Härlig dag med sol, bad o bak=)

Ja idag kan man inte klaga över vädret i alla fall. Det har ju varit underbart=) Jag startade dagen med frukost för mig själv i lugn o ro på uteplatesn på baksidan. Där satt jag sedan större delen av förmiddagen då barnen efter frukost ville åka vattenbanan så den fixade vi fram. Grannens tjejer kom oxå in o lekte.Därefter käkade vi middag ute i skuggan på uteplatsen på framsidan. Kändes verkligen som sommar idag=) Vi har sedan varit o handlat lite grann o jag har planterat lite blommor oxå äntligen... Har även tvättat upp nästan ALL tvätt denna helgen o det känns i ryggen kan jag säga av allt hängande ute. Nu ska den bara bäras upp oxå o det är där det brukar haka upp sig lite av ngn anledning=S

Barnen har duschat ikväll och jag har bakat pizzabullar. Känns skönt o ha några i frysen nu när hungern o suget kan komma vilken tidpunkt på dygnet som helst som till ex inatt då jag vaknade vid 03:40 o var vrålhungrig. Orkade ju inte gå upp o fixa ngt så jag härdade ut tills morgonen...  Kan säga att det redan har slunkit ner 4 stycken ikväll=)

Skrev ju för ngn vecka sedan att jag skulle köpa mörkläggningsgardiner så att barnen skulle kunna somna lättare på kvällarna. Kan säga att de hade INGEN effekt på deras sovtid på kvällen!!! De härjar fortfarande där uppe hör jag men vad gör man. Jag kan ju inte söva ner dom om kvällarna... Tur det är sommarlov snart så man slipper känna att man får slita upp de på morgonen då de är dötrötta av förklarliga skäl.
Själv ska jag nu ta in sista tvätten, kissa hunden och ta en snabbdusch för att sedan krypa ner o titta på en film som jag hyrde i fredags=)
Hoppas ni andra haft en lika bra dag som jag o barnen har haft
Kram

Lillan far ner på vattenbanan=)

Mina mumsiga pizzabullar=)

Vinnare av Robinson- värdig?

Då¨var Robinson slut för denna gången och Ellinor står som vinnare. Värdig eller inte? Kan inte säga att hon har lyst som en sann överlevare i programmet men visst, hon vann de viktiga tävlingarna. Jarmo däremot kan jag tycka har tagit sig genom det mesta, utstött av vissa, sårskador, fingrar ur led men ändå är han snabbt tillbaka och står som en av finalisterna. Det kan jag tycka är en värdig vinnare!!!
Men det är inte alltid det blir rätt när några andra ska rösta eftersom det ofta handlar om käsnlor gentemot personen och då kanske man lätt glömmer vad tävlingen handlar om. Så min slutsats är att Jarmo skulle ha vunnit!

Tack älskling!

I kväll när jag öppnade dörren vid rätta entren till huset fick jag se en bukett blommor inslagna o adresserade till mig=) Öppnade den och ser en underbar bukett som min älskling har eftersänt nerifrån Afghanistan. Även ett litet kort i buketten men vad det står på det håller jag för mig själv;) Eftersom han inte är hemma på mors dag så hade han beställt blombukett till mig som jag fick idag istället. Jag blev såååå glad. Tack så mkt älskling=) Du är underbar!!!
Love you now and forever!!!

Är den inte underbar=)

Mina djur=)


Min nyborstade fina vovve=)

Min galna katt som tycker det är kul o gömma sig i Riccos "dumstrut"=)

Kul o leka med ballong ända tills den smäller...

Underbara sol=)

Tänk så påverkad man blir av vädret. Gick upp idag 7:45 då en man från Cedmerts i Nybro skulle komma o hjälpa mig med tv:n o parabolen som har krånglat. Han gjorde detta innan han skulle öppna butiken och det kallar jag service. Supertack till Roger på Cedmerts för att du hjälpte mig!
När jag kom ner och ser hur solen lyser så  känner jag hur jag oxå skiner upp. Känns som att det kan bli en bra dag. Kör igång en maskin tvätt och fixar lite. När lillan kommer ner är hon oxå på skinande humör. Hon har hjälpt mig hänga tvätt och hon har hjälpt mig o dammsuga nere=) Duktiga tjej!
Hampus verkar lite piggare idag faktiskt så vi får hoppas att det inte blir mer av det.
Vi ska nog ner en vända till torget sedan då de har ngt arrangemang som heter "Världens mat". Friskis skulle även uppträda så jag måste ju ner o kika lite. Ska även köpa några blommor o plantera ute tänkte jag nu när jag har gjort så fint på altanen=)
Hoppas ni får en underbar dag idag
Kram

