...och sen klar!

Vad är det med detta med kortbetalning och kassörskor?
När man betalar med kort så vet ni  (antar jag) att man får trycka konto/kredit, kod och sedan är det dags för att godkänna summan. Precis inför det sista momentet så säger alltid kassörskan
- ...och sen klar!

Ja men jag vet!
Herregud, det hinner ju inte ens komma upp på skärmen att jag ska trycka "klar" förrän kassörskan säger åt mig att trycka "klar"! Visst kan jag väl tänka mig att de äldre som kanske inte är så vana vid kortbetalning, ser dåligt osv kanske väntar en stund så kassörskan får säga till dom o trycka "klar".

Men hallå, hur ofta använder man kortbetalning egentligen?! Jag kan väl tippa att jag i snitt kortbetalar 1-2ggr/dag vilket innebär att man vet att man ska trycka "klar". Visst kan väl vi stressade småbarnsmorsor (alla vet ju hur förvirrade vi är) oxå glömma bort det sista momentet men inte varje gång!!!

Har funderat på detta och väntar alltid spänt på sista momentet för att se om hon kassörskan hinner säga ngt innan det dyker upp på skärmen och visst är det så =) Varje gång!!! Undra om dom ser "klar" långt innan vi ser det eller om dom stackarna bara är stressade?

Vilka funderingar man har ibland =)

Casting i Malmö!

Hjälp, vi ska med Hampus på casting i Malmö nästa onsdag! Han dök på mig i söndags och ville anmäla sig till ett program som dom sökte barn till. Det ska gå i SVT tydligen. Jag hjälpte honom o skriva det han sa och idag kom det ett mail till mig.
I mailet stod det följande:
Det har varit ca 2000 tjejer/killar som har sökt till Piraterna..... bla bla bla.....
Av dessa vill vi nu träffa 250 stycken för provfilmning och intervju.... bla bla bla....
Vi vill gärna träffa dig/ditt barn!

Fattar ni?! Vi ska till Tv-huset i Malmö!
Hollywood nästa! Here we come :P


O så börjar vi om igen=(

Fasen alltså!

2 dagar på dagis och sen faller plutten dit i sjukdomsträsket igen. Det har varit så varje vecka sedan han började dagis för en månad sedan. Ikväll fick han feber igen, 38,7 så imorgon är det R som får vara hemma o vabba eftersom vi båda skulle jobbat dagen imorgon.

Jag vet ju att det blir mycket sjukdomar i början på dagislivet men kanske inte VARJE vecka!
Jag är så evinnerligt trött på alla sjukdomar nu! Jag vill ha vååååår! 

Hoppas det går kvickt över denna gången så lillplutten får vara lite frisk emellan varven.


Bort med dessa hemska baciller nu !!!


Hur hinner man?

Jag funderar ärligt på hur man hinner jobba heltid samtidigt som man har en drös med barn, hus och hund?! Jag har ju inte jobbat heltid sedan innan vi fick första barnet så jag börja komma lite i chocktillstånd över hur jag ska hinna med allt =/ Jag har ju tänkt att jobba heltid ett tag i alla fall så får vi se sen hur det blir.

Sjukdomarna har ju präglat vardagen här hemma sista veckan då Lowe var sjuk 5 dygn m feber, hosta och förkylning. Lagom till jag var ledig i måndags så fick jag feber ,halsont och förkylning. Idag har jag nog varit feberfri men känner mig fortfarande hängig. Dock ska jag jobba imorgon så det är bara o bita ihop. Imorgon ska jag på intro på ett boende jag inte jobbat på tidigare så man lär vara smått trött när man går hem. Dessutom har jag ytterligare ett par ställen jag ska gå på intro så det är bara hugga tag i att=) Fördelen är ju att det inte blir segt o gå på samma ställe i alla fall=)

Kom precis på att jag faktiskt var en av vinnarna till Linas matkasse=) Detta innebär att vi nästa måndag kväll får en matkasse hemkörd med varor och recept för fem middagar! Detta passar ju utmärkt när jag faktiskt jobbar 6 dagar nästa vecka. Då behöver ju inte gubben fundera på vad han ska laga för mat ;)
Har aldrig inhandlat detta tidigare så det blir kanon att få en kasse gratis o se vad det innebär. Kanske kan det vara en smidig grej att köra ibland?

Nähe mina vänner, nu ska jag plocka fram kvällsmat åt mina 2 stora barn som varit på ju-jutsuträning och snart stövlar in =)

So long ;)

Sömnjakt pågår...

