morpha, för avancerat för mig...

Blev så imponerad av alla på Fl som håller på med photoshop och morpha. Det blir så sjukt snygga bilder och detta ville ju jag naturligtvis testa. började dra med ansiktet o färg o.s.v men sen kör jag fast fullständigt. vill ju ha ansiktet i samma färg som kroppen men jag är nog för trög för detta för jag begriper inte alls hur jag ska göra. Måste nog träna mer i Ps innan jag fortsätter med detta. Får nog hålla mig till att göra Lo´s istället:-)

Nu närmar det sig att mannen ska iväg. På söndag åker han till s-holm för första utbildningsveckan och kommer hem på fredag. Igår hade jag ett litet sammanbrott av alla tankar av saknad efter honom som kom över mig. Klart det kommer kännas ensamt utan honom men jag har ju klarat det tidigare så jag ska klara det nu oxå. Ska försöka träffa alla er som jag inte hunnit träffa på länge och försöka finna mig själv och vad jag vill göra i framtiden. Känner mig ju tveksam till att fortsätta som ssk hela livet utan vill testa ngt nytt. Får söka med lykta i mörkret efter ngt annat och söka efter tecken=)

En ledighet på 5 dagar väntar nu och det ska bli så skönt. Imorgon ska vi med våra vänner Johanna o Jonas o barnen ner till simhallen o mysa ett par timmar. På lördag ska lillan på sitt första barnkalas till sin kompis Vega som fyller tre år. funderar även på att åka till Kalmar en vända imorgon o hoppa in på plantagen som tydligen öppnat idag. Måste ju köpa blommor till mina fönster så det blir lite mysigt.
Nu ska jag kika på Lyxfällan o vara glad att jag har det som jag har det.
go kväll

Oj oj oj...

Har ikväll varit på hockey  och sett derbyt mellan Nybro- Oskarshamn men ojojoj så dåligt!!!
Kändes mer som en träningsmatch där alla gav 50% bara och dessutom en förlust. Inte mkt annat o vänta med sånt spel
( eller vad man nu ska kalla det). Förr gick jag alltid på hockey, jag åkte från Blekinge för kvällen hem o tittade på Nybro men nu har jag helt tappat intresset. Inget förändras utan spelet ser lika risigt ut nästan jämnt och då är det inte värt 100 spänn för att gå in på matchen. Det enda positiva var de goda pommesen med vitlöksdressingen på=)

Har även varit en snabbvända på bokrean men även den blev en besvikelse. Hittade inte alls så mkt böcker som jag brukar. Köpta 2 böcker var till barnen och 3-4 till mig. Tänkte jag skulle läsa lite nu när Roger ska resa mkt. Behöver nog koppla av med annat än bara datorn=)

Hampus är nu frisk igen och ska til skolan imorgon. Hoppas verkligen alla sjukbaciller håller sig borta nu för nu orkar vi inte mer infektioner. Hampe är ju så liten o tunn och har inte mkt reserver när han blir sjuk så ofta så nu räcker det för i år.

Felicia har kommit in i en lite mindre rolig period nu. Hon är ilsk, sur och moppsig. Framför allt på kvällen då hon ska sova så är det som exorcisten kommer fram! Detta är sjukt tråkigt och man känner att man bara grälar hela tiden. Vill ha tilbaka mi lilla goda tjej igen men även denna trotsperiod går väl över ( hoppas jag).

Nu ska jag stoppa mig själv i sängen då det är jobba dag imorgon.
Natti på er




Lite bilder från sportlovet

 

Lite pulkaåkning o skridskoåkning har det varit under sportlovet o här kommer några bilder=)





   



Dagen

Idag har jag och barnen varit hos Johanna med familj och hälsat på. Vi har ätit lite korv med bröd, fikat lite och åkt lite skridskor. Hampe var så duktig idag på skridskorna medan Felicia inte var så sugen så hon låg mest på isen tills hon klev av. Barnen har lekt och haft roligt i alla fall och jag har fått en pratstund=)

Det har inte varit många knop i em. Mitt öra hindrar mig i mkt då jag känner mig lättirriterad och sur. Roger har styrt med lite papper inför hans jobb i försvaret. Viktor följde med Hampus hem en stund i em. Felicia har mest struttat omkring och varit så där otäckt tråkig och sur som han kan vara just nu. Ibland undrar man om hon har några öron för hon lyssnar då rakt inte på oss...