Sjukstuga igen=(

Inatt vaknade jag av att Hampus andades så tungt och med hela munnen vidöppen. Kändes som att han kanske hade ont i halsen. Kände då på pannan o visst var han varm=( När han vaknade i morse så har han jätteont i halsen och temp 38.6. Lille plutt... Lillan och jag hade bestämt dejt med min väninna Johanna så även Isak o lillan kunde leka en stund idag på fm vilket vi fick ställa in så klart. Hampus blev så bekymrad idag då vi hade bestämt att handla efter han slutat skolan och han skulle få köpa Yo-Gi-Oh-kort. Hur skulle vi göra nu när han var sjuk, då kunde vi ju inte köpa såna kort=( Tur vi har mormor o morfar så nära. Hampus får ligga där en stund idag o titta på film så får lillan o jag åka o handla eftersom det är helt tomt i kylskåpet och är ett måste!
Have a nice day

Första bilderna på lill*n=)

Idag har jag varit på ultraljud för första ggn och gud så nervös jag var. Min  mamma följde med som stöd. Vi blev väl mottagna och kunde dirket gå till undersökningsrummet. När de startde ultraljudet så var den lill* helt stilla och jag letade febrilt efter ett hjärta som skulle ticka men jag fann inget. Kände lite hur paniken steg. Men efter en liten stund
( förmodligen bara några sekunder) så visade Bm mig det lilla hjärtat som tickade och min lill* älskling vaknade. Därefter var det full fart på "den". 6,5 cm lång var den lill* och beräknat datum blev den 4/12 istället för 3/12 så det stämmer ganska bra=)  Lättnaden över att allt såg perfekt ut var enormt skön. Nu känner jag att jag kan börja njuta lite av att vara gravid igen=) Fick en ny tid för ultraljud i juli igen. Roger ringde hem för en stund sedan för att se om allt var ok så det kändes jättebra o säga att hans lill* verkar mår hur bra som helst=) Nedan är de 2 första bilderna på den lill*.
Tjao for now


Gott o suga på tummen=)

Calling from Afghanistan...

Japp idag ringde han igen. Har inte pratat med honom på ett par dagar så glad blev lilla jag igen som vanligt när han ringer=) Vi hade ett bra samtal med skratt o tet. Vi pratade även om Skara sommarland dit vi ska åka med barnen i sommar när Roger kommer hem på sitt första leave. Ikväll bokade jag en stuga där och barnen är jätteglada=) Saknar dig baby!
Hörs imorgon igen
Love you

Onsdagen 27/5

Idag har jag vallats bakåt 22 år i tiden. Jag har varit en dag i skolan i första klass. Hampus ville att jag skulle hälsa på honom en dag i skolan och nu har jag ju all tid i världen så idag blev det av i alla fall=) Vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt om dagen. Den kändes förvirrande faktiskt. Eftersom Hampus ville att jag skulle stanna o äta med honom så gjorde jag så. Det var "bakad" potatis med skinkfyllning eller räkfyllning. Kan säga att barnens tallrikar idag inte såg roliga ut. Flera barn åt den där vanliga  ugnsbakade potatishalvan med lite smör på. Inte många som åt ngn av fyllningarna. Jag kan förstå att Hampus kan vara vrålhungrig vissa dagar när han kommer hem. Kändes inte som att detta var ngn toppenmat för barn som går i lågstadiet. Själv älskar jag ju potatisfyllningar men där tog tiden över istället. Jag hann knappt äta färdigt förrän det var dags att lämna plats åt nästa matgäng. Om man inte var färdig berättar Hampus att då få man byta till ett annat bord för att äta färdigt. Detta kändes inte heller helt ok faktiskt.  Det blev en direkt färd för att köpa färdigmat efter skolan slut då vi båda var  vrålhungriga! Hampus var i alla fall nöjd med att ha mig där. Han var som ett klistermärke på mig o kramas ju gärna, även om alla stora barnen ser på=) Då kände jag att jag är överlycklig att vi har vant våra barn vid närhet och omtänksamhet. HAn är en av få barn i skolan som kan komma utspringandes efter skolan slut och bara hoppa  upp på mig o krama om mig=) Gud vad jag älskar den pojken!
Kändes skönt o ha hälsat på en gång i första klass o ska försöka hälsa på en dag i 2:an efter sommaren oxå. Ska väl hälsa på lillan på dagis ev en dag nästa vecka, Dagen för övrigt har varit väldigt stillsam fram till kvällsmaten då det blev panik. Hampus skulle hjälpa mig på morgonen o plocka in det som skulle in i kylen men när vi kom hem från skolan stod fortfarande smöret, filmjöken o osten på bordet. Puffarna hade de nästan ätit upp samt brödet så det blev till att åka o akuthandla så vi klarar kvällsmat samt frukosten imorgon...  Har nu tittat på tv:n en stund men ska nu gå o sussa. Imorgon väntar ultraljud vid lunch och sedan friskis på kvällen så den dagen går nog snabbt. Ha en skön natt nu med er.
Natti

