Bad day

Bloggat dåligt nu de sista dagarna men det beror på att jag haft 2 riktigt dåliga dagar nu. Hela eftermiddagen och kvällen igår hade jag sån smärta i ryggen så tårarna kom. Hampus fick till och med hjälpa mig att ta av mig mina byxor igår kväll=( Kvällen tillbringade jag sen i soffan och mådde pekka. Kände mig som jag vore sjuk men förmodligen var det väl smärtan som slog ut mig så. Det har väl varit lite bättre med smärtan i dag men har ändå inte mått bra i kroppen. Dock inga förkylningstecken så jag vet inte vad det är som spökar med mig. Ska bli skönt nu att älsklingen kommer imorgon så jag får en möjlighet o vila upp mig samt att ha en famn o krypa in i när smärtan blir för stor. Kvällen idag består av tv. Nu är det idol och kl 21 är det säsongsstart för Grey´s anatomy som bara måste ses. Får se om jag tyar titta ikväll annars får det spelas in till imorgon. Återkommer med förhoppningar om bättre dagar.
Tjao

Lillan på bättringsvägen=)

Äntligen har det börjat bli bättre för lillan nu. Idag har hon kunnat kissa utan att ha ont. Helgen hade hon ett hel.ete rent ut sagt och bara grät varje gång hon behövde på toa men ändå kunde hon inte kissa. Tur att medicinen hjälper hyfsat snabbt=)

Själv tänker jag nu skippa de förbannade järntabletterna. Tog idag de nyinköpta brustabletterna och satte mig sedan för att plugga. Efter en timme så blev jag illamående och fick känningar i magen. Blev så påverkad att jag fick lägga mig i soffan och vila bort det. Kan bara vara järntabletterna då jag känner av det de dagar jag har tagit tabletterna. Eftersom järnvärdet låg på samma som för en månad sedan så tänker jag avvakta till nästa bm-besök. Vill inte gå och må illa varje dag fram till bf...

Idag efter jag hämtat barnen på skola o dagis så åkte vi till skokällaren för att leta efter höstskor samt "finstövlar" till Felicia. Vi var ju på Öland igår för att inhandla skor till barnen men oj vad besviken jag blev. Hittade absolut INGET till Felicia. Hampus fick ett par höstkängor. I Kalmar hittade vi på rean ett par vinterkängor till Felicia i alla fall. Idag hittade vi i alla fall ett par höstskor/halvkänga samt ett par "finstövlar" till henne så nu har båda barnen höstskor samt även ett par vinterkängor till lillan. Skönt att ha den biten avklarad nu när hösten och vintern kommer=) Lillan är så nöjd så hon har sprungit i sina nya skor o kängor om vartannat hela eftermiddagen. Hon är galen i kläder o skor så deä r sällan problem med att be henne prova=)

Nu är det medicindags för lillan innan sängen väntar för hennes del. Själv tänkte jag lägga mig i badet kl 20:00, tända lite ljus o lyssna på musik när båda barnen ligger. Kanske ska slänga ett öga på Hollywoodfruar vid 21 eftersom alla pratar om denna Ankan.
Ha en skän kväll.

Börjar inse nu...

Vaknade i morse och kände mig ganska välmående. Ryggen kändes ok så jag började greja med att starta tvättmaskinen, vika och bära upp tvätt, plocka undan m.m. Efter ca 30 minuter så känner jag hur ryggen börjar ge vika. Smärtan kommer plötsligt och ondskefullt. Snart har jag svårt att förflytta mig och då kommer tårarna. Känner att jag får inse att jag faktiskt behöver min älskling hemma nu. Hur gärna jag än vill klara mig själv så har jag nu insett att jag inte gör det. Jag klarar inte mig själv 24 timmar om dygnet med barnen, hunden, hemmet o allt omkring när jag mår som jag gör. Detta gör beslutet lite lättare att acceptera och så får vi se vad tiden utvisar. Just nu längtar jag bara efter att få hem min älskade själsfrände. Bara 3 dagar kvar nu=)
Tröttheten har nu tagit över min kropp, John Blund har kommit med sömnpulvret så nu blir det sängen för min del.
Natti

Egobild i photoshop


Pillade lite med en egobild från bröllopet där jag gjort den svartvit men sparade vissa detaljer i färg. Känner att jag måste öva mkt i photoshop för att minnas och bli bättre. Just nu suger jag på det...

