Grattis!

Vill bara önska min lillebror grattis på namnsdagen idag och hoppas du får en bra dag.
KRAM


Funderingar om förlossningen...

Funderar så på förlossningen som närmar sig med stormsteg. Jag har ju redan gått igenom 2 stycken som verkligen var helt olika. Med Hampus var fölossningen drygare och slutade med att Hampus fick tas till akutrummet men allt gick ju väl till slut=) Med Felicia var det en väldigt enkel men fruktansvärt intensiv förlossning. Även starten av förlossningen var olika. Natten då Hampus förlossning påbörjades började jag läcka fostervatten ca 02:00 efter att ha kickat till katten som bet mig i tån. Därefter började värkarna smått, vi åkte till förlossningen på morgonen och han föddes 19:30. Med Felicia vaknade jag på natten ca 01:00 av enbart värkarna, vi åkte till förlossningen på morgonen och hon föddes 10:30.

Det är ju några år sedan förlossningen sist vilket gör att jag ej minns hur värkarna kändes, hur visste jag att förlossningen var på G? Känner mig som förstföderska igen. Visserligen lär jag nog bli medveten om när det är dags men just denna oron innan gör mig lite nervös. Kommer vattnet gå först? Kommer värkarbetet börja innan vattnet går? Kommer det att gå fort? Kommer jag hinna in till förlossningen? Många frågor snurrar i huvudet på mig nu samtidigt som jag bara längtar efter att han ska komma ut. Jag är så gigantisk nu om magen och kroppen i allmänhet att några till och med undrar om jag väntar tvillingar... 

Båda mina älsklingar är födda på måndagar och båda ha kommit innan bf så vem vet, kanske natten är kommen för ett tredje litet mirakel att födas...

Du är så välkommen vårt tredje lilla mirakel!!!

Dagens diss...

Idag tänker jag dissa julskyltningen här i stan. Vad har hänt?! När en annan var liten så var det tomtar och olika stånd och mys hela storgatan. Det var så mysigt och gå dit. När vi åker ner idag så finns det några stånd mitt på torget, en tomte som delar ut godispåsar och that´s it! Hallå, vart är hela mysfaktorn?! Jag tror vi gick runt det på max 5 minuter och då ska ni veta att min gångfart är under medel... Näe, inte blev det ngn ökad julkänsla för min del men man fick ju en tur utanför husväggarna i alla fall.

Dagens diss- julskyltningen i Nybro!

Cola och Wii...

Nu har jag precis skickat iväg barnen och gubben till Leo´s lekland. Känner mig lite deppig idag, troligen p.g.a. sömnbrist och värk så jag tänkte deppa lite för mig själv medan barnen har kul med pappsen. Själv tänkte jag nu ta mig ett glas cola med is och citron i och sedan sätta mig o spela lite Super Mario på Wii. Därefter är det tänkt att jag ska starta julmusiken, röja och adventspynta. Felicia och jag ska även försöka oss på o baka en liten sats lussekatter idag i alla fall.
Simma lugnt...

Sista julklappsköpen...

Jag och min älskling ska strax bege oss för att handla de sista julklapparna samt födelsedagspresenterna till vår älskade Hampus som fyller hela 8 år på torsdag. Eftersom man dessutom inte vet när denna lillprinsen ska kika ut från magen så är det lika bra och fixa allt nu innan.  Dags o göra sig färdig nu så vi är inne när affärerna öppnar.
Ha en bra dag.

Tack Jenny!

Igår fm var jag och hälsade på en gammal fotbollskompis. Vi har inte umgåtts på flera år utan bara stött på varandra då och då på stan eller på hockeyn. Igår  åkte jag dock dit och vi åt lite frukostfika och pratade som aldrig förr. Tänk att man med vissa människor bara kan ses så efter flera år och ändå bara babbla på som om det var igår man träffades=) Det är skönt med såna människor så jag tackar för en kanontrevlig fm. Jag behövde verkligen den stunden, dessutom fick jag ju träffa ett av dina charmtroll=) Hoppas vi kan fortsätta träffas nu=)
Ha en superbra dag idag.
Kram

Lurad!

