Mors dag=)

Dagen började med att jag fick jag sovmorgon till kl 9. Då kom mina älsklingar in med ett paket och en teckning. Därefter berättade min man att vi skulle äta lite god frukost och att vi sedan skulle åka in till Kalmar så jag fick shoppa för presentkortet jag fick på morgonen. Jag hoppade då in i duschen, åt en god frukost som mina barn hade plockat fram och sedan begav vi oss in till Kalmar.

Först blev det en kort tur på IKEA medan barnen lekte lite. En korv och dricka hann oxå slinka ner innan vi gick vidare till MODE-huset. Där hoppade barnen in på lekhörnan en timme medan jag provade kläder=) Hittade en svart jump-suite och en svart tröja. Har fortfarande en del kvar o handla för men hittade inget mer där idag.

Vi var sedan o handlade på Citygross innan Roger lämnade av mig o barnen uppe hos mina föräldrar för en trevlig fikastund. När vi sedan kom hem hade R tänt grillen och lite mat höll på att fixas. Därefter vankades det dusch av två barn och nu ligger alla tre barnen och snusar gott i sina sängar. R och jag ska nu äta lite hemmagjorda skagentoast som bara min R kan göra=)

Med andra ord har detta varit en heldag med min älskade familj. Hoppas alla ni andra mammor haft en bra dag =)

Vad tusan hände?!

Ja det undrar jag. Vad tusan hände m värmen som kom på besök förra veckan? Herregud, vi går snart in i Juni månad (om ngn nu missat det) och det är kallare än kallast!!! Är det meningen att barnen ska behöva ha fingervantar på sig när dom cyklar till morgonen eller att man ska behöva klä på sig kläder som om det vore höst och inte sommar?! För visst är det väl sommar, eller ska vara sommar i alla fall? Jag har tom börjat fantisera om att åka iväg utomlands och då är det illa... Jag kan ju inte skryta med att jag rest mkt och har inget större behov av det heller egentligen. Jag känner att det är alldeles för mkt pengar att lägga på bara en eller två veckor. Kan förstå dom som reser som har ekonomi till det eller behöver spara en kort tid för att kunna sticka iväg men för oss där jag är mammaledig och vi är 6 personer så skulle ju det ta evigheter o spara ihop... Därför känner jag heller inte att det är värt o lägga en så lång tids sparande på bara en vecka och inte när barnen är så små heller. Jag kan däremot tänka mig senare i livet att ha en lägenhet man kan åka till när man vill och bara mysa. Tänk och kunna sticka iväg när man känner för det, vara borta så länge man vill och bara sitta o njuta i solen och må gott=) Detta ska jag göra när jag vinner mina miljoner på V75 (bara så du vet brorsan!) Jaja, drömma kan man ju göra men helst vill jag ha lite sol och värme här nu, eller rättare sagt vädergudar: Jag kräver sol och värme nu!!!

Kandidat=)

Nästa kandidat till mustaschkampen kanske ;)

Teamwork=)

I förrgår var det bakkväll hos oss. Jag hade ju lovat Hampus att baka kärleksmums som han skulle ha med sig till utflykten m skolan igår, så det var bara o sätta igång. Har ju en dotter som älskar att baka och denna ggn ville även Hampus vara med. De samarbetade väldigt bra, så innan kvällen var slut fanns det både nybakta kärleksmums och kolakakor=)

Ett bra samarbete...

...och full koncentration=)


Glad liten kille=)

I morse fick Lowe provköra sin nya lära-gåstol som han fått av Peter o Milla. Han har alltid varit nöjd med att ligga på golvet o kika men nu märks det att han vill så mkt mer än han klarar av än, så då passar en sån här stol alldeles perfekt. Han tyckte om den från första stund och det syns väl på bilderna=)





Även Ricco var nyfiken på Lowes nya coola stol=)

Stolt jägare!

Vi sitter vid tv:n när vi hör ngt konstigt ljud. R får då se min lilla katt komma med en liten fågel i munnen som hon stolt lägger på golvet vid oss och vill visa. Stackars lille fågel som fått sätta livet till...

Rollergirl=)

Felicia har ju tjatat om rollerblades sedan förra sommaren, om det nu räcker?! I år hittade jag ett par rollerblades som var med ett hjul framtill och två hjul baktill som man sedan kunde flytta till tre i rad. Detta var perfekt, så mina föräldrar köpte det till Felicia i födelsedagspresent. Gissa vem som har åkt omkring här inne med fotbollsbenskydd på knäna o hjälm på huvudet ;)



Borde jag skämmas?