Jourcentralen i förmiddags

I morse fick jag ringa till jourcentralen för att få en tid till lillan. Hon började klaga igår eftermiddag på att det gjorde ont när hon kissade. Detta fortsatte under kvällen, natten och morgonen. Hon har ingen feber och opåverkad för övrigt förutom vid toabesöken då tårarna kommer. Hon kissade även på sig en gång i går kväll=( Fick en tid i alla fall i fm och visst visade det på rikligt med baketeri i urinen men sänkan var fin så hon blev insatt på Trimetoprim 2ggr/dagen i 7 dagar. Tur att hon är så enormt duktig på att ta medicinen. Hon tjatade hela tiden vi var på stan att hon ville hem och ta medicinen så man kan förstå att hon har jävligt ont eftersom medicinen inte är ngn godsak precis. Förhoppningsvis börjar ju medicinen hjälpa snart så hon inte behöver gråta vid varje toabesök. Det skär så i mammahjärtat=(

Efter jourcentralen så åkte vi till stan och gick till leksaksbutiken och apoteket. Träffade även mina föräldrar o lilla goa Theo. Pappa bjöd på munkar i kylan på torget. I eftermiddag har vi oxå varit och hälsat på Johanna m familj så barnen har lekt lite och jag fått vara lite vuxensocial. Nu är det bara en lugn kväll hemma i soffan med lite lördagsgodis och tv.
Hoppas ni får en skön kväll.

Hemska människor!!!

Hur faan kan man göra så här mot ett litet oskyldigt spädbarn?! Blir så förbannad och ledsen samtidigt. Egentligen skulle man göra samma sak på föräldrarna så de får se vad det egentligen är de åsamkar detta lilla barn.
Läs här

Myskväll med barnen

Idag har varit en riktig tråkdag och tröttdag. Piggnade inte till riktigt förrän nästan 17-tiden idag efter att lillan och jag badat. Efter det gick vi en liten runda med hunden  och sedan åkte vi till Willys och handlade mängder av grönsaker så min kväll är räddad=) Vi åkte till videoaffären och hyrde sedan en film och därefter hämtade vi  mat på McDonalds. Vi har nu ätit maten och filmen är nu igång. Sen blir det nog sängdags. Skönt när dagen är över och man är närmre dagen då R kommer hem. Enda jobbiga med nätterna är ju mina besvär med att bara kunna ligga på en sidan vilket får mig att vakna 1 gång/timme ungefär. Men det finns säkert de som har det värre. Nu ska jag fortsätta titta på filmen med mina små älsklingar. Ha en trevlig kväll.

Varför inte uppdatera sig?!

Påbörjade ju smått förra veckan med att kämpa i mig järntabletter. Eftersom jag inte kan svälja tabletter så är detta inget lätt för mig och jag "glömmer" det lätt. Dock känner jag ju hur trött jag är och skulle förmodligen behöva dessa förbannade tabletter... Pratade ju med min barnmorska och sa som det var att jag inte kan svälja tabletter och hon rekommenderade då kapslarna som man kan tömma ut granulatet men som då medför ökad risk för magbesvär vilket inte är optimalt för mig som redan har besvär med magkatarr. När jag satt i väntrummet på förlossningen igår fick jag syn på en broschyr om järntabletter i brusform som smakar apelsin och även innehåller c-vitamin som förbättrar upptaget av järn. Detta låter ju perfekt för mig men icke att min barnmorska nämnde ngt om detta. Tråkigt när inte personalen håller sig uppdaterade med såna här frågor som ändå är vanligt förekommande inom området. De flesta gravida behöver ju oftast järntillskott. Tänkte i alla fall åka ner till apoteket och köpa dessa och prova en månad och se om de ger ngn effekt. Återkommer om detta senare igen=) Nu är det dags o plugga lite.

Sjukskriven=(

Idag har jag varit på förlossningen för koll av att allt är lugnt i magen då jag har så mkt molvärk och sammandragningar. Efter att legat uppkopplad på CTG ett tag så ser man att jag har en hel del sammandragningar men att lillprinsen mår bra. Efter detta kollar man bloctryck som var lite högt 120/95, samt urinpriv som var helt blankt. Därefter var det undersökning av läkaren som först gjorde ett vanligt ultraljud och allt såg kanon ut. Man såg tydligt hur den lille sög på tummen=) Sedan gjordes det ett vaginalt ultraljud samt en gynundersökning för o känna på livmodertappen. Slutresultatet av allt blev bra då det såg perfekt ut. Så skönt o veta det. Därefter gjordes oxå en undersökning av rygg och bäcken och kunde konstatera en rejäl foglossning. Det resulterade i sjukskrivning. Detta innebär att R kommer hem om en vecka så får vi se vad som händer. Jag vet inte vad jag egentligen känner för det hela. Klart jag är glad att mannen kommer hem och jag kan få hjälp men samtidigt känns det som ett nederlag efter alla veckor jag härdat ut med smärta och gråt till och från för att vi skulle klara av hela hans mission. Här står vi nu, han kommer hem om en vecka så får vi se vad som händer sen. Besvikelse, lättnad, tårar, glädje allt blandat på en gång i min kropp just nu. Tur att jag har en man som står vid min sida och stöttar mig. Älskar dig R.

Älsklingen landat...