Inatt blev jag grundlurad totalt. Vaknade som vanligt kl 24:00 för toabesök. Efter detta så började det komma enormt kraftiga sammandragningar vilket fick mig att ställa mig in på att han faktiskt lyssnade igår när jag bad honom komma ut i natt=) Jag låg vaken och kollade hur ofta de kom. Det var ca 15-20 minuter mellan varje sammandragning så jag låg och väntade ut tills det blev närmre innan jag tänkte väcka R. Men vid kl 04 så började allt lugna ner sig igen och sammandragningarna minskade. Där låg jag och kände mig snuvad på förlossningen inatt.

Visserligen vet jag ju att den kommer men jag var verkligen helt övertygad om att det skulle ske inatt... Snacka om att bli grundlurad! Så där låg jag vaken mer eller mindre hela tiden mellan 24:00-04:00 och därefter bara sporadisk sömn så idag känner jag mig inte alls pigg eller glad. Längtar mest till o få sova igen men det är ju några timmar kvar. Får väl se vad som händer. Kanske vill lillprinsen titta ut inatt bara för att R inte kommer vara hemma... Jag tror det är en riktig liten spellevink där inne som bara driver med oss nu och lär väl stanna tiden ut om inte längre kanske... Vi får väl se, bara lillprinsen vet=)

Bilder på mina älsklingar!

Några bilder på mina älskade barn=)



När som helst tack...

Varning för litet gnällinlägg, så ni som tycker att jag gnäller kan sluta läsa nu.

Ja nu får han gärna komma när som helst, gärna inatt=) De här sista veckorna är såååå tunga på alla möjliga sätt. Jag samlar på mig så mkt vätska, ca1-2 kg/vecka och det känns kan jag lova.  Utöver den fysiska tunga biten så blir smärtan värre vilket drar ner mig psykiskt. Kan lova att jag aldrig ska misstro ngn gravid som går med smärta av ngt slag då jag verkligen fått känna på vad det innebär denna ggn. Jag tyckte lillans graviditet var ganska tung att bära med mkt bök men jämfört med denna ggn så var den en piece of cake... Igår hade jag en riktigt dålig dag både psykiskt och fysiskt. Kroppen värkte i stort sett överallt samt att jag var så trött så jag bara ville att de skulle ploka ut min lille prins.

Idag har dock varit en bättre dag. Jag har haft lite julkänsla idag och lyssnat på julmusik nästan hela dagen samt städat i tvättstugan. Känns jätteskönt när man ser resultatet efter plockandet. Vi har dessutom handlat lite och även köpt tapeter till utsidan av nya väggen. Lillprinsens rum är ju redan färdigtapetserat så där ska det bara in lister samt en dörr o sedan inredas. Dock sover ju han i sin säng inne i vårt rum den första tiden så tiden finns ju o pyssla i hans rum=)

Nu har grabbarna i familjen åkt till sin ju-jutsuträning och kommer inte hem förrän om ett par timmar. Lillan sitter och plockar med stenar nsom jag dekorerat ett ljusfat med. Funderar faktiskt på om hon och jag ska ta ett litet bad eller kanske en vila i soffan vid tv:n.

Ha en skön kväll alla goa läsare.

Magbilder som utlovat=)

Här kommer tre bilder på min mage i tre olika stadier. Visst har den exploderat och snart är den borta...



Trötter...

Då lillan hade över 39 graders feber igår kväll efter vaccinationen så sov hon hos mig. Detta resulterade i ännu sämre sömn för min del. Hon har pratat i sömnen, ojat sig, vridit o vänt sig, vaknat o velat ha vatten o medicin m.m. Allt detta + mina egna kissebehov o vändningsbehov har väckt mig minst en gång VARJE timme natten genom.  Kan tillägga att dagen har känts riktigt tung o tråkig. Hampus var i skolan som vanligt och Jag, R o lillan gick o la oss på morgonen igen. Fick vila åtminstone en timme till. Därefter har jag mest häckat vid datorn samt pratat med min storstadskompis=) Tyvärr tog batteriet slut på båda telefonerna mitt i samtalet men vi får höras en annan dag igen kompis=) Jag tog mig ett bad i eftermiddags och kände mig lite piggare fter det. Har nu plockat undan i köket och tänt ljus på hela nedervåningen så vi kan försöka få lite fredagsmys i alla fall. Lillan har fått tillbaka höga febern igen ikväll så vi får se hur denna natten blir. Hoppas hon piggnar på sig snart igen min lilla älskling.
Snart dags för IDOL mina vänner.
Tjao for tonight

