En effektiv dag=)

Idag känns det faktiskt som att jag varit ganska effektiv, trots att vi startade lugnt med en frukost efter barnen åkt iväg. Vi planerade matlista och inköpslista och sedan åkte jag och storhandlade medan r o L la sig för att vila ett par timmar. Efter det passade jag på att åka upp till gymmet en stund innan det var dags att hämta hem de stora barnen. Drog igång ett pirogbak kombinerat med middagsfix=) Vi åt en härlig torskgratäng med potatismos som var supergott=) R åkte sedan iväg för att jobba inatt. Hade hellre haft honom hemma.

Kvällen spenderades med att göra i ordning i köket samt att mysa lite till bolibompa med alla barnen. Lowe fick sig sedan ett bad och somnade gott. Även jag har nu tagit mig en dusch och även smygprovat en pirog som oxå smakade riktigt gott=) Nu ska jag lägga de stora barnen för att sedan själv krypa ner under täcket och titta på filmen "Dear John".
Återkommer med betyg på filmen=)
Natti

(Bilden lånad från Google)

Men mamma!

Felicias och mitt lilla samtal när jag hämtar henne på dagis:

J-Var inte Vega där idag?
F- Jo, hon satt bredvid Theo.
J- Gjorde hon? Vart satt Theo då?
F- Bredvid Vega.
J- Ok, men jag såg ju inte Vega.
F- Men mamma! Hon satt ju bredvid Theo!
J- Men jag såg ju inte Theo.
F- Han satt ju bredvid Vega!!!

Behöver jag säga att jag gav upp den diskussionen =)

Barnflicka? Ja tack ;)

Denna helgen hade det varit hur skönt som helst om man likt Izabel (hollywoodfruar) hade haft en barnflicka man kunde ringa när man behövde. Denna helgen har nämligen varit skräp för oss=( Fredagen bara försvann eftersom jag jobbade från 7-17 och R drog till jobbet vid 17:10 och kom hem lördag morgon efter att ha jobbat i princip hela natten. På fredagkvällen blev Hampe sjuk med feber och på lördagen hade även jag feber. Så det blev nödvändigt med en tur till Apoteket där det tog en timme i kö!!! Sen fick vi turas om att vara uppe m barnen så den andre fick vila lite. En lugn kväll vid tvn dock väldigt avdankat=(

Idag har oxå varit en riktig tråkdag där jag fortfarande haft feber, R behövde vila innan han nu jobbar inatt igen. Jag skulle oxå lägga mig o vila när Lowe plötsligt vaknar efter bara 45 minuter för att han har bajsat=( Så Lowe och jag tog en promenad på 40 minuter och sen in o fixade lunh till barnaskaran. Efter detta tog jag en vila på en timme innan jag påbörjade maten och brödbaket. Idag blev det chili con carne och nybakat bröd=) Har även bakat en omgång till med långpannebröd som just nu är i ugnen. Visst borde jag kanske vila så mkt som jag kan men eftersom jag inte har ngn barnflicka som kan hjälpa mig ibland, så får jag passa på o hålla mig sysselsatt när jag ändå måste vara uppe o vaken.
Så efter en sån här helg så önskar jag faktiskt att jag hade en barnflicka att ta hjälp av en stund...

Om man inte jobbar i vården...

Om man inte jobbar i vården, vad gör man då?! Har många gånger funderat på detta när suget på vården har svikit mig. Funderat ibland på o testa något nytt men vad?! Alla platsannonser kräver ju en massa utbildning som jag inte har=( Eftersom jag heller inte riktigt vet vad jag skulle kunna jobba med så kan jag ju heller inte utbilda mig vidare=/ Man skulle väl kunna få gå som lärling på olika ställen innan man bestämde sig vidare för utbildning?! Det hade ju varit kanon så man fick en inblick i vad det egentligen innebär. En titel säger ju inte så mkt om vad man faktiskt gör! Så om ni känner ngn eller vet ett ledigt jobb som man kan söka trots saknad av specifik utbildning, hör av er till mig=)
Till dess står jag i vårdens förfogande...