Han ringde tidigare ikväll och de hade landat lugnt och säkert. Önskar att de flygit honom tillbaka hem istället. Dock känns det lite bättre idag än igår i alla fall så nu gäller det och räkna ner istället. Fick ett sms av honom en liten stund sen där han skrev att jag fått honom att gråta av lycka. Han hade fått paketet jag skickade förra omgången. Där i låg en skiva med en bildvideo från vårt bröllop som jag satt ihop och komponerat med en av låtarna som spelades på bröllopet. Detta för att han ska veta att jag alltid står vid hans sida oavsett om han är här hemma eller där borta. Han är min andra hälft och det finns inget jag inte gör för honom. Älskar dig roger och kommer alltid finnas vid din sida. Vi väntar på dig och börjar nedräkningen...

LOVE YOU!!!!

sömnlös natt och fullspäckad dag- går det ihop?!

Tyvärr blev det ännu en sömnlös natt då lillan var orolig hela natten. Hon var helt vaken till och från några ggr och när hon väl sov så låg hon och ojade sig hela tiden. Hon hade inte ont o kändes inte varm utan bara allmänt orolig och varm. Detta innebar att jag hade en ledsen och supertrött tjeja vid frukostbordet som bara grät och inte orkade sitta upp.Hon ville inte ens gå till dagis och då är hon trött! Hon kröp istället upp i soffan och vilade en stund istället. SJälv kunde jag plugga en del på fm vilket kändes bra. Efter det så har det varit hundrundor, lunch, middag, skicka brev o.s.v. Som vanligt en fullspäckad dag. Idag gjorde Hampus mig så otroligt glad och stolt. Han har varit på ju-jutsuträning idag men tränat med 9-13åringar. Han var så otroligt duktig både på och lyssna och utföra övningarna. Det var riktigt kul och titta på träningen idag och man blir så stolt i mammahjärtat=) Han fick ikväll en ju-jutsudräkt av min morbror Micke som min kusin hade när han var yngre och tränade så nu ska han bli en fullfjädrad ju-jutsukille=) Nu sitter Hampe och jag och kollar IDOL. Han ahr studiedagar torsdag och fredag så då fick han mysa lite med mig ikväll. Lillan sover sedan ett tag tillbaka. Nu ska jag slappa lite innan John Blund kommer.
Bye

Utmaning

Utmaning

Den här gången har jag fått en utmaning av min gräsänkavän Helen.
Jag ska skryta lite om mig själv och berätta 7 saker som är positivt med mig.
Det här är inte lätt för mig och det vet ni som känner mig. Mitt självförtroende är ju inte på topp.

1: Jag är väldens bästa mamma och gör allt jag kan för mina barn.
2: Jag är en bra fru och gör allt för min älskade make.
3: Omtänksam.
4: Envis som synden (kanske inte alltid så positivt)
5: Hjälpsam
6: Nyfiken (både på gott och ont)
7: Oftast glad och positiv

Oj det tog sin tid. tänk, 7 små bra saker fick en att fundera ett bra tag. Hade det varit negativa saker så hade man nog varit färdig på ett par minuter. Dags att vända på det kanske...

Jag skickar vidare utmaningen till:
Jenny (jennymelin.bloggagratis.se)
Liten (enmammaslycka.blogg.se)
Maria (slaria.blogg.se)
Pernilla (mirakelbarnet.blogg.se)
Louise (systerlouise.blogg.se)

Idag tröstäter jag...

Jag som knappt ätit godis eller druckit läsk sedan jag blev gravid sitter just nu med en skål ostbågar och läsk framför mig. Har även en stor chokladkaka i köket som väntar. Tröstätning kallas detta! Saknar min man så oerhört mkt alleredan och tårarna kommer alldeles för lätt idag. Denna ggn kändes det konstigt för oss båda att han åkte eftersom det inte är helt ok med mig här hemma utan snarare blir besvären värre och kommer oftare. Vet att han hade dåligt samvete för att han åkte denna ggn men det ska han inte ha för jag har inte bett honom stanna hemma. Jag vet att han gör allt för mig och skulle stanna hemma om jag bara bad honom men jag är envis som synden och ska fixa detta bara allt är ok med lillprinsen där inne. Nu ska jag kolla IDOL och sen ska jag lägga mig.

Skitstart!

Idag är det verkligen en skitstart på dagen. Min älskling har ju åkt igen till Afghanistankl 03:42 imorse eller inatt, vad man nu ska kalla det vid den tiden. Vi mös en stund i soffan igår och åt skagentoast. Min älskling ville inte gå och lägga sig utan kände att han hellre sov lite på den 29 timmars långa resan idag istället. Eftersom jag inte ville gå och lägga mig ensam så blev jag liggandes i soffan medan mannen tittade på TV. Kl 00:20 så strejkade ryggen och jag fick traska upp motvilligt till sängen. Älsklingen följde mig upp och stoppade om mig. Tyvärr infann sig inte sömnen för mig alls där jag låg alldeles ensam i sängen. Älsklingen kom upp igen och kramades en stund. Därefter var det att försöka sova igen men kl 03:44 var det dags för toabesök och då ser jag att taxin kommer och min älskling är åter på väg bort från mig=( Nån gång efter detta somnade jag äntligen och sedan var det dags att gå upp kl 06:50 igen. Detta innebar kanske ca 2 timmars sömn för mig inatt vilket definitivt känns idag. Jag gråter för allt. Huvudet är tungt och allt känns jävligt. Dessutom vill inte ryggen bli bättre utan tvärtom mer och oftare ont. Känns inte så optimalt nu när man ska vara ensam i 4 veckor. Vill helst inte bli sjukskriven då det bara bli så mkt strul med allt utan det gäller o bita ihop 4 veckor. Dock blir det väl att bryta ihop idag. Men det kommer ju en ny dag imorgon...