Lillan febrig=(

Idag har lillan fått sin vaccination mot grisasjukan  (svininfluensan) och hon fick feber ca 3-4 timmar efter vaccineringen. La sig i soffan och somnade och sovit större delen av kvällen nu. När hon väl varit vaken så har hon varit så ledsen då hon även har sån smärta i armen. Nu ligger hon dock i min säng och sover lugnt så vi får hoppas det är bättre imorgon med henne.  Nu ska jag ta en sista pink på toan och sen försöka sova lite.
Tjao

Barnmorskebesök

Idag var det åter dags för besök hos barnmorskan. Det börjar närma sig mot de sista besöken någonsin i livet nu vilket känns ok eftersom fler barn inte är tänkta här=) Det var de sedvanliga kontrollerna idag förutom blodvärdet. Resultaten blev följande:


Vikt: +2 kg igen på 2 veckor!!! Med denna viktökningan kan jag snart ställa upp som back i Nybro Vikings! Det känns att vätskan ökar då det spänner i hela kroppen nu och värker i leder.

Bltr: 110/75

SF-mått: 37-38 cm vilket kan tyde på en större bebis denna ggn än de övriga enl Bm chansning. H o F vägde 3220g resp 3210g så vi får väl se vad denna krabaten väger när det är dags.

Hjärtljud: 134 slag/minut.

Urinprov: Glukos 0, protein+1 som förra ggn.

Hon kollade även med ultraljud då hon var osäker på om han verkligen låg med huvudet neråt som sist och som tur var så gjorde han det. Han låg ganska långt ner nu så vem vet när han kikar ut=)

För övrigt så var det ok och nästa besök är planerat till 1/12 men vi får se om han har kommit ut innan dess.
Lägger ut några magbilder imorgon då jag inte orkar ikväll.
Natti

Dessa barn...

Hoppade in i duschen ikväll och skulle njuta av en varm härlig dusch o fräscha till mig lite. När jag tog schampoflaskan så kändes den väldigt skvalpig inuti. Öppnar korken och visst var det skvalpigt. Det var vatten med möjligen lite schampo blandat i. Troligen har lillan lekt med denna flaskan när hon  duschat och då hällt ut schampot och hällt i vatten. Där står jag i duschen, barnen sover och mannen jobbar. Mitt alternativ var att inte tvätta håret med annat än vatten eller ta lillans schampo/balsam. Eftersom det var tvunget att tvätta håret så blev det lillans flaska så just nu går jag runt och doftar hallon...

Föredrar nog hellre mitt egna schampo men men...
Nu är det dags att kika på "House".


Snart...

Har inte haft ork att blogga sista dagarna. Sömnbristen börjar nu ta ut sin rätt och jag känner mig helt orkeslös om dagarna. Sömnen är nästan helt utebliven om nätterna och nu är det ju en del som ska fixas om dagarna innan lillprinsen ska komma ut. Vi satte dock ihop sängen i söndags och då fick man en liten nytändning igen och började inse att snart är det dags att bli 3-barnsmor=) Vi har dessutom börjat tapetsera i hans rum och det kommer nog bli bra till slut.

Inatt ska R jobba så vi får hoppas han håller sig inne inatt i alla fall. Jag har ju back-up om det skulle sätta igång när R jobbar då mina föräldrar har telefonerna hos sig om nätterna ifall jag behöver ha hjälp med barnen samt skjuts in till förlossningen. Visst hoppas jag hellre han väljer en natt som R är ledig men det är ju inget vi kan styra=)

Nu kör R barnen till skolan o dagis o sen är det tapetsering som gäller en stund. Ska försöka se om jag kan vila en liten stund i em innan R åker.

Hoppas er dag blir bra.