Big disclose=)


Japp, för er som inte redan vet det så tänkte jag nu avslöja en hemlis. Roger och jag ska få ett tredje kärleksbarn=) Vi väntar en liten knodd* nu och jag har kommit in i v 13 ( 12+4) Mår väl som man ska när man är gravid. Näe, börjar må ganska hyfsat nu men jag har mått riktigt dåligt några veckor. Haft mkt ont i magen, illamående 24-7 och trötthet utan dess like. Illamående är jag ibland nu om dagarna o tröttheten kommer oxå över en ibland. Mår ganska ok som sagt förutom att jag av ngn anledning är så sjukt nervös denna gången att ngt ska gå snett! Kanske för att man fått 2 friska barn tidigare eller kanske för att jag nu är ensam tills barnet ska födas? Vem vet? Tyvärr missar Roger nästan hela graviditeten denna gången men han ska hinna hem tills det är dags att föda i alla fall... hoppas jag...
Det är beräknat att denna lill* ska födas den 3:e december, samma datum som min son föddes-01. Ska på första ultraljudet på torsdag så då får vi se om det ändras ngt. Har varit på inskrivning idag och hade hoppats på att hon skulle lyssna på hjärtljuden så jag kunde lugna mig lite men man gör ju i princip inget alls längre vid inskrivningen=( Lite blodprover o vikt o längd men inte mkt mer tyvärr. Nu ska jag inte tillbaka förrän i början av augusti igen så det blir ett låååångt hopp mellan besöken. Ska dock på ett andra ultraljud ngn gång i slutet av juni. Vi är superglada allesammans över detta lilla mirakel som vi väntar på och hoppas innerligt att allt ska gå som det är tänkt. Vi längtar så!!!
Älskar er så enormt mkt min underbara familj!

Min lilla mage i v 12+1

Dålig början men ok slut=)

Dagen började skit idag oxå då jag sovit ännu sämre inatt och vaknar med en sån huvudvärk så jag tror huvudet ska sprängas. Efter att ha lämnat barnen på skola och dagis så åkte jag raka vägen hem och la mig o vilade en stund. Trots det så sprängde huvudet. Vid lunch åkte jag faktiskt ner till Mc Donalds och satte mig i solen och åt. Skrev även ett brev till min älskling innan jag åkte hem och mötte Hampe från skolan. Dagen blev bättre ju längre den led och dessutom så ringde min älskling helt oväntat idag igen. De åkte ju iväg i går och skulle vara iväg några dagar så jag hade inte räknat med samtal på flera dagar men ingen blir gladare än jag när det står "privat nr" på telefonen=)
Eftermiddagen flöt på fort och Felicia och ajg köpte varsin tidning och åkte hem o satte oss i solan och läste i en timme. Hampe var hos kompis o lekte på em. Kvällen har även den gått fort och jag kollar nu för tillfället på "Cityakuten" bara för att hålla mig vaken för jag längtar verkligen efter sängen men vågar inte lägga mig för tidigt då ajg vaknar ännu tidigare då=( Längtar så efter att få sova en hel natt snart.
Sov gott ni andra där ute

Usch, fy o bläää....

Idag är en riktig usch,fy o bläää-dag. Beror kanske på att jag sover så extremt dåligt o extremt lite sista veckan. Nu har jag börjat vakna redan kl 24.00 om nätterna o därefter vrider o vänder jag natten igenom. Slumrar då o då men är vaken större delen av natten o det börjar kännas nu. Jag är så trött vilket oxå gör mig ,vilket får mig att sakna Roger ännu mer. Skulle bara vilja krypa upp i famnen hos honom o njuta av hans värme o kärlek. Har vilat en stund nu men inte ens nu kan jag somna riktigt trots att tröttheten ligger över mig som ett mörkt moln. Får väl ta mig i kragen o gå med hunden snart samt att jag lovat lillan o baka chokladbollar.