Middag blev idag..... Pizza! Eftersom vi ska få hem kyl/frys och diskmaskin på fredag förmiddag så har jag inte handlat så mkt denna vecka och i dag hann jag inte så det fick bli en familjepizza. Inte gott alls. Man känner sig helt uppblåst och illamående fortfarande.

Roger är nu iväg och jobba inatt igen. Just nu ligger det 2 små troll i vår säng. Felicia har de sista nätterna som Roger jobbat fått sova i vår säng så jag har nu båda barnen i sängen men ENDAST när Roger jobbar!
Hon kan börja redan vid ca 18 säga att hon vill sova när Roger åkt till jobbet. Igår fick de lägga sig tidigt och tittade på en film tillsammans innan de somnade och det tyckte Felicia var så mysigt så det upprepades även idag. Det är ju sportlov trots allt=)

Själv hamnar jag vid datorn och photoshop. Vill lära mig så mkt så jag vet inte vart jag ska börja. Kollat lite på morphing och att snygga till ett ansikte. Klockan rusar ju iväg när man sitter här och igår blev kl 24 innan jag la mig. Idag blir det tidigare. Funderar på att lägga mig nu faktiskt.

Vill skänka en tanke till min bror och hans fru idag då de tagit och genomfört det tunga beslutet att avliva deras hund Nimbus.Han fick somna in lugnt och stilla i mattes famn. Jag vet att de var tungt för er men tänk på att det var det rätta.
Många kramar till er

Vart tar tiden vägen?!

Känner att varken tiden eller orken finns där till att sitta vid datorn hemma nu vilket innebär att bloggen blir lidande=(
Sorry vänner, ska försöka  slänga in lite inlägg under veckan då jag kommer vara ledig resten av veckan nu=)
Tyvärr har ju sjukdomens tid funnits här X antal veckor nu och jag går fortfarande i skiten. Sista är att jag har öroninflammation på minst ett öra ( misstänker dubbelsidig nu) samt hål på trumhinnan och jag hör inte ett smack på ena örat och det andra är jag halvdöv på !!! Inga bra förutsättningar i mitt jobb där jag sitter med lurar på och ska försöka höra vad folket säger som ringer...

En äcklig sak här på jobbet idag. De är från en firma här idag och storstädar och då i ett av rummen springer det runt små möss!!!! Han fick tag i ngn med dammsugaren men det finns ju fler. Känns inte riktigt fräscht faktiskt... Kommer inte bli många besök in dit av mig i fortsättningen. Tänk på natten vart dessa små möss springer omkring. Kanske en vända till köket där det ligger lite smulor och sen är vi där på dagarna och skär bröd och äter. Ush o tvi!!!

Ska fortsätta jobba lite nu igen så det får bli mer skrivande sen. Det är ju mkt som ska hända hos familjen Engelholm nu men det ska nog bli bra hoppas jag.
Tjingtjing

Ny Lo


Natti

Man och hustru i 6 månader=)

Idag har jag och min man varit man och hustru i 6 månader! Tänk vad tiden går fort. Min man hade köpt belgisk choklad och 20 st röda rosor till mig idag. Tack älskling=)
Själv hade jag köpt och gjort ett litet arrangemang med stenar och kruka med värmeljus i och en sten med texten "Jag älskar dig".Lägger in en bild nedan.  Gav honom även pengar så han kunde beställa en FootPad till sin klocka som han använder när han tränar. Han har ju lagt i högsta växeln nu med träningen då han snart ska iväg på utbildning inför resan till Afghanistan.