Nu ska jag faktiskt lyda min älskling för en gångs skull och lägga mig och vila. Får öppna böckerna sen istället.
Hoppas din resa går bra älskling så hörs vi när du är framme. Älskar dig!!! Du är mitt allt!!!

Barnmorskebesök

Nyss hemkomna från barnmorskebesöket. Det har hänt en hel del kan jag säga på dessa knappt 4 veckor sedan sist jag var där.
Järnvärdet: Låg fortfarande på 110 trots att jag bara tagit 4 tabletter sista veckan.
SF-mått: Här har det ökat till hela 29 cm vilket är en ökning med 5 cm på 3 1/2 vecka så nu ligger jag över      normalkurvan... Kanske blir en stor unge denna gången=S.
Vikt: +5,4 kg sedan förra gången. Mindre kul faktiskt=(
Blodtryck: 120/60 så det var normalt denna gången=)
Lillprinsens hjärtljud: 145 slag/min. Idag hördes det tydligt och bra trots en protestspark en gång=)

Barnmorskan ska ringa mig i eftermiddag angående en tid till läkaren nästa vecka. Jag berättade om molvärken jag hade i mage och rygg förra veckan och vi ska då be en läkare kolla så det inte är ngn risk för för tidig födsel nu när R är borta. Känns skönt o kolla upp det eftersom den kvällen var riktigt jobbig med molvärken och rädslan. Ont i ryggen står jag ut med men detta var ngt annat än vanlig ryggvärk. Lite jobbigt oxå och inte veta nu när R ska åka igen. Vi får hoppas att det bara var ngt tillfälligt och att allt ser bra ut. Jag har ju inte haft fler liknande känningar sen sist i alla fall vilket är positivt. Håll tummarna för mig i alla fall nästa tisdag.
Nus ka jag fixa lite lunch till mig och mannen medan han oljar in trallen.
Kram

Sista morgonen=(

Idag är sista morgonen med älsklingen hemma. Imorgon kl 03:42 åker han iväg till Afghanistan igen vilket känns skit. Vill så gärna ha honom hemma nu och fortsätta vårt liv som Svenssons. Vi har haft bra dagar trots mitt gravidhumör som inte alltid är roligt och tas med tyvärr. Vi är nog båda lite oroliga för hur det ska funka här hemma eftersom det börjar bli lite tungt för mig nu. Jag hoppas verkligen att jag klarar dessa 30 dagar tills han kommer hem nästa gång. Jag vill gärna inte be andra om hjälp då det är vi själva som satt oss i denna situationen även om det inte var planerat att jag skulle vara gravid när han åkte. Det gäller bara o bita ihop nu så fixar vi denna ggn oxå. Det är ju faktiskt den kortaste resan han gör och knappt hälften av hans första resa så nog ska vi fixa det bara inte ryggen pajar fullständigt. Nu ska vi fortsätta Svenssonlivet för dagen och sen ska vi mysa ikväll. Ska till barnmorskan 10:30 idag, Hampus skola 13:30 och simskola 17:20 så dagen lär ju gå fort som vanligt.
Ha en bra dag.

Mina ögonstenar=)

 

En liten scrap på mina ögonstenar! Älskar er över allt annat!

 

 


Myskväll

Igår var älsklingen och jag iväg på en myskväll. Pappa kom ner till barnen ca 17:20 så då åkte jag o älsklingen in till Kalmar. Vi hade bokat bord på restaurang Källaren Kronan till 18:00. Jättemysig restaurang som jag varmt rekommenderar. Vi åt tre-rättersmeny som bestod av Skagentoast, biffstek och vit chokladpannacotta. Oj så mumsigt det var. Vi njöt i 2 timmar av att bara vara vi två, ett par utan ngn som ropar på en. KL 20:00 åkte vi vidare till bion. Vi valde Beck på Saga som började 20:30. En bra film om man tycker om Beck. Barnen hade skött sig bra hemma med morfar och myst i knät. Skönt att de är stora så även morfar kan passa de två. Det var en skön och mysig kväll på tu man hand. Precis vad vi behövde nu innan älsklingen åker igen.
Tack pappsen för att du var barnvakt.

V 29=)

Tiden går fast det inte känns så ibland. Magen växer så det knakar och besvären kommer o går. Överlag så mår jag bra fast jag känner mig trött och har värk i rygg o mage.