Ledsen make=(

Idag har Roger haft en ledig dag vilket inte kändes helt ok för honom då det finns för mkt tid o tänka o sakna som han säger. Det hördes även på honom att han var lite nere idag och det känns så tungt. Då vill man bara ta hem honom o krama honom  så hårt o länge som man aldrig tidigare gjort. Nu kommer det åter flera dagar då jag inte kommer att få prata med honom så nu gäller det o sysselsätta sig lite om dagarna. Har lite inplanerat mån o tisdag sen funderar jag på o hälsa på Hampus i skolan på onsdag. Hoppas dagarna går fort för dig nu oxå älskling så hörs vi i slutet på veckan. Älskar dig så oändligt mkt!
Puss o Kram




Färdigkalasat för denna gången=)

Idag har vi haft kalas för lillan som fyllde år för en vecka sedan. Trots att bara närmsta släkten på min sida kommer så var vi ändå 14 st som skulle käka o fika så det blir lite jobb, o ännu mer när man är ensam. Som tur var har mina föräldrar varit o hjälpt mig en del. Vi hade lite kall mat idag. Skivad rökt kassler med potatissallad, grönsallad, syltlök, rostad lök och bröd o ost. Smidigt o slippa stå själv med en massa mat som ska tillagas o hållas varm. Alla åt gott men oj vad mat jag har över. Det blir lunch flera dagar framöver=) Till fika hade vi tårta som vi beställt denna gången och Felicia har valt helt själv vilken hon ville ha o gissa vad: det blev en rosa barbietårta! Den var mkt god. Vi hade även glass, maränger,chokladsås o strössel för de som inte tycker om tårta. Allt flöt på bra idag o nu känns det skönt o bara sitta ner en stund o koppla av.
Ha en fortsatt trevlig kväll


Stolt men lite "sömndrucken" tjeja=)

Styrkekram!

Vill bara skicka en extra styrkekram till dig Maria idag eftersom jag vet hur mkt du saknar Per. Bara hör av dig när du vill!

En del av låttext ...

... som går rakt in i hjärtat när jag tänker på min älskade.

Tillsammans vi står och vi faller
Genom eld, jag går genom allt för dig
Tillsammans vi står och vi faller
Över berg och hav ska jag bära dig
När vi blir gamla tillsammans och regn blir  till snö
Står jag vid din sida, inte rädd för att dö
Tillsammans, vi ska alltid vara tillsammns

När vi två blir en
Du är min högra hand, min bästa vän
Du läker mina sår
Du ger mig allt, du gör mig hel igen


Städ o fixardag=(

I dag blir det en sån tråkdag med städning, handling o fixardag. Vi ska ha kalas imorgon för Felicia så då måste man greja. Barnen och jag gjorde igår kväll upp en lista på vad dom skulle göra och vad jag skulle göra. Av ngn anledning blev min lista otroligt låååång... Tänk om ändå Roger hade varit hemma nu. Barnen har faktiskt påbörjat sin lista och har tillsammans städat Hampus rum men just nu är det 4 grabbar där uppe o leker så det lär nog behövas städas en gång till sen=S. Själv ska jag bjuda min far på lite kaffe nu och sen är det väl bara o hugga in i tvätthögen uppe så jag kan låta folk gå upp imorgon om de vill...
Have a nice day

En utflykt till Agebo.

Idag har jag och barnen samt barnens morfar och även min bror med sin familj varit en runda ute på Agebo gård.  Vi har ätit korv, barnen har klappat kaniner, ridit på ponny, skjutit med pilbåge, lekt på höskullen, hoppat studsmatta ja you name it...
När Felicia red på ponnyn så fick hon trava lite och skoja du att hon var mäkta stolt då=) Vädret har varit kalas och barnen är nöjda. Själv känner jag mig lite sliten nu. Fick samtal vid 24.00 inatt vilket gjorde mig klarvaken fram till 03:30 då jag somnade om till kl 07 så det blev lite för få timmars sömn inatt. Nu ska jag slappa några minuter i soffan innan det är dags för middag.
Bye bye



Vilken överraskning=)

Blev så otroligt glad nu. Det ringde på min mobil och det stod " privat nummer". Vågade inte tro att det kunde vara han eftersom de inte skulle komma hem förräns tidigast imorgon. När jag svarade fick jag höra min älsklings röst och skojar du att glädjetårarna föll då=) Shit vilken känsla! Tänk att man kan älska ngn så mkt!!! Har ju gått o väntat på att det ska bli torsdag o fredag så min man skulle kunna ringa hem efter sin tripp. Jag pratade med honom senast i lördags kväll och har längtat så efter o höra hans röst. Kunde inte blivit gladare än jag blev idag. Vi pratade en stund och han var trött men glad. Han skulle hoppa in i duschen nu och var så glad över att få sova i en säng igen=) Han lovade att ringa imorgon igen så det är bara o vänta ... Känns skönt o veta att allt gått bra på deras resa och han nu var i trygghet igen.
Miss you honey!

