Nu är hon här=)

Nu har hon äntligen kommit till världen lilla Leia=)
Jag har blivit faster igen=)
Stort grattis Mattias, Pernilla och lille Theo till er underbart fina flicka!
KRAM

Fasters lilla sessa=)

BHV

Igår var det dags för BHV-besök för lilla Lowe för att se hur mkt han ökat i vikt och vuxit på längden. Man står bara o gapar varenda gång för han växer så det knakar från vecka till vecka. Nu är det 2 veckor sedan vi var där senast.

Vikt: 5290G. En ökning med 505 g!
Längd: 56,5 cm. En ökning med 1 cm

Dags o byta klädstorlek nu. Usch, det går alldelse för fort!

SYSKONKÄRLEK!



Smörgåstårteutkörning=)

Ikväll har vi haft matleverering. Med tanke på all smörgåstårta som blev över så fann jag att min sjuka storebror och hans höggravida fru var lämpliga "offer" för att få lite smörgåstårta. Så R tog bilen och körde hem en bit till de att mumsa på. Ringde även till mina föräldrar och jag tror aldrig att min pappa varit så snabbt här nere som han var idag när jag sa att det fanns smörgåstårta att hämta=)
Hoppas ni blev nöjda allesamman och krya på dig nu Matte=)

Inställt=(

Idag fick jag tyvärr ställa in utekvällen med tjejerna. Vi skulle ju ut o käka på Chili o ha trevligt men eftersom jag fortfarande inte känner mig helt pigg så fick jag ställa in det. Hoppas på en bättre dag imorgon då jag är bjuden på sminkpartyt. Förhoppningsvis så tar Lowe flaskan oxå så jag kan åka själv o koppla av en liten stund=)

Ska inte klaga i alla fall på mina barn. De är världens underbaraste. Ikväll har Felicia, Lowe och jag varit ensamma då R o Hampe har varit o tränat jujutsu. Lowe låg ett bra tag på golvet o bara sprallade o var helnöjd medan Felicia skrev lite på datorn o lyssnade på Zillah och Totte. Efter det så åt hon lite kvällsmat och jag följde henne sedan upp o sa god natt vid 19:10.

Därefter var det dags för Lowe och bada. Kl 20:00 var han nybadad och nyäten. Som vanligt gick jag sedan upp o la honom i sin säng, sa god natt och stoppade om honom. Efter en halvtimme var R uppe och kollade till honom och där ligger han fortfarande vaken och helnöjd=) R gick sedan upp en stund senare och där ligger han och sover helt lugnt. 7 veckor gammal och helt otroligt lugn om kvällarna och somnar själv. Kan man önska sig mer än så?!

Nu har vi suttit en stund i lugnet vid tv:n och det är dags för en dusch innan sängen.
Natti

Sjuk...

Tyvärr slutar nog denna helgen med att jag är sjuk=( Har ont i halsen, ena örat, huvudet och fryser... Märker ni att jag låter lika gnällig som en karl...

Trots detta så har helgen varit bra. Igår fixade jag en smörgåstårta som var tänkt o mumsa på kvällen men vi fick ändrade planer då ett par vänner ville köpa lite mat o umgås på kvällen och så blev det. Vi hade en kanontrevlig kväll med MYCKET prat!

Idag har det varit lugnets vrå här. Jag och Lowe pallrade till slut oss ut i kylan och gick till Kvantum o handlade några små saker. De stora barnen var med pappsen sin i pulkabacken. EFter min promenad så satte jag igång spisen och gjorde porterstek som nu sjunkit ner i lilla magen. Tanken är att smörgåstårtan ska ätas lite senare ikväll när barnen ligger och vi kan sitta i lugn o ro och titta lite på tv:n.

Förhoppningsvis så försvinner denna förkylningen snabbt för jag har ju faktiskt lite roligheter inplanerade denna vecka. Imorgon är jag medbjuden till Chili för att käka en bit mat och på tisdag är jag bjuden på sminkparty
( MaryKay). På onsdag ska jag även till BHV för att mäta o väga Lowe och därefter till jobbet för att äta lunch med en kollega=)

Så nu kastar vi bort skitförkylningen och vaknar pigga o friska imorgon bitti=)

Ha en fortsatt trevlig söndag.

En tanke till...