I magen:

De små lätta rörelserna som du har känt i magen blir nu allt starkare. Nu känns sparkar och slag. Barnet börjar likna en riktig liten bebis. Produktionen av hormonerna androgen och östrogen startar. De stimulerar din kropp att producera prolaktin som startar produktionen av råmjölk som barnet kommer att behöva de första dagarna. Fostret börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Fostret urinerar cirka en halv liter per dag.

Mamma:

Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila.

Tips:

Om du oroar dig för att du inte har känt fosterrörelser på länge kan du dricka tre stora glas med kallt vatten i en följd och sen sätta en väckarklocka på ringning mot magen.

 

Källa: barntotal.se

 

 


Mol hit o dit=(

Sista veckan har jag inte kännt mig helt ok. Ibland är det svårt o ta på vad som varit fel medan det ibland beror på enorm trötthet eller ont i magen o rygg. Idag har jag haft molande värk i både rygg och mage och kännt mig olustig. Blir lite smått nervös faktiskt eftersom R åker till Afghanistan igen på tisdag morgon. Står jag upp 4-5 minuter så blir jag skittrött o ont i ryggen. Hur ska jag fixa dessa veckor själv med allt som ska göras om dagar och kvällar?  Tur att det börjar gå mot sitt slut med R:s resor. Känner att jag behöver honom hemma nu både psykiskt o fysiskt. Jag blir ju inte mindre o lättare precis heller. Det gäller verkligen o bita ihop nu (bryta ihop lär jag väl oxå göra ngn dag).
Nu är det bara Hampus kvar o lägga och sen ska jag vila mig i soffan vid tv:n o tända lite ljus till R kommer hem igen från mötet. Ryggen strejkar verkligen just nu=(

Mys imorgon=)

Har precis bokat bord åt älsklingen och mig på Restaurang Källaren Kronan i Kalmar tills imorgon kl 18=) Bara han och jag och en mysig middag, när hände det senast... Vi ska även gå på bio efter tänkte vi. Hade siktat in oss på Beck men det verkar som att den bara går på Sagabiografen så vi får se om det blir den i alla fall eller kanske "Flickan som lekte med elden". Spelar ingen roll för mig bara jag får sitta där o mysa med älsklingens hand i min så är jag nöjd om det så skulle visas Nicke Nyfiken=)

Nu ska jag fixa lite kvällsmat innan lillan ska i säng. Älsklingen har åkt på föräldramöte i Hampes skola och jag var innan dess på simskola med Hampe. Det är verkligen fullt upp denna vecka...
Ha en skön kväll

Morgonens tanke...

Har precis kommit hem efter att ha kört barnen till skola och dagis. På vägen hem inser jag att magen börjar bli så stor att ratten nuddar den när jag kör bilen. Visst kan jag ju flytta bak stolen men hur 17 ska jag nå ner tilll pedalerna då?! Tänk om man kunde växa några centimeter på längden samtidigt som magen växer, det hade ju varit kanon!

Lunch på tu man hand=)

Idag har jag och älsklingen varit i Kalmar och veckohandlat på CityGross och därefter åkte vi sen in till stan för att äta lunch tillsammmans. Vi hamnade på Thai Silk Palace och njöt av en god buffé. Inte ofta vi käkar ute kan jag säga men gud så skönt det var o bara sitta där i solen i lugn o ro o äta gott. Det var en skön förmiddag med älsklingen=)
Nu ska jag göra pannkakor till barnen och sedan är det dags för La familia att åka och titta på när Hampe testar ju-jutsu för första ggn. Bye for now=)


Snabb uppdatering

Då var det redan söndag. Dagarna går så sjukt fort tyvärr. Tänkte bara uppdatera lite snabbt vad som gjorts denna helgen vilket inte är så mkt dock...
Fredagen gick i stillhetens tecken. Både R o jag var lite off fortfarande. Det är en sån omställning för båda två så kroppen blir helkonstig. Jag är ju van o springa så fort ngn ropar eller fixa maten, eller gå m hunden eller.. Ja listan kan ju göras lång när man är ensam men när man plötsligt är 2 och man inte behöver springa så fort ngn ropar så slog kroppen bakut helt. Totalkollaps... I alla fall så lagade vi under kvällen lite god mat och mös sen allesammans i soffan.