Gaaaahhhhh....

Jag måste skaffa mörkläggningsgardin till vårt sovrum. Barnen har så svårt att somna p.g.a att det är så ljust ute. De lägger sig i vanlig tid men de somnar inte förrän 20.30-21.00 vilket är alldeles för sent. Under tiden leker de där uppe o springer lite fram o tillbaka. Till slut tar tröttheten över och de somnar. Samma sak för mig fast på morgonen. Jag vaknar ju varje dag mellan 5-6 på morgonen vilket är alldeles för tidigt för mig. Är ju skittrött sen på dagen. Nähe, imorgon får det blir en tur till Jysk för att kolla vad de har. Nu blir det House o sen läggdags
Natti

Dagen förbi

Jaha nu var denna dagen oxå förbi. När man tänker tillbaka så går tiden ganska fort faktiskt vilket är jätteskönt för då är det snart torsdag o då kanske min älskling ringer hem=)

Barnen och jag åkte i alla fall upp till mina morföräldrar o chansade på att de var hemma och vem får vi se vid garaget, nyss hemkommen. Jo min kära lilla morfar=) Vi hade sån tur så de precis hade kommit hem. Vi fikade en stund o barnen lekte med min morfar. Han har alltid en massa ideer o det älskar barnen. Hampe ville inte ens åka hem. Nu har barnen ätit kvällsmat och jag har tränat Hampus lite på klockan samt de olika sädesslagen. Nu ska de snart krypa i säng och jag ska köpa mig en härligt fet pizza o slänga mig i soffan o bara slappa. Imorgon får det bli lite planering o tårtbeställning till kalaset vi ska ha på lördag för Felicia.  Ha en fortsatt trevlig kväll.

Bra dag so far=)

Idag har varit en bra dag hittils. EFter att vi följt Hampe till skolan gick lillan och jag hemåt och började baka. Vi gjorde kärleksmums och de blev verkligen mums=) Lillan älskar att baka. Därefter gjorde vi oss i ordning och åkte ut för att hälsa på min mormor o morfar o bjuda på fika men inte var dem hemma idag heller... Vi åkte då upp en snabbis till min pappa på jobbet och lämnade av en bit mums till honom samt att vi körde runt o postade brevet till Roger=). Sedan när vi var på väg hemåt fick jag syn på lillebrorsan så jag stannade till o pratade lite med honom. Han hakade sedan på o vi begav oss hem till mamma o fikade lite. Vi har sedan varit o småhandlat lite . Nu har vi precis varit o mött Hampe på vägen till skolan och vi fick sällskap hela vägen av vår katt. Hon blev väl nyfiken på vart vi skulle så hon sprang med oss och kikade lite runt om. Hon har ju bara varit utekatt sedan maj månad så hon har inte börjat ta ut sina svänga i området än utan håller sig oftast kring tomten. Nu blir det mellanmål och en ny chansning på att min mormor o morfar är hemma.
Tjao

Vår katt busan som slog följe med oss=)

Första brevet till Afghanistan nu pålagt=)

2 1/2 dygn...

Ja den tiden har gått sedan jag pratade senast med min älskling och idag är det hela 2 veckor sedan han åkte iväg. Säga vad man vill men tiden går ganska fort ändå trots att jag mest varit hemma sista veckan med sjuka Felicia. Det  känns lite konstigt bara o inte ha fått prata med honom ens och man känner starkare o starkare hur mkt man längtar efter honom. Satte mig faktiskt och skrev ett brev igår som blev 3  A-4sidor=) Var runt igår och skulle hitta lite fina brevpapper men tji fick jag. Det var inte lätt o hitta. Åkte även till bokhandeln men det pluttet de hade var ju så små ark och endast 10 st ark i varje förpackning som dessutom var mkt dyra jämfört hur lite det var i varje förpackning. Det hade ju gått åt alla arken igår om jag hade köpt det så det fick bli vanliga vita ark men köpte lite söta klistermärke för att smycka lite . Kanske ska parfymera det lite oxå;) Ska lägga brevet på lådan idag i alla fall så får vi se när det kommer fram.
Nu ska jag följa Hampe till skolan.
Have a  nice day

Regnet det bara öser ner...