Vill skänka en tanke till min svägerska ( och bror) som nu gått över tiden med deras lilla prinsessa. Det var beräknad födelse den 18/1 så idag är det BF+3. Jag vet att hon tycker det är jobbigt o vara gravid o längtar efter att hålla den lilla i sin famn istället. Vill bara att du ska veta att jag tänker på er dagligen även om jag inte ringer o frågar=) Vet ju själv att man blir lite trött på frågorna om det inte är över...
Håll ut vännen, hon kommer nog snart ut=)
Tusen kramar på er alla tre(4)
KRAMIS

Mindre kaos...

Idag blev det mindre kaos när jag skulle hämta Lillan på jympan. Vi är påklädda alla tre, Roger har åkt till jobbet och jag ska ta nycklarna o gå ut till bilen. Men var tusan är nycklarna???!!! De hänger inte på kroken där de SKA hänga! Letar förtvivlat genom alla jackor men inga nycklar. Ringer genast till Roger o skyller på honom (eftersom jag alltid hänger nycklarna där de ska vara;) ) Han säger dock att han såg nycklarna på kroken när han åkte. Jag river runt bland allt bråte i tvättstugan men inga nycklar.

Båda mina föräldrar jobbar så jag kunde inte be dom hämta henne heller så vad 17 ska jag göra! Paniken har infunnit sig då jag är rädd att lillan ska stå ledsen o undra vart jag är (vilket hon troligen inte alls gör). Jag ringer till storebrorsan som lovar slänga sig i bilen o hämta oss så vi kan hämta lillan.

Jag går då ut för att kolla att de inte ligger i bilen och får då se att lysena på bilen är igång! Det visar sig att Hampus tagit nycklarna från kroken och gått ut till bilen o starta lysena o vindrutetorkarna för att ta bort snön!!! Snabbt ringer jag till brorsan igen o stoppar så han inte hinner ge sig ut o därefter beger vi oss till lillan. Kommer 5 minuter sent bara o hon var där så nöjd med fler andra barn=) Behöver jag säga att magkatarren infunnit sig hos mig just nu...

Vi har en rymmare!

Det är så sant så. Vi har en liten rymmare här hemma o det är lilla Didi, Felicias hamster. På ngt sätt lyckas hon smita från sin bur flera ggr om. Som tur var har inte katten fått tag i henne nån gång tack o lov. Ena spännet på buren är sönder så jag vet inte om denna lilla rackare lyckas lyfta upp sidan på buren o knata ut eller hur hon gör. Kanske ska lägga mig på lur o se hur hon gör=)


Mammas minsta prins=)


Kan fotbollsspelare dansa?

Igår när jag tittade på Let´s dance så fick jag tanken om fotbollsspelare verkligen kan dansa? När man såg Victoria dansa igår så var det ju inte så graciöst utan kändes mer som en klumpfot och "typisk" fotbollsspelare. Vet inte varför jag tänkte så. Kanske för att jag inte kan se de fotbollspelare jag känner, dansa. Spelade ju själv fotboll i många år och är ju inte den bästa eller den mest graciös på ett dansgolv...

Det känns mer maskulint med fotboll än dans. Kanske är vi kvinnliga fotbollsspelare mer åt det maskulina hållet än kvinnliga dansare eller?! Kanske en extremt dum tanke men den fanns där i mitt huvud=)

På tal om dans o Let´s dance så har väl inte Rhabi så mkt där o göra.
Han känns så fjantig o som juryn sa: Nonchalant.

Nog talat om Let´s dance=)
Nu badas de stora barnen o lillen ska oxå få sig ett bad. Sen är det min tur o därefter Rogers tur att ta en dusch innan Robinson. Med andra ord har vi en rengörande kväll här hemma för att sen mysa i soffan med lite gott att tugga på o dricka till=)
Ha en trevlig lördagskväll=)

Mitt fina kök=)

Nu är stolsdynorna omklädda o klara så nu känner jag mig ganska nöjd med matplatsdelen i köket. Det känns så mysigt o sätta sig där vid ljusen o bara mysa=) Nu är det bara resten av huset;)
Fredagsmys på er=)



Mina nyomklädda stolar=)

Dagen lider mot sitt slut...

Ja då var denna dagen snart slut oxå. Vart tar dagarna vägen egentligen?! Idag har jag fortsatt o pyssla lite här hemma i köket. Nya gardiner är uppsatta, nya lampor i fönstrena, nya växter i fönstrena, ny vaxduk samt löpare på bordet Nya ljusstakar på bordet samt en härlig bukett vita tulpaner. Nu ska bara stolsdynorna kläs om oxå sen är jag ganska nöjd=) Lägger in ett foto sen när allt är klart. Tyvärr lär väl inte stolarna bli klara idag eftersom gubben gett sig ut efter vildsvin igen...

