt men visst blir det märkbart när man är helt slut i ryggen efter bara en stunds plockande eller en kort promenad med hunden runt kvarteret. Men jag mår bra för övrigt och vår lille prins där inne mår nog ganska bra han oxå så som han kickar runt och det är det viktigaste=)

Plugga på distans?

Lite sugen igen på o plugga ngt inom webbdesign/photoshop fast på distans. Kollade lite i våras men då var det så mkt annat på gång så jag skippade det då men nu har suget kommit åter. Dels för att jag tycker det är kul med photoshop samt att då får jag dagarna till att gå lite fortare tills R kommer hem och jag får göra ngt som jag tycker om. Gäller bara o hitta ngn kurs inom detta på distans. Vet ni ngn så maila mig gärna eller länka dit.

Fest halva natten=(

Skrev ju om min natt till igår hur dåligt jag sov så igår gick jag o barnen o la oss tidigt o de fick välja en film som vi tittade på uppe i våra sängar. Ca kl 22 så började grannens hundar skälla som galningar ett kort tag. Därefter hördes det från grannen tvärsöver att festen var i full gång. Kl 00:50 var de här utanför och det vrålades hit o dit och sparkades troligen på lyktstolparna då det tjongade flertal ggr. Fram till kl 02 höll detta sedan på och jag var galen! Dessa timmarna är de timmar som jag brukar få sova innan blåsan måste tömmas och alla kuddar ska fixas o ryggen börjar stöka. Så detta innebar en natt till med dålig sömn. Hade R varit hemma hade jag skickat ut honom till o be dom tysta sig lite. Jag köper väl att det är fest hos ungdomarna men inte faan behöver man vara utanför grannarnas hus fram till 02 och gapa!!! Dessutom har nog ngn ramlat in i vår häck för på ett ställe var det helt nedtryckt o bladen avfallna=(

Dagen präglades av min trötthet men barnen har haft kompisar här fram till ca 14:30 då vi åkte med mina föräldrar på en liten tur till Öland samt en snabbis in på IKEA. Vi käkade lite gott och barnen mumsade i sig glass. En varm dag som började segt men avslutades bra=) Nu är barnen färdiga för sängen och tittar en liten stund på tv. Själv sak jag fixa undan disken efter kvällsmaten samt pyssla lite på datorn.
Ha en trevlig kväll

Hamnen i Färjestaden=)

Hampe passar på o vilar en stund i solen=)

Spark=)

I förmiddags när jag la mig på soffan hos Hampe så börjar naturligtvis den lille o sparka. Han höll på o sparka ordentligt ett tag så jag la Hampes hand på magen och lyckades träffa in rätt ställe så han för första ggn fick känna lillebrorsan sparka där inne=) Han tyckte det var coolt=)

Första bebiskläderna inhandlade=)

Igår var lillan o jag på stan själva då Hampe var hos kompisar o lekte. Vi gick förbi Lindex och såg att de hade halva reapriset så vi gick dit. Där inne kunde vi då fynda några små plagg till lillebrorsan. Felicia gick och plockade bland bebiskläderna och kom till mig med en liten klänning med rosa färger på. När jag tyckte att den passade bättre på en flickbebis( som hon hellre ville ha) så kom gullungen sedan med en grön klänning istället=) Vi beslöt oss sedan att vi inte skulle köpa ngn klänning till lillebrorsan utan vi letade reda på lite tröjor  istället. Hittade 2 bodies samt en pyjamas och en luvjacka till kanonpriser=) Lillan var så stolt och skulle bära lillebrorsans kläder hela tiden. Jag tyckte sedan att vi skulle kolla om vi hittade ngt till henne men då för en gångs skull var hon inte alls intresserad av att köpa kläder till henne utan ville hellre gå in o titta på djuren. Så köpet bestod av kläder till lillebrorsan samt 3 par jeans till storebrorsan och 2 diadem till lillan=) Nöjda traskade vi hemåt.

Sömnlös natt...

Ganska dåligt med sömn inatt tyvärr. Gick o la mig ca 22:30 och somnade ngn gång därefter. Vaknade sedan av en dröm 02:15. Därefter kunde jag inte somna om på flera timmar. Alla möjliga tankar for genom huvudet. Mkt kretsade så klart kring min älskade R som är ute o kör nu men även om allt annat möjligt i livet. Dessutom så sparkade  och vände sig den lille godingen i magen hur länge som helst vilket höll mig vaken en extra liten stund. När kl var 04 så började blåsan trycka på så det var lika bra o traska upp på toan. Tittade sista gången på klockan 05:10 och somnade sedan. Vaknade dock klockan 06:10 av att jag fick ett sms på  mobilen. Dock var det ett positivt sms som gjorde mig glad o lugn så efter en liten stund somnade jag om igen. Timmarna jag fått inatt är som sagt var inte så många o dessutom utslagna på tre sömnperioder så det kanske inte är så lustigt att man känner sig som ett vrak idag=)

Ska ta barnen o åka ner till stan en vända snart o dels köpa lördagsgodis men även byta ett par jeans som jag fyndade till Hampe igår men som tydligen var flickjeans=S Kan väl medge att jag inte kollade så noga utan slet till mig tre par i hans storlek.
Hoppas ni får en bra dag

Världens goaste pojk=)

I morse hörde jag hur Hampe tassade upp. Anade att det var toabesök då han hade lite ont i magen igår kväll. När det hade gått en stund så ropade jag på honom men inget svar. Ropade några ggr till och då kom han upp o sken som en sol. Han sa att han bara var på toan när jag ropade och att det var därför han inte svarade mig.  Efter ett par minuter i sängen så måste han springa igen på toan men kommer ganska snabbt tillbaka. Säger att han mår bra o inget ont i magen. Han vill däremot ha frukost. Vi går ner och när jag kommer in i köket så är redan frukostbordet dukat. Min älskade lille pojk hade inte alls varit på toa 2 ggr för han hade varit nere o fixat fram alla frukostvaror samt dukat med tallrikar o glas o bestick så det var bara o sätta sig till bords imorse=)
Söta, underbara, älskade pojk=)
Älskar dig såååå mkt!!!

RSS 2.0