Nedräkningen har börjat!

Yes, äntligen har nedräkningen börjat!!! Bara 8 dagar kvar tills jag är uppe i s-holm hos min underbara vän Linda. Det ska bli helt underbart att bara vara Johanna för ett par dagar och umgås med den person som troligen känner mig bäst=) Ska även få en date med fina Jenny som kanske mer var en rival än vän från tonårstiden=)
Längtar sååååå!!!!!

Storytel or not?!

Nu när jag ska bli så jädrans flitig med att ut och gå så kom tankarna på underhållning. Radio... Näe, hur kul är det o lyssna på samma låtar hela tiden?! Musik i telefonen... Lite drygt o ladda in så pass mkt musik utan att det blir långtråkigt. Ljudböcker... JA! Varför inte? Fick erbjudande från 3 om gratis ljudbok från Storytel men det finns ju så oändligt många böcker o välja mellan, och ni som känner mig vet att om jag ska välja ngt så tar det låååång tid o bestämma mig utan att få ångest... Funderar lite på detta med Storytel. Är det ngt bra som man kanske ska börja prenumerera på? Är det värt pengarna? Jag har nog bestämt mig för en bok faktiskt och sen får jag väl utgå därifrån om man ska prenumerera på tjänsten vidare sen. Ni som har provat detta och ahr åsikter om tjänsten så hit med dom ;) Nu ska jag hoppa ner i badet medan de små liven sover o de stora grabbarna är och tränar=)
So long for now...

P.s såg ju nu att jag redan nämnt om storytel i förra inlägget så jag säger bara sorry... Lite förvirrad som vanligt bara=)

Nytt försök till nytt liv...

Japp, nu har jag bestämt mig för att söka en ny väg till viktnedgång och välmående. Inte en massa godis i veckorna eller en massa mat i överflöd. Jag ska försöka och ta mig ut på promenader så ofta jag kan och så ofta som min värk tillåter mig. Började idag med en promenad till dagis o lämnade lillan. Tog sedan en liten omväg hem lagom för Lowe att inte hinna somna i vagnen=) Därefter blev det en lunch som bestod av vegoschnitzel, couscous och grönsaker. Började sedan fundera på vad man ska lyssna på för att inte tänka på hur långt man går eller hur kallt o blåsigt det kan vara vissa dagar. Fick ett erbjudande från 3 om en gratis ljudbok från storytel. Kanske kan vara ngt? Ngn som har användt sig av detta i mobilen och har några åsikter om det? Började dona med detta men med en gråtande bebis dragandes i byxorna så var det inte lätt o välja bok. Slutade med att jag tog en promenad utan bok i öronen men med min bästaste Linda i luren=) Jag gick till biblan för att kolla om ljudböcker o låna en som jag var lite sugen på men som var lite kort. Upptäcker då att jag inte hade plånboken med mig vilket innebar inget lånekort! Jag gick då fram till bibliotikarien och bad henne hjälpa mig låna den via datorn. Hon frågade då om jag hade leg med mig vilket jag givetvis inte heller hade eftersom jag glömt plånboken!!!  Slutade med att jag inte kunde låna alls=( Fortsatte dock mitt samtal med Linda hela vägen runt dagis och hem. En härligt skön promenad blev det=) Nu har jag och de 2 minsta barnen haft fruktstund och Lowe ligger nu i sin säng för eftemiddagsvila. Dock hör jag hur han sitter o leker i sin säng så vi får väl se om han somnar=) Har ni några tips på god mat och bra mellanmål så tar jag tacksamt emot dom=)
Kram

Tjejkväll=)

Ikväll har min store pojk varit på disco för första gången=) Då passade tjejan min på att ta hem sin kompis Vega för en kväll med spel, bad, film,popcorn o övernattning=)

Lillans öronoperation...

För en vecka sedan så opererade lillan min in rör i öronen. Hon har haft bekymmer med många öroninflammationer samt vätska bakom trumhinnorna så nu åtgärdade man det genom operation. Efter lillans önskemål togs en del bilder som vi sedan ska framkalla och göra en liten bok som hon kan visa på dagis=)
Tidig morgon o lite trött o nervös tjej=)


Lite pussel i väntrummet skingrar tankarna=)

Sen var det dags för rocken på...

och medicinen ska intas=)

Därefter blev nästan allt väldigt skoj...

för att sedan övergå i trötthet.