Vad trött jag blir av detta vädret. Det är så skumt här hemma idag. Felicia och jag har varit på promenad med hunden samtidigt som vi följde Hampus till skolan imorse. Känner nu när jag hamnade vid datorn att jag inte orkar eller vill göra ngt annat. Man blir fast vid dumburken o det är INTE bra. JAg har lovat mig själv att fixa tvätten, dammsuga och åka ner till stan o köpa brevpapper faktiskt. Väntar även på att de ska komma o byta ut frysskåpsdörren idag mellan 9-11 någon gång så då gäller det att man är hemma. Nu ska jag ta tag i hemmet o sen tror jag vi ska lägga oss o slappa en stund för det är ju rena rama filmvädret idag.
Tjao

VC med lillan

Nu har jag varit på VC med lillan. Hon har ju haft feber i princip varje dag sedan i måndags samt att hon får ont i halsen dagligen så hon gråter. Idag när jag duschat kom hon in och började gråta. Hon berättade att hon hade så ont i halsen. Ingen feber än idag i alla fall. Jag bestämde mig för att ringa jouren och fick komma dit direkt. Jag skulle bara lasta in Hampe o hans två kompisar i bilen samt lillan när hon börjar gråta ännu mer för att hon har så ont och tillslut kräks hon av smärta och gråt. Så där står jag på altanen ute med kräk på altangolvet och tre grabbar som väntar...  Ingen tid o börja greja där ute utan fick bara lasta in dem och iväg. De kollade halsprov samt snabbsänka som var lite förhöjd men doktorn konstatera att det är en envis virusinfektion så det är bara att fortsätta med smärtstillande några dagar till. Skulle återkomma om hon inte var bättre i mitten på veckan. Trots att hon inte har feber idag så har hon varit jättehängig några timmar nu och somnade i vagnen nyss när vi gick med hunden. Hon ligger fortfarande ute och sover lilla skruttan min. Det är bara o fortsätta o vara hemma med sjuka barn. Tur att jag inte jobbar för det hade inte varit populärt om jag hade vabbat hela veckan...
Var på hemvägen förbi mormor o morfar för att säga grattis till morfar som fyller år idag men inte var dem hemma så jag säger det här nu eftersom jag vet att du läser min blogg ibland. GRATTIS MORFAR PÅ FÖDELSEDAGEN! Nu ska jag slänga i en maskin tvätt till innan det är dags o hämta Hampe igen o göra läxor.

Eurovision...

Ja vad ska man säga. Vi kom väl på den plats vi förtjänade kanske?! Marlena kan ju inte sjunga!!! Visst, hon är duktig på de höga tonerna men sången där emellan är ju rena rama katastrofen! Till och med en tondöv skulle nog sjunga de verserna bättre. Vad ska man säga om resten av bidragen då? Jag kollade väl tfram till bidrag 16-17 nånting sen stängde jag av eftersom inte en enda bra låt hade spelats. Vinnarlåten hade jag inte hört förrän idag och jag vet inte om det var ngt speciellt med den heller men av all annan skit så var den kanske bäst?! Ska man verkligen fortsätta med den här tävlingen? Kan inte se varför eftersom vi alltid nu för tiden får hamna i skamvrån... Nepp, eurovision är inget för mig men däremot tycker jag om melodifestivalen där det vissa år kan dyka upp en del goa låtar=) Vi kanske bara skulle ha en nationell sångtävling? Jaja, nu dröjer det ett tag till nästa sångtävling. Passa på o njut tills dess=)
Nu är det frukostdags
Kramis

För er som inte har hört vinnaren från Norge kan lyssna på klippet nedan

Min älskling ringde idag=)

Blev så glad idag när det stod privat nr på telefonen för då vet jag till 99% att det är Roger=) Meningen var att de skulle åka iväg tidigt i morse för att sedan vara iväg 4-5 dagar vilket innebär att det inte finns ngn möjlighet att ringa hem. Roger var lite bekymrad över att han inte skulle kunna ringa hem och säga grattis till sin lilla dotter men alltså kunde han göra det eftersom de inte skulle åka förrän ikväll. Lillan blev glad när hon hörde pappas röst=) Nu får man alltså stå ut några dagar innan nästa samtal och inte veta ett skvatt vad han gör eller vad som händer och det känns lite jobbigt faktiskt. Innan har man ju pratat varje dag och man vet att han är i säkerhet men nu är de rullandes i bilen flera dagar vilket inte är lika säkert... Hoppas de här dagarna går fort nu så han kan ringa hem och meddela att allt är lugnt igen. Saknar redan din röst älskling. Ta det lugnt nu och ring så fort du kan!
Love you.