I em har jag och lillan även bakat härliga kanelbullar så männen skulle ha ngt o fika på i skogen bland svinen=)

En bra dag har det varit i alla fall och ikväll blir det nog tidigt i säng när gubben ändå är i skogen. Hoppas er dag har varit lika bra som min=)

Bhv-besöket

VAR PÅ LÄKARBESÖK IGÅR M LOWE PÅ BHV O ALLT VAR PERFEKT. VI VÄNTAR BARA PÅ TID TILL LINKÖPING NU FÖR O KOLLA OM DET BEHÖVS NGN OPERATION SEN.HOPPAS INTE...  
VIKT 4785 GR +205 GR                                                                                                                          
LÄNGD 55,5 CM + 1,5 CM

P.s bloggade från Iphone så av den anledningen blev all text med stora bokstäver. Sorry...

Hur blev då natten...

Som jag skrev innan så sov ju Lowe stock ( uttryck lånat av Jenny) från 16:30 igår med 2 mattillfällen bara. Han sov fram till 00:05 första omgången. Då åt han lite o fortsatte sova i sin säng till 03:35, då var det åter dags för mat. Sen sov han igen till 06:00, åt bajade o vaknade igen 7:00 så jag har ju fått sova i alla fall=)

Nu har jag varit med Hampe i skolan då han skulle vaccineras sin andra omgång mot svininfluensan. Typiskt nog blev allt mkt försenat o eftersom Lowe sov igen när jag skulle köra barnen så fick han vara kvar med pappsen hemma. Tyvärr hade han vaknat när vi åkte så efter 45 minuters väntan i skolan fick jag smita före i kön m Hampus eftersom jag behövde hem o amma o Roger behövde sova då han jobbat natten.

Nästa anhalt är dagis vid 11:20 för o hämta lillan o sen BHV för läkarbesök med Lowe.
Tjao for now...

Sover stock...

IDAG HAR LOWE SOVIT SKITDÅLIGT UNDER DAGEN. DET VERKAR SOM HAN DRAGIT PÅ SIG NGN LITEN FÖRKYLNING DÅ HAN VAKNADE 4 IMORSE O VAR TÄPPT O PANIKSLAGEN. DOCK SÅ HAR HAN ÄTIT BRA UNDER DAGEN OCH SOMNADE TILL SLUT VID CA 16:20 O SOVER ÄNNU. HAN HAR ENDAST ÄTIT I 2 OMGÅNGAR O DÅ VARIT VAKEN NÅGRA MINUTER VARJE GÅNG. DET ÄR VÄL LIKA BRA O FÖRSÖKA SOVA LITE SJÄLV NU INNAN HAN VAKNAR FÖR VEM VET HUR DENNA NATTEN BLIR NU?! IMORGON ÄR DET LÄKARBESÖK FÖR LOWE SÅ VI FÅR VÄL HÖRA VAD HAN SÄGER DÅ. GO NATT MINA VÄNNER.

Helgens bravader=)

Helgen har som vanligt flugit fram.

Lördagen var riktigt trevlig. Vi grejade lite på förmiddagen. Sen blev Roger medbjuden på jakt av en vän så han drog iväg några timmar. Då passade jag o alla barnen på att gå till pulkabacken vi har i området. Där var det redan några barn så det var fullt ös med pulkor o tefat o nöjda rödrosiga barn=) Lowe sov gott i vagnen så 1 1/2 timme blev det i alla fall i underbara vädret. Efter det gick vi hem o gjorde oss lite varm choklad o tände ljus o mös en liten stund.

När Roger sedan kom hem så var det dags för mig att börja göra mig i ordning inför tjejkvällen hos Jenny. Hur lyckas man alltid stressa när man ska iväg?! Jag är i alla fall mästare på det. Lowe sov gott i vagnen naturligtvis så Roger fick ta honom o byta kläder men Lowe fortsatte o sova gott i alla fall så vi begav oss direkt dit utan ett matstopp.

Kvällen hos Jenny var supertrevlig. Det var både några gamla bekanta o några nya så det blev både gamla minnen o nya kontakter den kvällen. Vi åt gott, pratade o lekte musikleken vilket tog nästan halva kvällen=P. Vi vann i alla fall!
Lowe skötte si exemplariskt den kvällen o bara sov, åt, bajsade o var nöjd=)

Söndagen kom och tyvärr var Roger lite krasslig o hade huvudvärk. Barnen lekte superbra denna dag så jag passade på o ta Lowe i vagnen o gå till ÖoB men jag var nästan på väg o vända när vi kom ut. Shit vad det blåste kallt! Men vi trotsade vädret o tog oss fram o tillbaka. Jag köpte mig en bodylotion, badskum o fotkräm eftersom jag planerade o ta ett bad på kvällen.