Detta är baksidan med småbarnslivet. Den ständiga sömnjakten!
Man blir ju galen för mindre. Visst, jag är inte uppe o vyssar Lowe om nätterna osv men jag har heller inte sovit en hel natt på drygt 1 1/2 år och jag kan säga att det känns=/ Dessutom har han nu blivit förkyld vilket gör att han inte heller sover bra så idag är man som utskitet äppelmos igen=(

Vi gick o la oss i fm med förhoppningar om ett par timmars vile men icke då! Efter 30 minuter vaknade han och ville inte sova mer så tji fick jag där. Går just nu som värsta sunkmorsan och bara längtar till sängen. Jag har insett nu varför jag blivit sockerberoende igen!!! Måste ju hålla mig vaken på ngt sätt...

Nu kommer min lille grinpelle och drar i byxorna på mig så d e lika bra o ta hand om honom.
På återseende eller återhörande eller vad det heter =)

Veckan som gick...

Som jag skrev tidigare så bara rusar tiden förbi och man hinner inte med=(

I onsdags fick jag dock lite Johanna-tid med min goa svägerska. Vi åkte till Kalmar och kollade in en film på bio. "Min låtsasfru" med Jennifer Aniston och Adam Sandler. En typisk Johannafilm som man bara kan sitta o mysa och skratta åt och som lättar upp vardagen lite=) Kan absolut rekommendera den.

(Bilden lånad från nätet)

I torsdags opererades lilla Felicia igen. Det blev rör i båda öronen även denna gången. Allt gick superbra och hon är sååå duktig min älskade lilla tjej. På eftermiddagen så besökte jag arbetsförmedlingen igen. Vi tog även en hundtur tillsammans hela familjen. barnen stannade på lekparken medan vi gick hem. Jag fixade raggmunkar o fläsk och begav mig sedan upp till lekparken för o kalla hem barnen. Till min fasa var dom inte där och inte hördes dom heller. Började ringa till kompisar, traska runt områdena och ropa men inget svar. Även min mamma begav sig ut och R tog Lowe o hunden och började oxå leta. Jag haffade folk som var ute o promenerade för att fråga om de sett några barn men inte ngn=( Ångesten kom, tårarna forsade nerför kinderna och fruktansvärda tankar o bilder kom upp i mitt huvud. Jag gick hem och hämtade bilen för att köra runt lite och när jag kör uppför backen igen så får jag se mitt lilla troll! De hade varit o hälsat på Hampus gamla fröken men inte sagt att de behövde ringa hem=( Har nog aldrig varit så rädd, arg, ledsen o glad samtidigt!

Efter tumultet så gick vi hem o åt och sen drog jag på hockey med en kompis. Vi vann vilket avslutade kvällen på ett bra sätt=)

Igår blev det även klart att jag blivit fast anställd som kommunsjusköterska! Känns så jäkla gutt o veta vad man ska göra om dagarna och barnen får bestämda tider till dagis och pengarna rullar in varje månad=)
Kan inte bli bättre!

Nu ska jag hoppa in i duschen då vi ska åka o hälsa på min bror med familj på en fika=)
Sen blir det en lugn kväll hos familjen Engelholm

Ha en toppenskön lördag mina vänner=)

Har inte tid=(

Just nu känns det som jag inte har tid med ngt annat än det mest primära som barn, mat, hund osv=(
R skadade sitt knä i torsdags vilket har resulterat i att han inte klarar av o göra ngt alls här hemma pga smärtan. Detta innebär då att jag får köra från morgon till kväll med ALLT och dessutom har Lowe stökat lite de sista nätterna.

Alldeles för lite sömn, alldeles för mkt att göra och ingen egentid gör att jag just nu känner mig riktigt jävla sliten!
Vill bara vara Johanna en stund ibland så om ni har ngn lust o dra med mig någonstans så snälla hör av er!

Dags o fortsätta här hemma för imorgon är det jobbadags några timmar.
So long!

Barnvagnsmaffian VS stavgångsmaffian...

Man reagerar alltid på när det kommer 4-5 mammor m barnvagnar på promenad och skojar lite om "barnvagnsmaffia". Igår morse reagerade jag dock lite mer när det från ingenstans plötsligt dyker upp ett helt gäng med pensionärer som spatserar fram m sina stavar. Det kändes som om det bara kryllade m pensionärer o stavar. T.o.m hunden reagerade och bara stod o tittade. Givetvis var jag ju tvungen o räkna lite snabbt och inte mindre än 16 st stavade sig framåt=) Med andra ord kan "barnvagnsmaffian" slänga sig i väggen för här kommer "stavarna" =)

RSS 2.0