No baby yet=)

Ville bara uppdatera om att bebisläget är lugnt=) Min svåger hade nog sett fel i mina ögon denna ggn=) Pratade med pappa idag som legat på helspänn om han skulle behöva köra in oss då R tog sig några öl igår kväll. Men som sagt, ingen bebis har gjort några tecken på att göra entre än så det är bara o vänta.

Vi var istället hos vänner igår kväll och åt gott och hade supertrevligt så tiden glömdes alldeles bort. När vi lastar in oss i bilen är klockan redan 02 på natten. Hur har tiden kunnat gå så fort och jag var fortfarande vaken och hade inga planer på att sova=) Men man måste ju bryta upp ngn gång så vi packade in lillan och åkte hem. Slocknade väl sen runt 3-tiden så idag är man lagom mör...

Vi hade tänkt åka in till Kalmar och kolla tapeter idag till lillprinsens rum men vi håller oss nog till Nybban idag och lånar hem lite andra tapetböcker istället samt hämta hem Hampus som sov över hos kompisarna inatt.  En slappadag blir det idag med lite god mat och mys. Kanske ska sätta ihop lillprinsens säng i alla fall så man har gjort ngt=)
Ha en skön lördag nu.

Idag ska jag föda...

...eller inte. Fick höra av min svärmor att min svåger hade sagt till henne att jag kommer att föda idag, det hade han sett i mina ögon när vi var där på kalas. Han brukar se saker men hur ofta han har haft rätt vet jag inte.

Hur som helst så har jag inte tid att föda idag för vi ska iväg på trevligheter ikväll=) Vi är bjudna till ett par föräldrar till Hampus klasskompisar (tvillingar)som vi alltid har så trevligt med när man lämnar och hämtar barnen hos varandra. Vi ska käka lite gott och ha trevligt vilket känns jättebra.

Så det här med att föda idag har jag som sagt var inte tid med=) Vi får väl se när det ske. Känns inte som jag vill föda idag heller när det är fredagen den 13:e...
Hoppas ni får en lika trevlig fredag som vi kommer att ha.
Kram

Dags för sprutan...

Fick idag ett samtal från Hampus fröken att de ska få sin vaccination imorgon 10:30. Självklart tänker jag åka dit och vara med honom när han får den. Känns skönt att de kommit igång med vaccinationen av svininfluensan. Felicia ska ju få sin på torsdag nästa vecka och då är alla i familjen vaccinareade och det känns skönt.

Nu ska vi baka muffins efter Hampus önskemål. Hade hellre legat i soffan då min rygg känns som den ska gå av i nuläget men de tär bara o bita ihop. vad gör man inte för sina älsklingar=)
Go kväll.

Arg och besviken...

R fick idag ett samtal från personalenheten på försvarets FS17. Det var lite om hur det blir nu eftersom han blev tvungen att komma hem. R har ju velat åka upp till Stockholm när hans "grabbar" kommer hem som han levt med i flera månader. Dessutom är det ju en medaljparad där uppe oxå.

Idag fick han veta att han kommer inte att få ngn medalj!!! Han har varit anställd i flera månader samt tjänstgjort nere i Afghanistan i nästan 5 månader och dessutom variot i strid några ggr. Vi här hemma har offrat vår vardag för att han ska kunna hjälpa till där nere men bara för att han blev tvungen att avresa från Affe p.g.a. mina svåra foglossningsbesvär så kommer han ej att få medaljen och det gör mig både förbannad och besviken!

R försökte först att låtsas som att det var ok men jag såg på honom att det gjorde ont. En medalj är ändå ett bevis på att han offrat sitt eget liv i flera månader för att hjälpa främmande människor till en bättre vardag men detta kommer han alltså inte att få belönas för! Detta tycker jag är ren skit av försvaret att göra så. Jag kan förstå att man inte belönas med en medalj om man självmant hoppar av för att man inte klarar av uppdraget men när man p.g.a sjukdom i familjen tvingas avbryta missionen bör man väl ändå belönas för den tiden man offrade allt, eller?!

Hoppas verkligen de ändrar reglerna kring detta för den där "plåtbiten" betyder oerhört mkt för soldaterna och deras anhöriga som står ut med mkt under deras tjänstgöring, så tänk OM med er!!!

Usch för svininfluensa...