På eftermiddagen var vi bjudna till mina föräldrar för julgransraskning. Vi blev bjudna på lite mat o godis. Dans runt granen blev det oxå till Hampes stora förtjusning... NOT! Han dansade med lite i alla fall=) Vi fick även ett slutligt besök av farbror röd (tomten) igen. Barnen blev glada, speciellt lille Theo som lyste som en sol=)

På kvällen hoppade jag äntligen i mitt första bad på 6 veckor! Gud så härligt det var! Sedan var det badning o nattning av barnen innan vi däckade i soffan.

Som sagt, helgen var fort över men trevligt var det=)
Några bilder från helgen.





Barnen i backen. Helnöjda=)

Mormor/farmor, Theo o Hampus dansar runt granen=)

Min älskade storebror med sin härliga sonTheo som älskade när vi dansade=)


Alla tre kusinerna med tomten. Nästa år är det ytterligare 2 kusiner till som vill sitta hos tomten=)


Till slut en bild på min underbara brorson Theo som öppnar paket=)

Isolering på 51:an igen!

Ja, då var det åter dags för isolering på 51:an. Denna ggn är det Hampus som får sitta på rummet idag. Han kräktes en gång inatt vid 01 men sen har det varit lugnt igen. Han var på Elvins lekland igår em o kom hem vid ca 18-tiden. Han klagade då på ont i huvudet o nacken men inget annat. Somnade i normal tid igår men fick alltså springa upp vid 01 o kräkas. Tack o lov så hann han in till toan så jag slapp torka kräk. Typiskt när R jobbar men det löpte ju väl under natten i alla fall då lillplutten har sovit gott inatt oxå. Det enda bökiga var att ta ner Hampes stora madrass från hans loftsäng! Inte det lättaste eller roligaste o göra 01 på natten men med envishet går det=)

Känner mig extremt  trött idag då jag hade svårt o somna om därefter. Typiskt när det skulle vara en mysfredag, nu kommer man gå runt hela dagen o känna efter om man mår illa!

Vädret är ju underbart i alla fall=P

*KÄRLEK*

Lite bilder=)

Bjuder på några bilder ikväll=)

Stoltaste storebrorsan=)
'
Litet leende fångat på bild=)



Nedan följer några härliga bilder tagna idag på promenaden=)











Ärligt...

Jag börjar bli lite trött på kommentarer om namnet vi ev har valt till lillprinsen. Vi hade nästan beslutat att han ska heta Lowe Hannes Emanuel men får frågan hela tiden om inte Lowe är ett flicknamn?! Jag har aldrig mött en flicka som heter Lowe utan bara Lova. Nu vill jag ha er åsikt för jag vill inte döpa min son till ett namn som kommer att bli ifrågasatt hela tiden: Är Lowe ett flicknamn?

Kalmarposten

Idag är lillplutten i Kalmarposten. Lika vacker som vanligt. Älskar dig lillprinsen min. Puss på dig!

Trodde jag...

När han äntligen kommit till ro o sover lugnt i sin säng så hör jag hur det brakar loss under hans täcke. dags o  börja om med blöjbyte, matning o kanske man får somna i hyfsad tid ikväll. tur Vi har tv i sovrummet så man ha lite underhållning under tiden...
God natt mina vänner:)

Försök till ny design...

Har gjort ett nytt försök till ny design ikväll men inte så lyckat med en liten bebis hängandes på armen som inte är riktigt nöjd om kvällarna, så det får bli en fortsättning när mannen min är ledig=)

Myskväll

Jag har varit och hyrt Ice Age 3 så nu ska hela familjen mysa vid tv:n o käka lite våfflor.
Ljuva familjeliv=)

Glömde...

Jag glömde ju att berätta att efter denna hemska natt så vaknade jag underbart härligt genom att mannen min kommit hem från jobbet o ger mig en kyss och efter det så ser jag ett sms från en gammal vän att jag är bjuden på tjejkväll hos henne på lördag så dagen började kanon så det är bara o haka på den känslan=)

Tjena mittbena...