Lördagen var jag o mamsen i Ullared! Jag vaknade redan kl 04, bilen tog avfärd kl 05:50 och vi var inte hemma förrän kl 20:00 igår så det var en låååång dag och mkt folk. Det är ju inte lika enkelt, kul och smidigat när man är gravid precis. Efter några timmar inne i affären började min rygg och vänster höft fallera tyvärr. Vi hittade i alla fall det mesta som jag skulle ha även om jag kunde handlat miljoner saker till... Det blev en ny höstgarderob till lillan, flertal tröjor till Hampe, lite bodysar, mysbyxor, plädar, nappfalskor o nappar till lillprinsen i magen. Till mig blev det endast 2 par byxor vilket blev en besvikelse för mig då jag verkligen är helt utan kläder nu. Det är bara o inse att kroppen är deformerad eftersom inget passar på mig=( Kanske är en flodhäst i alla fall...
Kvällen som var kvar när jag kom hem, låg jag i soffan o kikade när R o barnen spelade ett nytt Wii-spel som jag köpte sen blev det sängen.
Medan jag var i Ullared så passade älsklingen på o ta med barnen till Kalmar o kika lite i leksaksaffären och sedan var de på bio och mös. McDonalds blev det väl sen på hemvägen för dem. Nöjda barn var det i alla fall=)

Idag har jag varit helt slut oxå. Kände mig som jag höll på o bli sjuk. Snacka om nojig att man ska få svininfluensan så fort man är ute bland folk... Eftersom lillan skulle på kalas idag kl 12:00 och jag hade lovat köpa en prinsessklänning i Ullared som tyvärr inte fanns så blev det till o ta bilen till Kalmar ochinhandla en dräkt. När jag sedan lämnat lillan på kalaset så väntade soffan på mig hemma och jag tror min själ jag slumrade en kort stund för jag blev väck av att älsklingen fixat lite lunch till oss=)

Nu är älsklingen ute och springer med hunden, Hampe har en kompis här och lillan väntar på att grannens flicka ska komma och leka. Sedan blir det provning av alla kläder som köptes igår=)

Detta var väl allt hittills som varit under helgen. Återkommer när tiden finns igen.
So long
P.s slänger in en bild på älsklingen hur han såg ut när han kom hem. Tack o lov har han nu rakat av sig skägget=)


Kvällen so far=)

Japp äntligen är han hemma, vår älskade man/pappa. Jag och barnen mötte upp honom på tåget. Han kom ut från sista vagnen och när lillan får se honom så rusar hon och bara skriker pappa rakt ut. Därefter faller Hampe in i samma o det fick mina ögon att tåras. De brydde sig inte att det var fullt med folk utan hade bara ögon för sin pappa. Så underbart skönt o få kramas. Dock kände man knappt igen honom då han både låtit håret och skägget växa så jag visste inte om det var min svenska R som kom eller om han var afghan=). Det satt även en liten välkomstkommite på perrongen vilken bestod av min kära mormor o morfar o gammelmormor. De hade köpt en liten blomma till R o hälsade honom välkommen hem. Tack söta ni=)

Väl hemma så åt vi lite äppelpaj och vaniljvisp samt att mina föräldrar kom ner och sa hej till min älskade. Strax efter dom gått så knackade storebrorsan o min goa brorsson på dörren. Vilken tur att jag hade en tallrik paj kvar Matte=). I kväll har Hampe varit på simskolan och sedan har det varit kvällsamt och nu ska Hampe gå upp o lägga sig. Lillan sover nog redan där uppe.

Älsklingen och jag ska sätta oss ner sen o äta Västerbottenpaj som står i ugnen nu och doftar gott. Till detta ska vi äta kräftor och lite sallad. Mums! Bara mysa en liten stund, älsklingen och jag. Detta var vår första kväll och det känns konstigt med älsklingen hemma men helt kanon!!!

Apropå min lista så slutade den så här:

Hann till och med lägga mig i badet och det var så skönt ända tills det var dags för saneringen. Då kände jag mig helt plötsligt som en flodhäst i ett litet akvarium...

Ha en underbar kväll alla ni andra.

Kram

P.s Det blev renbäddat oxå då mannen somnade på soffan under kvällen=)


Listan hittills...

Kl är 10:40 och så här ser listan ut nu=)Känner mig ganska nöjd. Funderar dessutom på att lägga till:
-Göra äppelpaj=)

Mina älskade pojkar=)

Den här låten får mig att tänka på min älskade son och man som på vägen till Skara i somras drog på denna i bilen på hög volym och sjöng=)


Äntligen=)

Imorgon kommer han hem!!! Fick sms för en liten stund att han nu befann sig i Abu-Dhabi och skulle flyga om några timmar igen. Känns så sjukt härligt nu. Äntligen får vi vara en hel familj i 11 dagar och vi ska njuta. Dock har jag en del kvar att göra under morgondagen så här kommer min lista över morgondagens aktiviteter innan älsklingen ska hämtas vid tåget. Idag ska denna frun i säng kl 21 då jag är så trött så ögonen går i kors nu.
Natti


Imorgon...

Japp, imorgon reser han hem till oss. Resan tar ungefär ett dygn så han kommer med tåget på torsdag ca kl 14:00. Barnen och jag ska stå där o vänta o överfalla honom med kramar o pussar=) Sen ska vi bara mysa hela kvällen efter Hampes simskola.