Vi hade ju andra planer på o fira vår bröllopsdag men p.g.a mkt tråkiga och akuta omständigheter som skett under helgen så blev det en helt vanlig helg hemma och har dessutom städat idag=( Jaja, vi får ta igen det sen när vi firar nästa gång=)
Huvudsaken är ju att allt ska få ett gott slut för alla.

Nu puttrar en kinagryta på spisen, barnen är på lekplatsen och leker, mannen är ute med hunden och löptränar=). Bara jag och alla hushållsmaskiner som är hemma och igång men nu tänkte jag lägga mig en stund o vila innan de kommer hem.

Varför?

Satte mig här nu vid tv:n efter en lång dag. Först arbete mellan 7:30-16, därefter till friskis mellan 17-19:30. Ungarna käkade kvällsmat o sen var det läggdags för dem o därefter väntade disken på mig. Så äntligen sitter jag är helt slut...
tog med mig det som var kvar i en påse m&m kulor och började titta på " Du är vad du äter". Det slog mig då att VARFÖR sitter jag här och tuggar i mig denna chokladen när jag inte känner ett uns av smak eller lukt?!Jag har ju tappat både lukt och smak i min förkylning men ändå trycker jag i mig både godis o läsk=S .
Väldigt konstigt, men jag vet ju att det är gott i alla fall=)
Ha en skön kväll
Tänker på er M o P. Kram på er o er lillprins!

Uppdatering

Nu är det ett tag sedan jag skrev ngt här. Har ju haft min jäkla förkylning med kraftig hosta  drygt 2 veckor som nu börjar bli bättre. Jag har nu fått sova 4 nätter utan att hosta så det känns gudomligt. Ingen ångest mer för att lägga sig ner om kvällarna=)
I fredags tillkom då istället en skitförkylning i näsan samt värk i öronen , huvudet o halsen=( Detta vandrar lite fram o tillbaka nu om dagarna. Jag känner varken smak eller lukt längre så nu kan man trycka i vad som helst i mig. Roger gjorde ett test på mig igår kväll. Han slog upp en rökig whiskey som jag bara hatar doften av annars. Denna satte han sedan under näsan på mig o inte kände jag ett skvatt! Jag till och med smakade på whiskeyn men inte heller där ngn reaktion, lite starkt på tungan men ingen smak. Jaja, det har varit värre...

Idag har vi fått beskedet att Roger kommer att åka iväg till Afghanistan igen o denna gången 2 månader i stöten. Vi har pratat om detta alternativet ett tag men det kom väldigt plötsligt med den tjänsten han nu blev erbjuden. De ringde i fredags och idag skulle beslut lämnas... Detta innebär att jag kommer att jobba 50% några veckor under tiden han utbildas i stockholm. Därefter har jag ansökt om föräldraledigt från maj till december då jag måste plocka ut garantidagarna på Hampus. Detta innebär att jag kommer vara helledig från Maj till nov/december. Det var inte så uppskattat hos min chef kan jag säga men min familj går först i alla väder o så kommer det alltid vara!!!
Beslutet känns kluvet. På ett sätt känns det ok med min ledighet och hans önskan om att komma iväg en sista gång på ett sånt här uppdrag samtidigt som det känns tungt utan honom sååå länge och den ekonomiska biten o all planering med min ledighet för att det ska funka. Jag räknar o räknar o räknar på dagarna så jag blir alldeles tokig!
Har tänkt o söka ngt timvik på hemmaplan eller kanske läsa ngn kurs för att dryga ut dagarna så jag vet att de verkligen räcker samt att min chef beviljar mig semester oxå...
Ja det är mkt tankar just nu men det lägger väl sig med tiden.
Nu ska jag gå och duscha för att sedan be min man att massera min axlar innan jag lägger mig på min värmedyna för att sussa gott innan jobbadags imorgon.
Skriver snart igen hoppas jag
Natti

RSS 2.0