...vilken avslutning på kvällen o vilken natt! Trodde aldrig den skulle ta slut där ett tag. Men ska vi stöka så varför inte göra det när pappa jobbar natten=)
Kan ju bara meddela att kvällen o natten innehöll:
- Tappande av en burk runda pärlor som spreds över hela golvet
- En smitande hamster som upptäcktes enbart p.g.a. en väldigt lycklig katt som låg på lur
- En pojk som gladeligen kom in o påpekade att vi glömt smörja hans eksem
- En sömndrucken flicka som av ngn anledning vaknat men lätt fördes tillbaka till sängen o somnade om
- En liten gosse som skulle äta, bajsa o grymta till o från hela natten o som dessutom inte somnade riktigt
förrän ca 00:30!

Vilken tur att jag ombokade tiden till BVC igår annars skulle jag ha varit där för 20 minuter sen...

Hur har er natt varit=)

Vår minsta älskling=)

Lägger in en bild idag på vår minsta älskling som jag tror fått ett namn nu äntligen=) Bilden har jag själv tagit efter inspiration från Jimmy Stjärnborg. Tanken var att kortet till tidningarna skulle ha varit liknande
(fast miljoner ggr bättre) men då var ju inte lillprinsen sugen på o vara på pappas kalla arm=)
Återkommer med namnet när jag verifierat det med gubben en gång till=)


Förlåt!

Ni får förlåta min bedrövliga uppdatering på bloggen men det är som jag skrev tidigare svårt o få ihop tid o skriva just nu men jag lovar att det ska bli bättre så svik mig inte kära läsare =) Jag ska börja en distanskurs i digital bildbehandling nu oxå så då kommer det säkert mer bilder på bloggen så häng kvar hos mig.
Tjao

Första helgen förbi...

Ja då var första helgen på 2010 över. Herregud, vart tar dagarna vägen?! Jag kommer ju inte ut på promenad nån dag känns det som... Igår hade vi ju kalas på Leos lekland för Hampus vilket blev väldigt lyckat med nöjda barn. Det är så sjukt skönt o slippa städningen o plockande med mat o efterrätt så det var värt varenda krona igår=)

Idag har R o My varit inne i Kalmar på Media Markt och köpt en systemkamera till My både som julklapp o födelsedagspresent. Hoppas den fungerar bra My=)

Efter det så har det lagats kyckling till middag, pysslats lite med Felicia och plockats tvätt m.m. Tanken var egentligen o ta en tur till backen här hemma med pulkan men Felicia har troligen öroninflammation så hon har inte varit så pigg idag så därför blev det ytterligare en inomhusdag.
R har varit o lämnat My vid tåget precis o for nu iväg för att hämta hem Hampus o sedan ska han direkt o träna ju-jutsu ett par timmar. Längtar så nu tills jag kan åka o träna o få lite egentid. Det blir väldigt lätt att man glömmer bort sig själv med en liten i huset så nu ska jag börja ta min egentid hemma med att fota eller en stund vid datorn o.s.v. Det är så viktigt o få sin egna lilla stund för att samla energi...

Ska se om jag kan få den lille o somna nu men lägger in några bilder här innan.
Återkommer snart igen hoppas jag=)


Tydligen är det segare än kola nu på blogg.se o ladda upp bilder så det blev bara en på mig som jag ser ut nu med lugg=)
Med tanke på att det tagit mig ca 45-50 minuter o få ihop detta inlägg ( mellan att rulla vagnen, amma, hjälpa Felicia...) så får jag återkomma med bilderna vid senare tillfälle.
Ha de gott så länge

God fortsättning!

God fortsättning på det nya året mina vänner. Hoppas detta året blir det bästa hittills.

Gårdagskvällen tillbringades hos vänner med lite god mat, singstar och raketer. Alla mina barn höll sig vakna till tolvslaget och fick se de fina raketerna=) Vi begav oss hemåt framåt 01-tiden. Det var då dags att försöka få den lille o förstå att det var natt vilket lyckades till slut. Som tur var sov han sedan till drygt 10 imorse med bara ngn enstaka amning vid 6-tiden imorse. Dagen har gått till att plocka i ordning i barnens rum o sedan bara dega. Sitter just nu o spela lite Wii men alla känns rätt avslagna ikväll så det blir nog sängen tidigt.

Imorgon är det dags för Hampus barnkalas som vi ska ha på Leos lekland så det blir ju en härlig dag med stim igen...
Ev en repa till storstaden innan kalaset o kolla lite grejer. Nu ska jag åter in till tv:n o dega med resten av familjen. Tjao...

RSS 2.0