Läser idag om pojken som ligger i respirator här i Kalmar som misstänks ha drabbats av svininfluensan. Han var tydligen fullt frisk och ingick inte i ngn riskgrupp men har ändå blivit så dålig.

Helst vill jag bara isolera mina barn tills de fått vaccinationen känns det som nu. Felicia ska få sin vaccination på torsdag nästa vecka men det är fortfarande oklart när de ska börja vaccinera i Hampus skola. Jag vill helst att de ska få sprutan nu så man kan lugna sig lite i alla fall även om den inte ger 100% skydd mot svininfluensan. De blir ganska tagna av att bara ha feber ngn enstaka dag annars så en influensa skulle ta hårt på mina älsklingar. Både R och jag har tagit vaccinationen och det känns jättebra.

Hur tänker ni angående vaccinationen? Har ni vaccinerat er eller ska ni göra det? Om inte, varför?

Nu ska jag skappa slappa en stund i soffan innan lunchen.
Tjao.

Bebis, lilla bebis...

Inatt har jag varit helgalen. Sov ganska gott på förnatten men sen har jag varit klarvaken nästan hela natten igenom och väntat på att värkarna ska starta! Vet inte varför jag fick för mig det men jag låg bara och väntade på att det skulle köra igång så jag kunde inte somna om. Hur knasig är man inte då?! Jag messade med min storebror kl 04 inatt bara för att ha ngt att göra (han jobbar natten). Kan säga att inga värkar startade och att det har varit en dag präglad av trötthet. Dock fick jag en spark i ändan av denna natten så nu tvättar jag upp alla bebiskläderna så jag kan packa min väska ifall det sätter igång tidigare. Det är ju faktiskt bara 4 veckor kvar enl sista ultraljudet. Jag har fått mina 2 barn tidigare båda gångerna och detta kan innebära att det faktiskt kanske bara är 2 1/2 vecka kvar...

Dessutom är det en annan grej som får mig att fundera på om det är ngt på G och det är våra djurs beteenden. När jag fick Felicia så låg våran hund bredvid mig på golvet och tittade på mig när jag låg i soffan hela kvällen och på natten så startade värkarna. Efter det har han aldrig gjort så igen utan endast den natten. Nu har han börjat bli lite orolig igen och går gärna omkring mig på kvällarna samt att katten idag sprang in till mig när jag låg och vilade i soffan. Hon började jama för fullt och hoppade upp på min mage och detta är en katt som jag knappt hört jama sen jag köpte henne för ett år sedan. Detta gör mig lite nervös oxå...

Vi har idag varit och kollat tapeter till lillprinsens rum men vi har enormt svårt att hitta riktigt vad vi vill ha och framför allt komma överens! Jag har hittat en tapet som jag kan tänka mig som en del av fondvägg men R är inte så glad för den tyvärr=( Tyvärr ser inte färgerna så varma ut på bilden men det är 2 varma gröna färger,en varm brun färg och en vitaktig rand. Jag vill ju helst att hans rum ska vara färdigt till lillprinsen ska komma till världen så man slipper styra med det och kan ta det "lugnt" istället.  Vi får väl fundera lite på det igen och kika runt men har ni några tips och ideér på några bra sidor med tapeter så är jag tacksam. Vill inte ha en massa nallar och helst i varma färger så som brunt, grönt, beige.

Nähe, dags att fixa kvällsmat till mina troll och kanske vika lite tvätt sen framför tv:n...
God kväll

Skitdag

Idag har varit en ganska skitdag så det blir inget roligt inlägg precis.

Efter att vi igår kväll vid läggdags funnit Hampus hamster, Morris, död så innebar detta en begravning idag på morgonen. R gjorde en kista till Morris och Hampus ritade en teckning och satte på kistan. Därav begav sig barnen och R ut i trädgården och begravde honom. 2 barn med tårar i ögonen=(

När vi fann Morris död igår så bestämde sig R och jag att överraska barnen idag med varsin ny hamster. Jag passade på att åka ner till djuraffären medan de begravde Morris. Som tur var så hade de 2 små sötnosar där nere som fick följa med hem. Vi hade ju redan 2 burar så även lillan fick en hamster idag. Vilken glädje det blev=) Vi har pysslat med deras burar under eftermiddagen och barnen är så nöjda=) De små sötnosarna fick namnen Dexter och Didi.