Slog fram tv-tablån för kvällen och ser att både på 4:an o 1:an så visas det program om det kungliga bröllopet! På bästa sändningstid dessutom! Är det bara jag som inte vill se detta?! Jag måste erkänna att jag inte ens vet vilket datum bröllopet ska vara... Borde jag skämmas? Jaja, förmodligen väääldigt många som kommer att titta på dessa program ikväll men jag är inte en av dom! Får väl surfa lite istället ;)

Hipp hipp hurra!!!

Idag fyller min lilla tjej hela 5 år! Gissa om hon känner sig stor idag när hon faktiskt fyller en hel hand;)
Hon blev firad med sång o paket på morgonen av oss, flera grattissamtal från släkten samt att mormor o morfar har varit här o gett henne en del av presenterna dom har köpt. Kalas för släkten blir det om 2 veckor o kanske ett litet barnkalas om hon får bestämma ;) Ska se om jag kan finna en dag till det oxå... Hon har varit en nöjd tjej som har lekt hela dagen med sin kompis Vega=)
Stort grattis till dig min älskade dotter!!!




Mitt nya nöje...

"Jag har hittat ett nytt nöje om nätterna och det är att rulla över på magen även när jag sover. Det är helt ok att ligga så en väldigt kort stund tills jag kommer på att jag inte vill längre. Problemet är då när jag ska ta mig tillbaka till sida eller rygg och upptäcker att jag inte kommer på hur jag ska göra när spjälorna stoppar mig. Detta kan då resultera i ett panikartat kort skrik från mig vilket INTE uppskattas av min mamma o pappa. Konstigt..."


Idag har jag haft en dag för mig själv:)

img_6807 (MMS)

Idag har jag haft en dag för mig själv:) Har varit på scrappingträff m några tjejer och haft mkt trevligt. Som jag skrivit tidigare så är jag ju helt nybörjare på detta och förra ggn satt jag som ett? när alla andra fixade o donade. Denna ggn kom jag igång lite snabbare och fick ihop en sida samt påbörjat en till:) Det var en mkt trevlig dag. Kvällen blev lika bra då R grillade vildsvinsfile' bl.a och till det potatisgratäng och sallad. Vi avslutade kvällen m att spela en omgång Buzz m barnen.  Har även slagit in de sista paketen till Felicia då hon fyller 5 år imorgon! Lilla skruttan min...  Dags för sängen o lite avkoppling om jag inte däckar direkt när huvudet träffar kudden;) Lägger in en bild på sidan jag scrappade idag.


Best friends!


Trött liten kille...

Ja är man trött så är man och då spelar det ingen roll vart man ligger =)

Coola killen...

Min lilla coola kille som nu hittat sin egna stil när han ligger o chillar... Kolla in hur han har fötterna ;)



Som lovat=)

Här kommer bilderna på min älskade pojk ( den blonde) under deras uppvisning på marknaden.
De var jätteduktiga båda två.






Bilderna är tagna av Peter Bäckman. Besök gärna hans hemsida bildstudio.se

Jag trodde aldrig!

Jag trodde aldrig jag skulle få höra min pappa säga: Du kan väl maila över bilderna till oss?

Vem har sagt att det är svårt lära gamla hundar sitta? Eller förresten, det stämmer faktiskt för om jag känner min pappa rätt så är det inte han som startar datorn o kollar mailen, utan mamma som får göra det o han tittar på=)


Det här är inte sant!

Kan det verkligen vara så här jä.la kallt i maj månad?! FÅR det vara så här kallt?!!!!! Fråga du mig så är det självklart ett NEJ NEJ NEJ!!! Nu ska man ju kunna börja klä av sig lite smått. Ha lite lättare skor på sig och tunnare kläder men istället får man börja klä på sig vantar, koftor, sjalar och mössor för att inte frysa ihjäl! Jag har t.o.m legat med filt på täcket inatt!!! Visst, ingen mening o gnälla på vädret när man inte kan göra ngt åt det men SKIT är det i alla fall!!!

Jujutsu-uppvisning

Igår var det varit marknad i Nybban men vilket skitväder!!! Nybro jujutsu skulle ha uppvisning på torget men det var ju tveksamt in i det sista beroende på vädret. Eftersom det bara duggade lätt så körde dom i alla fall trots bitande kyla. Jag och barnen begav oss ner till dojon redan kl 13. Därefter körde dom lite träning o lek inför uppvisningen och jag fick sitta o prata lite m en annan fru=)

Kl 15 var det dags för första uppträdet som gick jättebra! Hampus och Jocke skötte sig kanon på mattan och jag var så stolt över min älsklingspojk=)

Efter det begav vi oss ner till dojon igen för att värma upp oss. Kl 16 gick dom upp igen för att köra ett uppträde till men denna ggn stannade jag o Millan o barnen kvar nere i dojon. Även denna ggn gick uppträdet bra och barnen fick beröm=) Det blev ytterligare lite prat o bus i dojon.