Update

Så vad har vi gjort idag då? Hampe åkte bort till Viktor en stund och lekte. Felicia och jag har fikat lite med mormor o morfar. Sedan tog vi en tur med gamla cyklen där vi plockade bort stödhjulen för att träna. Sedan gick vi hem o bytte till hennes nya cykel och tog en promenad med hunden. Därefter har vi alla tre varit på McDonalds och ätit och myst. De hade ansiktsmålning där idag så jag fick med mig en Hello Kitty och en tiger hem istället=) Sedan åkte vi en stund till en lekpark där barnen roade sig en stund. Själv satt jag med en god Mc Flurry i solen och njöt... ända tills den gick i moln för fy 17 vad kallt det blev då. Är nyss hemkomna. Hampe plockar med sina "dinokort" och lillan satte sig för att måla i sin nya målarbok. Själv skulle jag bara vilja sätta mig under en filt i soffan men får väl ta tag i tvätten o disken först. Ikväll blir det Eurovision kan jag tro en stund. Ha en trevlig lördagkväll på er.


Grattis älskade lilla Felicia!

Idag fyller min lilla snorpa 4 år. Tänk vad tiden går fort. Storebror vaknade först idag kl 8.00 och ville gå ner o fixa presenterna så vi vi begav oss ner o hämtade dem. Vi fixade även en bricka med ett ljus, en flagga o lite dricka. Sedan klämde vi i på " ja må hon leva" Lillan sov ganska djupt faktiskt för hon vaknade inte förrän vi nästan sjungt färdigt=) Hon blev glad och började öppna presenterna. Hon tog det ganska försiktigt men storebror satt bredvid och frågade om han skulle hjälpa henne hela tiden då han var nyfiken på vad det var i dem=) När hon hade öppnat dem så gick vi ner då vi även hade det stora paketet nere. Det slet hon upp pappret på kan jag säga=) Hon var glad för presenterna men ville som de flesta andra barn, ha mer!
Vi ska ha kalas nästa helg för släkten så då blir det fler paket. Nu ska vi fixa lite frukost så får vi se vad vi hittar på idag. Funderade på att åka in på bio men eftersom lillan hade feber igår kväll igen så vet jag inte om jag vill ge mig iväg på det. Vi ska ha en mysdag i alla fall så får vi se vad det innebär.
Ha en bra dag





Fredag...

Vilka tråkiga dagar det har varit denna veckan. Kommer på det varje gång när jag ska skriva ett inlägg att jag har ju inget o skriva...
Lillan har ju varit hemma idag igen eftersom hon igår kväll fick feber o halsont igen men hon verkar ok idag igen. Jag har plockat lite här hemma idag igen. Kan inte begripa att det alltid finns o plocka hela tiden...
I em har jag o barnen varit nere o hämtat lillans paket med cykelhjälmen som jag lagt undan igår. Lyckades få med mig den utan att hon ens såg den stora påsen. Så är det när man har barn som är i en annan värld ibland=) Hampe köpte sig 2 pkt Dinosaur King kort igen. Kan inte begripa att det är så kul med såna kort att han väljer att lägga så mkt pengar på det men huvudsaken är ju att han tycker om det i alla fall. Efter det så körde vi till Kvantum o köpte lite godis,läsk, chips o massor med grillade revben. Mums! Vi har nu käkat nästan alla revben, 1,2 kg! Vi gjorde även hemmagjorda vitlöksbröd å det är så gott! Nu ska jag röja disken, traska med hunden o sen ska vi sätta oss och mysa.  Ska även försöka hitta en stund att montera lillans nya cykel utan att hon ser det. Kan bli lite svårt eftersom de oftast är vakna nästan lika länge som mig på fredagar men jag får väl sätta dom i badkaret uppe en stund så hinner jag nog får den färdig=)
Nähe, dags och röja
Ha en trevlig kväll

Sorry älskling...