Barnen och jag har även varit på stan och köpt farsdag-present till min pappa och till vår älskade R. Vi var sedan i leksaksaffären och köpte paket då Hampe åter ska på kalas imorgon. Sen köpte vi munkar med oss hem och fikade med vår älskling som hade jobbat hemma med att slipa och spackla den nya väggen i lillprinsens rum.

Tyvärr innebar denna lilla tripp en enorm påfrestning på min rygg och mage. För 3:dje ggn denna veckan så hade jag enorma sammandragningar när vi var på stan så jag knappt tog mig fram då de gör så ont. Tiden hemma sen har bestått av svår ryggsmärta så jag inte vet om jag ska ligga, sitta, stå eller gå. Allt har gjort ont och tårarna kom. Tog smärtstillande och sitter för tillfället med värmedyna. Min älskling har fixat  middag, skött disken, barnen hunden och dessutom hunnit krama om mig en o annan gång. Tur man har en man som orkar med detta för jag kan tro att det inte är ett dugg roligt för honom just nu=( Vi får kämpa oss igenom de sista veckorna nu för snart får vi vår belöning.

Älskar dig R!!!

Ikea...

Idag har vi varit och inhandlat skötbord. Eftersom vi valde ett skötbord i antikbets så blev vi tvungna att köpa en ny spjälsäng oxå=) Vi hade en vit spjälsäng sedan tidigare men den får vi väl se om vi kan sälja istället. Finns även en kista som även fungerar som en bänk i samma serie och även en växasäng när det är dags så det kändes bra faktiskt. Dessutom kan man göra om denna spjälsängen genom att bygga om ena sidan på den när de vill klättra ur den vilket kan vara bra. Köpte även ett nytt täcke till lillprinsen. Bäddset och spjälskydd inhandlades på Ullaredsturnén så det är redan klart. Har även en sänghimmel som lillan hade en kort period som bebis som kan passa perfekt sen.

Snickaren är här nu och sätter upp en vägg till lillprinsens rum och vi har även varit och kollat ut vilken dörr vi ska ha. Imorgon tänkte vi köra upp och låna hem tapetböcker för att kika lite=) Känns så kul och fixa i ordning rummet. Helst vill jag att det ska vara klart redan nu så jag får sätta upp möblerna och pynta lite=)

Idag har jag även varit och tagit vaccinationen mot svininfluensan. Känns bra faktiskt. Dock börjar jag redan känna av ömhet när jag lyfter armen. Dum som jag var tog jag den i vänster arm vilket kan innebära att jag får svårt att sova eftersom jag i normala fall bara kan ligga på vänster sida när jag sover men det återstår att se. Inte gnälla innan...

Nu tänker jag nog slappa en stund i soffan innan jag somnar sittandes. Känns som att det blir en sen kväll eftersom snickaren säkert har ett tag kvar att arbeta så barnen lär väl inte komma i säng i tid idag. Lillan är förvisso ledig imorgon och Hampe verkar lite hängig ikväll så vi får se hur han är imorgon. Troligen en ny förkylning på G igen=(
Hoppas ni får en skön kväll.


Underbar video

Blir helt stum när jag ser denna tjejen måla en dramatisk historia i sand. Kolla in den du med.

Vi ser det snöa...

Ja, tänka sig att det faktiskt snöar här idag. Visserligen små, små snöflingor som mest yr omkring men snö är det i alla fall. Hoppas det kan falla lite till 1:a advent och till julafton för då blir jag riktigt nöjd=)

Tänk om detta kan vara vårt väder till jul=)


Önskelista=)

Snart är det dags för födelsedag för min del och jag ska gå över den magiska gränsen...30! Kan inte säga att jag har ngn större noja över det längre faktiskt. Har nog haft det tidigare i år men nu är livet fullt med så mkt positiva saker och spänningar så man har glömt bort det=) Mannen min frågar vad jag önskar mig och jag har aldrig en susning om vad jag egentligen önskar mig men i år vet jag faktiskt och det är bara en sak: En systemkamera! Vill så gärna ha en riktig kamera vilket gör det så mkt roligare att fota och redigera i photoshop. Tyvärr är det ju en väldigt dyr sak så därför ger jag er ett tips som brukar gratulera mig, jag önskar mig pengar till en kamera=) Alternativt prata med R då jag inte vet om han har några planer på present. Enkelt och uppskattat=)

I want this!!!