Runt 17:15 så begav sig alla inblandade iväg till pizzerian för att äta en bit och jag o barnen blev medbjudna=) Så istället för en ensam kväll hemma så fick vi en hel em o lite kväll m massa trevligt folk o lite pizza. Kan d bli bättre?!

Vill tacka alla er på jujutsun som var med igår för en kanondag =) Ni gjorde en kanonuppvisning och gav mig en trevlig dag/kväll=)

Hoppas på att få lite bilder av Peter så jag kan lägga upp dom här sen.


Gottigott...

Bakade detta härliga lantbrödet idag och kan bara säga att det var kanongott!!! Har förhoppningar om att även mina barn faktiskt kanske tycker om detta brödet ;)

Stolt mamma=)

Visst är man väl stolt över sina barn alltid men igår var jag lite extra stolt över min store son Hampus. Han har haft det lite trögt med läsningen och inte uppfyllt alla kraven man ska innan man slutar 2:an så han har fått lite extra läshjälp i skolan då o då av en underbar lärare, Cattis för att kunna klara av kraven.
Vi har givetvis tragglat här hemma oxå.

Igår var vi då på möte m Cattis för att stämma av med de olika målen vi hade satt upp för Hampus. Bla har de ju ett krav på att kunna läsa 60 ord/minut och sedan ska de ligga på LUS 12. Hon berättade då att Hampus nu har kommit upp på LUS 12 samt att han faktiskt läser 84 ord/minut!!! Detta är ett jättestort framsteg som han väl är värd min älskade pojk. Han var väldigt stolt över sig själv igår så det var en nöjd familj som lämnade mötet på skolan=)
Älskar dig min store pojk!!!

Han är inte bara världens bästa, underbaraste son...
han är världens bästa storebror oxå!!!



Uppdatering...

Fredag:
I fredags var jag som sagt i Ullared!!! Det var så lugnt o skönt o få komma iväg utan barn o man för en gångs skull=) Satt o småslumrade i bilen förutom när mamma frågade om vägen ibland eftersom vi alltid brukar lyckas köra fel ngn gång varje resa, men denna ggn körde vi rätt hela vägen ;) Väl framme så var det oxå lugnt. Man kunde ha sin vagn med sig hela tiden o kom ändå fram. Fyndade en del kläder till barnen o även pyttelite till mig oxå=) Vi åkte ca 06:20 och var hemma ca 19:00 så det gick snabbt denna ggn. Barnen var glada när mamsen kom hem och Felicia skiner som en sol varje gång hon får kläder o det ska provas direkt. Även Hampus tyckte att vissa kläder var coola och hade gärna på sig dom ;)

Lördagen:
Jag fick sovmorgon äntligen. Som jag längtat efter den=) Dock innebär sovmorgon för mig inte att jag sover konstant fram till lunch utan vaknar med jämna mellanrum och klliver upp runt 9-10 nån gång men det är så gott o få göra det ibland. Barnen sprang iväg ganska omgående till kompisar och lekte hela dagen och hade jätteroligt. R tvättade bilen och jag plockade lite inne. Fick även besök av vår vän Mike och hans dotter Rebecka så det blev en liten fika. Han hade med sig lite vildsvinskött åt oss. Mums =) Efter att de åkt hem så gick R och jag ut på promenad m Lowe och hunden på em. På kvällen vankades det lite god mat. Kl 21 drog Mike och R ut i skogen för att jaga så barnen och jag kröp upp i sängen m lite popcorn, dricka och en film. Myyys=)

Söndagen:
Denna dagen blev oxå en pysseldag. R fixade m lister till övervåningen och jag plockade lite och rensade ur garderoberna hos barnen och fyllde på m det nya istället=) Tog sen Lowe i vagnen och gick en promenad. Jag lagade även en god vildsvinsstek m potatiskuber och sallad till. Barnen åt kött som aldrig förr så det var uppskattat konstigt nog=) Vid 17:40 stack R iväg på styrelsemöte och barnen o jag rengjorde hamsterburarna, duschade, fixade kvällsmat o allt vanligt kvällsgöra... Hade sett fram emot ett bad i lugn o ro men då mötet drog ut på tiden ( 4 timmar!!!) så fick det bli en snabb dusch o sen hopp ner i sängen.

Måndag:
Idag har jag varit på föräldragrupp första ggn. Vi var bara 3 st där idag då 2 inte kunde komma och det var bara kända ansikten=) Hoppas det kan bli trevligt. Vi ska ses om 2 veckor igen. Har precis intagit lite lunch och Lowe sover ute i vagnen. Hade gärna sovit en stund jag oxå men kan inte koppla av när Lowe ligger ute i vagnen så det får bli o slappa lite sen kanske. Ikväll är det träning för de stora grabbarna så det lär nog inte hända så mkt mer här idag.

Over and out...

RSS 2.0