V 32=)

Veckorna går ganska fort i alla fall. Har nu gått in i v 32 ( 31+0 idag). Mitt stora bekymmer är foglossningen och kisseriet om nätterna vilket ger mig minimalt med sömn.Lite info nedan om vad som händer i v 32.

I magen:

Lanugohåren som har täckt barnets hud börjar försvinna. En del kan finnas kvar på axlar och rygg när barnet föds. De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.

Mamma:

Om du hastigt svullnar och samtidigt ökar snabbt i vikt kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Det är allvarligt och orsakar högt blodtryck. Om du misstänker att du har drabbats av havandeskapsförgiftning måste du kontakta din barnmorska omgående. Havandeskapsförgiftning kan leda till försämrad tillväxt hos fostret. I sällsynta fall kan det vara livshotande.

Eftersom kroppen förbereder sig inför förlossningen kan du känna förvärkar. De påminner om mensvärk.


Vad har du på hjärtat?
Postat av: Helen

Tråkigt med alla nattliga bekymmer men skönt att tiden knallar på. Snart får du ju möta din lilla bebis i magen.

Kram

2009-10-08 @ 20:40:12
URL: http://famstenstroms.blogg.se/
Postat av: Linda

vilken fin magbild du lagt in..



Snart har ni er lilla bebbe i famnen och då kommer allt att vara värt det, puss

2009-10-10 @ 14:52:35
URL: http://enmammaslycka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0