Gröna hatten på=) Nalle fick självklart följa med hela vägen=)

Ut kom sedan en sovandes liten prinsessa...

som efter att ha vaknat till mumsade i sig en glass innan hemfärden=)

Bakhjälp=)

Härom veckan fick jag en sån där bakmani och satte igång med lite olika sorters kakor. Självklart hade jag bakhjälp men denna gången var det lilleman som var min hjälp, eller vad man nu ska kalla det=)
Och efter baket var det dags o leka tittut=)


Guld o gröna skogar?!

Gick här innan och funderade på samtalet jag hade med min svägerska idag om detta med att ha barn. Livet som förändras när man blir fler i familjen. Många man pratar med påtalar ofta hur underbart det är att få vara hemma med barnen och visst svarar man väl så om ngn frågar, eller?! Undrar hur folk skulle reagera om dom fick ett ärligt svar en dag när man kanske har fått vara vaken mer eller mindre hela natten, när man måste stiga upp 05:30 för att barnet står i sängen o skriker för att han är nerbajsad och hungrig. Eller dagar när det är extra pipigt och man har ett barn hängandes i byxbenen och skriker tills man lyfter upp dom men som ändå inte är nöjd i famnen om man inte går omkring i hemmet och grejar med en 10-kilos klump på armen!  De dagar skulle man egentligen vilja sätta ut en skylt " Barn skänkes" utanför dörren och hoppas på att ngn nappar på erbjudandet. Fast bara en liten stund... Sen kommer det där leendet fram som man bara kan få från sina barn. Leendet som säger att man verkligen betyder allt för dom. Leendet som får en att smälta fullständigt och som får en att inse varför man valde att skaffa barn! Men att allt skulle vara guld och gröna skogar med barn, det är bara skitsnack!

Tävling hos Niiinis!


Jag är med och tävlar om dessa underbart fina tavlor hos niiinis

Ni som inte har sett...

Ni som inte har sett den, missa inte chansen imorgon lördag kl 21:00 på TV4!!!!
Den är helt underbar!!!!!

Alltid ngt=(

Jag har ju, som jag nämnt tidigare sagt upp mig från mitt jobb. Jag kollade upp allt med försäkringskassan och a-kassan innan jag tog beslutet och allt verkade helt ok. Idag är första dagen som jag då är arbetslös fast jag är fortfarande mammaledig så arbetslös blir jag inte förrän i februari då jag har tänkt o börja jobba igen
(förhoppningsvis). Jag tog då kontakt med a-kassan idag igen för att kontrollera allt en gång till och fick då helt nya uppgifter!!!  Tydligen så måste man ta ut f-penning minst 88 h i månaden för att föräldraledigheten ska kunna hoppas över och basera ersättningen på senaste året man jobbade. Jag har ju inte alltid gjort detta eftersom jag ibland jobbat lite och velat spara dagarna. Tyvärr kan detta då sänka min ersättning när jag blir arbetslös vilket känns skit=(  Varför talar dom inte om sånt här när man ringer innan man tagit beslutet så man vet allt från början. Jag gav samma information första ggn som denna ggn men fick då olika svar=(  Känns inte alls bra nu men det är bara o bita i sura äpplet nu och forska fram de månader som jag tagit ut mindre och sedan kunna bevisa att jag har varit hemma med Lowe trots att jag inte tagit ut ersättning för alla dagar.  Ngn som vet ngt om detta och kan hjälpa mig?

Grymt...

Just nu är jag grymt dålig på o uppdatera vilket i stort sett beror på att jag är grymt trött o sliten just nu=(  Lowe har det verkligen grymt jobbigt med sina tänder. Sista veckan har han sovit grymt dåligt . Utöver att han troligen har ont så är han dessutom förkyld, dreglar som en galning, skiter som en toker och är gnällig som en grinis=( Är det fler besvär man kan få i samband med att man får tänder? I så fall har han nog det oxå...  Sista 3-4 nätterna har jag nog sovit ca 8 timmar sammanlagt vilket känns så jag ska upp o lägga mig nu. Har en dag imorgon då det ska tas foto på dagis, föräldramöte och förmodligen en liten nervös tjeja som ska opereras på torsdag=( Innan jag somnar vid tangenterna så vill jag önskar er en grymt god kväll=)
Kram

RSS 2.0