Stolt över mig själv=)

Idag tänker jag skryta med mig själv faktiskt. Det händer inte ofta men idag känner jag mig lite stolt över mig själv. Jag har nu gett mig fanken på att jag ska träna bort mina överflödiga kilon samt att få bort min värk. Detta har resulterat i att jag denna veckan har tränat flera ggr redan=) I måndags glömde jag ju tyvärr skorna så det blev crossen 20 minuter men ack lite träning ändå=) I går körde jag afron 1 timme och idag har jag både kört gymmet en timme samt ett spinningpass en timme! Jag är mör i kroppen men glad o stolt! Jag har dessutom ändrat min kost. Jag häver inte i mig en massa smörgåsar utan tar en smoothie på morgonen. Väldigt noga med ett litet mellanmål både på förmiddag o eftermiddag. Äter dessutom alltid lunch och middag men lite mindre portioner. Kvällen brukar avslutas med en smoothie vilket helt har tagit bort mitt begär efter godis o cola. Händer väldigt sällan nu att jag dricker cola om vardagarna eller äter godis utan detta sker bara fredag och/eller lördag=)Detta är en stor förändring för mig och nu ger jag järnet! Det känns sjukt bra och som sagt, jag är STOLT över MIG SJÄLV!

Första kärleken..

...och första hjärtesorgen har nu kommit till min son. Han har pratat ett tag om en tjej i skolan som han tycker om. vi har pratat om att fråga chans osv men han har inte vågat. Men i förrgår kom han hem och berättade att han var tillsammans med denna tjej. Han sken som en sol mitt hjärta. Igår hade han dessutom med sig henne hem och de lekte ett par timmar.

Idag kom han dock hem med ett brustet hjärta. Hon hade gjort slut idag=(  Mitt lilla älskade hjärta satt hos mig och det kom en tår på hans kind=( Visst minns man hur ont det kunde göra...  Han är en pojk med ett oerhört stort hjärta som förmodligen kommer att gå i kras flera ggr, men till slut hoppas jag han finner den stora kärleken, min skatt!
<3 <3 <3

Min underbaraste=)

Idag fick jag bara en sån enorm Linda-längtan. Linda, som är min närmsta vän, som jag har kännt sedan vi var 4 år. Vi har vuxit upp ihop tills vi var 12 år, då Lindas familj flyttade. Oj, minns den dagen vi fick reda på det. Vi grät o grät. Som tur var kom de sedan tillbaka några år senare, så vi var nära varann igen=) Efter gymnasiet flyttade jag iväg för studier och Linda styrde sin kos efter kärleken upp till S-holm och har varit kvar där sedan dess. Tyvärr försvann ett par år för oss p.g.a ngt missförstånd men tack o lov har vi funnit varann igen=) Jag önskar bara att vi fick vara nära varann igen. Jag har ingen annan här som betyder så som Linda gör... Jag har tom fått tankar på att dra med mig familjen till S-holm för att få komma närmre Linda =) Det är en känsla det där, att ha ngn vän som betyder så mkt och som jag vet att jag kan ringa till när jag behöver. Hon är det enda som fattas mig här...
Love you Linda!!!

Å så var det dags igen...

Herregud vad dålig jag är på uppdatering nu! Känner att dagarna försvinner fort som tusan. Har haft en sjuk liten pojk här vilket resulterade i 2 nästan helt sömnlösa nätter för mig då R jobbade just dessa nätter! Dessutom drog jag på mig samma förkylning men idag äntligen har jag fått tillbaka lite smak o lukt=) Passade ju bra eftersom vi var bortbjudna idag till mina föräldrar på julgransraskning med kalkonmiddag=)

Här hemma ser det just nu ut som värsta kaoset ( mer än vanligt ) då jag fick för mig o möblera om. Vi köpte en ny säng till Hampus vilket drog med sig både den ena o andra förändringen här hemma. Droppen var nog när mannen o min far skulle flytta en garderob upp och 2 jättegarderober till nedervåningen=) Då tror jag nog att båda hade lust o strypa mig. Hahaha...

Min längtan just nu är att komma igång med min träning! Vill så gärna komma i form igen och slippa ha ont överallt. Så när förkylningen har släppt lite till då jäkla!!!

Nu ska jag mysa lite m familjen till "Fångarna på fortet" så ha en fortsatt trevlig kväll=)

RSS 2.0