Vaccinering...

Den ständiga funderingen, vaccinera eller inte mot svininfluensan. Det är ju så mkt skriverier om svininfluensan och vilka som ska vaccinera sig o inte ska vaccinera sig. För ett tag sedan rekommenderade man ju inte gravida att vaccinera sig p.g.a. riskerna för skador på fostret. Nu har man ändrat sig och rekommenderar alla gravida att vaccinera sig då man inte kan se att vaccinet kan ta sig igenom livmodern till fostret utan bara att fostret/barnet har nytta av antikropparna efter födseln istället. Rådfrågade även min barnmorska hur man ska göra och de rekommenderar att man ska vaccinera sig.

Då min lillprins ska vara i princip färdigutvecklad där inne så har jag bestämt mig för att vaccinera mig. Vill inte ta risken att bli sjuk i svininfluensan. R har redan tagit en spruta via jobbet. Hampus ska få sin vaccination genom skolan och Felicia kommer att få via BHV. Man vill inte riksera att lillprinsen ska bli sjuk sen heller när han är född och eftersom svininfluensan är så extremt smittsam så känns det bäst att vi är vaccinerade allihopa i familjen.
Så på torsdag bär det av till Hälsocentralen för ett stick i armen. Håll tummarna på att man inte blir dålig som 17 bara efter den. Många som reagerar på olika sätt och en del har inte märkt av den alls. Tur att mannen är ledig på dagen på fredag om man skulle bli liggandes.


Dags att föda?

På onsdag är det bara 5 veckor kvar till beräknad födelse men jag vet i katten om jag går så länge. Han har ju legat med huvudet neråt i 2 veckor nu och det blir bara mer o mer tryck neråt. Både i lördags och idag känns det som att han borrar sig neråt hela tiden. Jag kan knappt ta ett steg förrän det trycker till låååångt ner. Känns som att han för varje steg jag tar så skruvar han ner sig och vill ut. Det här känner jag inte igen från ngn av mina tidigare graviditeter. Jag har sagt till R att jag tror han föds ca 2 veckor tidigare än sagt, fast det kanske är mer önsketänkande nu... Ja det är inte mkt o göra åt utan han kommer ju när han vill=)

Vi har ju lite kvar att göra innan han kan komma. Idag kommer en snickare och ska sätta upp en vägg så vi får ett rum till honom och det är tänkt att det ska tapetseras och vara klart innan lillprinsen anländer. Dessutom har vi lite saker som ska köpas innan så som skötbord, byrå och alla småsaker oxå.

Tankarna på förlossningen smyger sig på då och då och skrämmer mig. Jag har haft 2 helt olika förlossningar tidigare. En mer långdragen och dramatisk och en kortare och jä.ligt mer intensiv. Rädslan kommer över mig hur det blir denna gången. Känns kanske lite mer osäkert oxå då R går på och jobbar nätter snart oxå. Båda förlossningarna tidigare har ju startat på natten och eftersom R jobbar i Kalmar på sjukhuset så är han ju redan på plats där men inte hemma hos mig. Som tur var har jag ju mina föräldrar endast ett par minuter bort men det är ändå inte samma sak som att ha sin man hemma när det kör igång.

Dum som jag är så tittar jag på förlossningskliniken ibland och häromdagen satte sig Felicia hos mig och tittade. Precis när en kvinna ska föda och ligger där och skriker så klappar Felicia mig på magen, tittar på mig och säger:
-Mamma snart ska du oxå ligga så och skrika. Tack lilla hjärtat, det lugnade mig ännu mer=)

Eftersom man inte kan styra ngt av detta så försöker jag att slå bort tankarna och fokusera på annat en stund. Vi ska dock sätta oss och skriva ner planen för förlossningen snart och kanske packa väskan eftersom man aldrig vet. Kanske åker jag snart in=)...

RSS 2.0