Skolavslutning=)

Idag har Hampus slutat skolan, 2:dra klass! Med stormsteg närmar han sig o ta steget upp till Madesjöskolan men först ett år till på Västeräng och få vara störst=) Först hade klasserna uppträden på morgonen för familj o släkt med lite fika efteråt. Sedan begav dom sig till Madesjö kyrka. Barnen sjöng mkt o länge=) Efter lite mer än en timme så var det klart och dags för hemfärd till Västeräng. Där sjöng dom lite igen och sa adjö till fröken. Vi åkte sedan och köpte mat och satte oss på en filt hemma i trädgården och mös. Barnen har sedan lekt hela dagen och nu avslutade vi kvällen med lite pannkakor m sylt och grädde. Det har varit en underbar dag med solsken och glädje=)

Koncentration...kolla tungan=)

Min underbara pojk=)

Familjen Engelholm samlad o myser=)

 


Städa...

Jag ber ungarna att städa undan efter sig i trädgården. Efter en liten stund kommer Hampus och säger att han har städat nu och hängt upp sina vattenpistoler. Hängt upp.... Jag går till baksidan för att kolla, och gissa vad jag får se...

Inte riktigt min städstil men ändå...


Grilltider=)

Grillning *

Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är i antågande.

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till…

Eftersom grillning är den enda matlagningen som en riktig man ägnar sig åt.

Detta förmodligen med anledning av att grillningen medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).

När en man erbjuder sig att grilla gäller följande:

Rutin:

1. Kvinnan handlar all mat.

2. Kvinnan gör en potatisrätt, en sallad, bakar vitlöksbröd, fixar till en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet och lägger det på lämpligt fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut detta till mannen som sitter bredvid grillen - med en iskall öl i handen.


Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN!

Mera rutiner:

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg, värmeljus, myggspiraler med mera .

6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

Ännu mera rutiner:

8. Kvinnan dukar nu fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och allt annat hon tidigare burit ut till bordet där hon dessutom lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

Och viktigast av allt:

10. Alla tackar mannen för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter i grillningens ädla konst.

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? Då han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han sedan länge misstänkt)..:

"Det går banne mig aldrig att göra en kvinna riktig nöjd…."

Jag kan...

Nu har jag lärt mig o sitta alldels själv, fast visst faller jag åt sidan men då finns mamma eller pappa där, eller åtminstonen några kuddar=)80-talsfest=)

Igår var jag på party hos Jenny. Temat var 80-talet så min outfit gick i chockrosa färger=) Jenny hade ordnat med lite gott o äta, lite lekar (vilket inte var min starka sida igår), paketleken, härlig musik och många skratt med härliga människor. Kvällen var verkligen mer än lyckad så tack än en gång Jenny för allt du fixat igår=)
Några bilder från gårdagskvällen=)


Värdinnan =)

Så gott så gott=)


Denna tävling var inte min grej... Inte lätt o käka snören om man skrattar hela tiden=)

Blås och smäll ballongen först...

Jag och värdinnan=)

I väntan på paketleken=)

Jag "Pippi-städar" lite med mina nyvunna städtofflor=)

En trött 80-talsbrud som nyss är hemkommen och ska krypa till sängs...

Poff sa det...

Imorse skulle jag hoppa in i duschen. Hade med mig min tvål,schampo o balsam och skulle ställa upp det på duschhyllan när jag plötsligt tappar greppet om balsamet som då faller i golvet. Poff, sa det och hela flaskan började spruta ur balsamet på hela duschgolvet ända tills flaskan var tömd =/

Det var bara o ta balsam i överflöd...


Snart...

Snart kommer min älskade make hem från sin 4-dagars vistelse i h-holm. Som vi har längtat efter honom!!!
Barnen sover och då ska jag och R passa på o mysa o mumsa på dessa goda räksmörgåsar i lugn o ro i skenet av levande ljus o härlig bakgrundsmusik=)...


SPA!