Morgondagen innebär med plugg, städning o handling. Just nu känner jag mig helt "leabruten". HAr kämpat som en gris här hemma men det börjar ge resultat. Känns så mysigt på kvällen när man får tända lamporna o lite ljus o allt känns rent o fräscht=)

Har precis tittat på Idol och den sista killen kändes skön faktiskt. ska bli kul o se vad han går för längre fram=)
Nu ska jag hoppa in i duschen o fräscha till mig lite o sen ska jag knyta mig för natten.
Natti

Måndagen avklarad

Japp nu var ännu en måndag avklarad. Dagarna går så sjukt fort och jag ligger efter med skolarbetet tyvärr. En anledning är min trötthet som flyger på mig på fm när jag lämnat barnen i skola o på dagis. Sätter mig alltid då och börjar plugga men ögonlocken blir till slut så tunga att jag är tvungen o vila mig en liten stund. Har idag varit o köpt järntabletter som jag ska försöka få i mig på ngt sätt=S  Dock går ju tiden snabbt o man ska äta lunch o sen är det dags o hämta hem barnen igen. Det är lite svårt o plugga med barnen hemma när man är själv med dem. Även Hampe har ju läxa som absolut ska gå i första hand. Det ska dessutom hinnas med mellanmål, middag och kvällsmat innan det är dags o sova. Idag har vi även varit med Hampus på simskola första ggn. Han var superduktig och gjorde som han blev tillsagd. De övade idag på bentagen och det gick riktigt bra. Han var stolt över sig själv när vi åkte hem, med all rätt=)

Jag har nu suttit en stund igen ikväll och tränat på tabeller o ramar men det är inte så lätt precis. Man ska dessutom ha läst några kapitel i boken vilket visade sig vara 100 sidor ungefär som jag ligger efter med=( Känns inte helt bra faktiskt. Måste öka takten ännu mer hur det nu ska gå då jag tycker att jag faktiskt har disciplin o sätter mig när jag får möjligheten. Jaja, vi får se hur det går med det hela.
Nu ska jag i alla fall gå o lägga mig i tid för en gångs skull=)
Natti

2 dagar kvar!!!

Tänk er det. Bara 2 dagar tills jag får krypa upp i min älskades famn o känna hans doft o höra hans hjärta slå. Knappt man minns hur det känns längre då han har varit borta så mkt detta året. Tur att jag har våra troll här hemma som jag kan krama på och känna mig lite närmre honom=) Har pratat en snabbis med honom ikväll och han lovade ringa imorgon igen och sedan så åker han HEM!!! Det är sjukt så underbart det känns nu!!!
Längtar så nu älskling.
Love you!

Helgen över=)

Då var denna helgen över. Det är inte klokt vad tiden går fort. Dock har helgen bestått mest av städ och plock. Vi var dock iväg en stund igår em på kalas då min kusin Philip fyllt 9 år. Annars håller jag  på och snygga till här hemma och gör det lite höstombonat till min älskade kommer hem på torsdag=) Som tur var har jag ju mina älskade föräldrar som har hjälpt mig under helgen eftersom både magen och ryggen havererar för mig ganska snabbt. Idag har det grejats heeela dagen. Jag fixade lite  käk o sen var det bara att fortsätta feja igen. Nu äntligen har jag fått en egen stund för mig själv så jag sitter här i mitt mysiga vardagsrum och tittar på " Ensam mamma söker". Ska snart krypa till kojs om en liten stund då det är dags för skola o dagis imorgon.
Vill bara sända en jättekram till mina föräldrar som hjälper mig när R är bortrest. Älskar er!
Hoppas ni andra haft en bra helg=)



Mina älsklingar=)

En bild på mina älsklingar tagen när vi åkte båt med min morbror ute vid Lindö Vi var där på kalas för mina kusiner Tilda och Jakob. Vi hade en härlig dag med fint väder, god mat o trevligt sällskap. Vi åkte båt, badade, spelade kubb och pratade.

Satt och pillade lite med bilden i photoshop och det slutade så här. Lite häftigt faktiskt=)


Sjukt begär...

Just nu har jag sånt sjukt begär efter mina plommontomater. Hade inga hemma igår så då blev det ngn enstaka chokladbit istället men det gick inte upp mot mina tomater. Idag måste jag ner o köpa tomater annars blir jag nog galen. Ska äta frukost nu men i huvudet finns bara bilden av mina små röda goa tomater=) Mamma ska komma ner om en stund och hade några tomater hemma som hon skulle ta med sig så länge. Nu skulle man haft mannen hemma så han kunde åka o köpa det åt mig. Tur han kommer på torsdag=)

Vilket tjat om tomater det blev o hur kul är det att läsa om men det är så mina dagar se ut nu. Ge mig plommontomater så är jag nöjd=)


Effektiv dag=)

Idag har jag för en gångs skull känt mig ganska effektiv utan att ha svår smärta och det känns bra.
Har idag:
- pluggat 1-2 timmar
- skruvat ihop badrumsmöbler
- sorterat badrumsartiklar
- varit på biblan
- jobbat på friskis i tre timmar
- tvättat och hängt 2 maskiner
- hundpromenad
- plockat in diskmaskinen en omgång

så nu är jag ganska trött och ska ta mina barn och gå upp och lägga oss i sängen o kika en liten stund på tv:n innan vi slumrar för natten. Imorgon ska röjning av köket genomföras samt att det är kalas på em för min kusin Philip så den dagen lär gå ganska fort. Ha en fortsatt trevlig kväll=)

Plommontomater vs twistpåse...