För ett par veckor sedan var jag och två goa brudar på spa på Skansen Öland. Kan väl inte rekommendera just o åka dit då stämningen personalen emellan verkade spänd samt otrevligt bemötande av vissa. Men det var ändå en bra dag med supergoa tjejer , skratt o massa tjatter. Vi bubblade i stort sett hela dagen förutom då vi åt eller när vi fick behandlingar.
Tusen tack mina vänner för en kanondag som jag verkligen behövde!!!


Alla goda ting är tre=)

Är det inte så man säger?  Idag slog det mig att det är så i alla fall. Efter ännu en stöknatt så satt jag här imorse dötrött,  och skrev på FB.  Efter bara några minuter så skriver min svägerska att hon kan komma och ta Lowe i vagnen m Leia en stund på fm så jag kunde få vila. Du goa människa så härligt glad jag blev=) Mellan 10-11:40 så var jag alltså helt ensam i sängen och kunde ligga o vila o koppla av=)
Detta gav mig ny energi så efter att Lowe och jag käkat lite lunch så tog vi hunden en liten sväng ut i regnet. Jag njöt av den friska luften och kände mig pigg o glad. Hittade dessutom lite blommor längs vägen som jag var tvungen o plocka m mig hem=)
Så idag var det vila, frisk luft och omtanken från en annan människa som var mina goda ting och gav mig en extra kick för att orka m dagen.
Tusen tack Pernilla för hjälpen idag!!! Säg till när du behöver min hjälp så är jag där=)


Vem har tagit min unge?!

Ja det undrar jag. Vem har tagit min glada, nöjda lilla Lowe och gett mig ett pipigt, gnälligt o missnöjt litet monster. Detta lilla monster har nu fått för sig o vakna mer om nätterna och ska snutta på mig och får han inte det så blir han skogstokig! Detta innebär att han inatt har ammat 4 ggr istället för en och jag är helt slut! Försöker ju få honom att ta välling men han vägrar flaskan sedan han kaskadkräktes efter att ha fått på flaska. Just nu känns det som en återvändsgränd m honom. Från att ha kämpat igenom oss några nätter o minskat amningen till 1 gång/natt så har han nu helt vänt och jag har verkligen inte en aning om vad jag ska göra. Funderar ut o in på ngn lösning men finner ingen. Dessutom har jag ingen ork till det heller... Jag är vekligen helt slut och känner mig som världens grinigaste människa just nu så alla ni som råkar komma i vägen för min grinighet ber jag om ursäkt till redan nu. Inte nog m att han stökar om nätterna så har han sedan slutet av förra veckan blivit missnjd på dagarna. Han är ofta pipig om han inte får vara i famnen och pipet gör mig galen nu när det är både dag o natt. Tyvärr har R åkt iväg till Hässleholm o jobbar fram till torsdag så det känns inte helt bra just nu o vara ensam m detta lilla pipga monster så därför undrar jag nu...

Du som har tagit min lilla Lowe och gett mig detta monster, byt genast tillbaka så jag får min lilla gosepojk istället!!!


Vem har tagit denna underbara pojk...

och gett mig detta lilla monster ;)


Underbart=)

Igår fick solen verkligen upp mig på fötter efter en liten böknatt m lilla Lowe. Medan R sov och barnen var iväg så passade jag o Lowe på att handla lite till en picknick jag tänkte överraska min familj med.  Lagom till Hampe var på väg hem från skolan så väckte jag R. Då hade jag fixat ner lite kyckling, baguetter, 2 sorters melon, vindruvor samt lite fika och dryck. Vi tog sedan bilen och hämtade Felicia på dagis och åkte ner till lekparken i badhusparken. Där satt vi sedan och åt gott, spelade lite ringkastning, gungade och lekte kurragömma med dunk. Vi hade en toppenstund hela familjen m en massa mys innan R skulle bege sig till jobbet igen. Tänk vad lite sol o värme kan få en glad,positiv och full m energi=)

En underbar dag m min underbara familj=)

RSS 2.0