Idag har jag en tv-kväll och då kommer ju det naturliga suget efter ngt att äta. Hade köpt en twistpåse tidigare idag som lockade men efter ett par bitar så insåg jag att det inte var det jag var sugen. Styrde istället ut mot kylen och plockade fram en ask med körsbärstomater och babyplommontomater. Precis det jag var sugen på så nu har sista asken med tomater gått åt så det blir till o handla det imorgon. Tur man fått dille på ngt som är nyttigt i alla fall=)
Nu ska jag lägga mig raklång o kika på Lyxfällan innan det är dags för sängen.
Bye bye

Mums=)

Frågor o svar

  • Hur gammal är du om fem år? 34år
  • Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mamma
  • Hur löd det senaste sms:et du fick? "Ensam och ynklig! -fortfarande sängliggande men dock på bättringsvägen! Love you." (från min älskade man i Afghanistan)
  • Hur många kuddar har du i sängen? 4 stycken.
  • Vilka städer har du bott i? Karlskrona, Karlshamn, Asarum, Kalmar, Nybro.
  • Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota
  • Tycker du om kinamat? Nån gång då o då är det inte fel.
  • Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej som tur är.
  • Har du någonsin åkt ambulans? Ja, 1 gång
  • Föredrar du havet eller en bassäng?Om jag är tvungen så får det nog bli havet men det ska vara härligt vatten o sandbotten=)
  • Vad spenderar du helst pengar på? Barnen
  • Vem är den roligaste människan du känner?Förmodligen knösarna i Blekinge, Pär o Kitty.
  • Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Ja, lillan har några o leker med till sina dockor.
  • Nu är det er tur o svara på frågorna=)

Dagen

Idag har mamsen och jag varit och handlat tillsammans i Kalmar på Citygross samt att vi gick in på IKEA. Det skulle vi nog aldrig ha gjort för det blev både dyrt och gav mig en olidlig smärta i vänstra ljumsken o ryggen. Det är den sidan som brular krångla ibland. Dock gav det mig sån jäkla smärta så jag mer eller mindre hängde på vagnen o släpade benet efter mig. Inget kul med såna dagar. När jag sen kom hem så har jag haft 2 grabbar här extra några timmar som jag lovat passa men de är ju så stora så de sköter sig själva. Blev bara så sugen på o fixa till här hemma tills R kommer hem men att försöka påbörja ngt alls var ju inte o tänka på p.g.a. smärtan. Jag är glad att jag kunnat förse mina barn med mat under em och kvällen. Nu är även första barnet i säng o andra ska snart i bingen han med och då får det bli soffan för min del en stund o tänka på allt som jag ska göra när det är bättre i ljumsken. Vill ju ha allt i ordning när min älskling kommer hem.
Tjing för ikväll.

Sjuka älsklingen min=(

Fick ett meddelande igår från min älskade att han var inkommen till campen igen men att han var sjuk och låg nerbäddad=( Stackars lilla älsklingen.Han lovade att ringa idag istället. Hoppas han kryar på sig ordentligt nu innan han ska komma hem så vi får mysa ordentligt sen i 11 dagar=)

Kram på dig hjärtat mitt!

Nedräkning=)


Är han bögd?

Igår kväll när jag satte mig vid tv:n o Hampe fick sitta med mig 5 minuter så var det ett program där en kille kysste en annan kille. Då kommer plötsligt frågan från Hampus:
H: Är han bögd?
J: Vad sa du?
H: Är han bögd?
J: Vad menar du?
H: Ja , när man är kär i en annan kille.
J: Bög menar du?
H: Ja
J: Han kanske är homosexuell ja
H: Ok

Gårdagen- ett skämt?!

Hela dagen igår kändes som ett stort skämt. Jag mådde piss av olika orsaker och dessutom gick precis allt emot mig hela dagen. Tyvärr kom det många tårar under dagen och även under mina samtal med Roger. Sista samtalet vi hade blev inge bra alls utan mer präglat av frustration vilket inte alls är bra när man är flera hundra mil ifrån varandra men vi lyckades o samla oss till slut och fick ett bra avslut=) Det är ngt speciellt när man närmar sig hans leave för jag tror att jag har nog haft en skitdag varje gång han ska komma hem bara för att man längtar alldeles för mkt och vet att snart är det dags. Det borde ju kanske vara tvärtom att allt skulle vara kanon när det bara är några dagar kvar men icke... Nu är de iväg på resa igen och jag vet inte när han ringer nästa gång men det är bara o bita ihop, för bryta ihop avklarade jag ju igår uppenbarligen...
Time for studies...

RSS 2.0