När jag pratade med min älskling idag var jag trött o lite irriterad så det blev inget bra samtal från min sida o det känns jättejobbigt när man inte bara kan ringa upp o börja om. Tur att min älskling var så lugn o go i alla fall. Längtar tills du  ringer imorgon hjärtat mitt. Du är mitt allt!!!

Dagens uppdatering...

Idag har det väl inte varit ngn höjdardag. Vaknade imorse åter trött eftersom jag har haft 2 st barn som pratat i sömnen om vartannat o satt sig upp. Även en katt som fick fnatt och skulle spela mig ett spratt mitt i mörka natt=) Hon kom inspringandes inatt o skulle börja leka så det var bara att slänga ut henne och krypa ner igen.
Barnen var iväg i skola o på dagis så jag åkte hem o pratade lite med min man på facebook men insåg sedan att jag var för trött för att orka vara vaken hela tiden så jag lyder mannens order o lägger mig o vilar en stund. Sen ringer pappa o bjuder upp mig på en snabbfika innan jag ska hämta lillan på dagis igen.

Lillan o jag tog sedan en liten tur ner till stan o provade cykelhjälm (som hon oxå ska få i födelsedagspresent) sedan tog vi en tur på torget o hon köpte sig en chokladmunk. På em kom åter tröttheten över mig o jag la mig igen för vila men hann inte förrän telefonen ringde o sedan stod det 2 grabbar utanför dörren o ville leka med Hampe så det var bara o ge upp vilostunden o börja vika tvätt istället. Inte lika lockande som ryggläge i soffan men det måste ju göras oxå...

Har ikväll varit på Friskis 2 timmar. upptäckte strax innan att lillan verkade glansig i ögonen o kändes lite varm. Temp 38.2 jojo...När vi sedan kommer hem o barnen duschar så hör jag hur grinig o ledsen hon börjar bli o då berättar hon att hon har ont i halsen igen=( När hon sedan kryper ner så har febern gått upp till 38.7 så hon får lite Ipren och kryper ner igen. De var nog trötta barnen för jag har inte hört av de sedan de la sig=)

Nu ska jag slappa i soffan o titta på grannfejden som börjar strax.
Ha de gott

Shoppingdag

Idag har jag,mamma o lillan varit i stan o shoppat en heldag. Meningen var att bara mamma o jag skulle ha åkt in o lillan varit på dagis men eftersom hon haft feber 2 dagar så fick hon följa med oss istället o det har gått jättebra. Jag shoppade 2 par skor och sedan har jag även köpt en cykel som lillan ska få i födelsedagspresent på lördag när hon fyller 4 år=) Stora tjejen nu. Vi var o åt gott. Längtade så igår efter kinamat, friterad kyckling så gissa vad det blev för mat i dag=) Massor med friterad kyckling!
Kände mig nöjd med dagen faktiskt. Det var skönt o få komma hemifrån lite. Blir lätt att man isolerar sig annars nu när man inte har ngt jobb att gå till på ett tag.

På tal om jobb. Kan se att det är flera stycken från ltkalmar som läser min blogg nu. Kul att man kan se vilka det är som  faktiskt läser min blogg genom att jag får loggar från ett företag som visar vilken ip-adress som besökt bloggen. Hoppas ni finner den intressant...

Nu ska jag springa med vovven en snabbis o sen är det dags o natta barnen. Förhoppningsvis ringer min älskling snart oxå. Den bästa stunden på dagen är ett samtal från Afghanistan som börjar med " Hej älskling"

Tjao på er

Sms från Afghanistan=)

Fick precis ett sms från min älskade man som nu förmodligen ligger o försöker somna nere i Afghanistan. Har pratat med honom 2 ggr idag o det har kännts så bra=) Orden han skriver berörde mig så att tårarna föll sakta nerför kinden.
Skriver bl.a "Jag älskar dig så mkt att det gör ont! Du är verkligen min ängel som ödet sände mig! Saknar dig ängel!"
Hur kan man hindra glädjetårarna när man får såna sms spontant från sin älskade man...
Älskar dig oxå min bästaste man=)
Orden nedan beskriver vad du är för mig
Du är allt...


För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

5 minuter för vår älskade som befinner sig i Afghanistan

Lillan har just nu suttit i mitt knä och sen har vi haft 5  minuter o bara tänkt på Roger. Vi lyssnade till denna låten som vi vet att Roger älskar och som han spelade tror jag nästan dagligen en tid innan han åkte iväg till Afghanistan.Love you so!

En vecka sedan...

För en dryg timme sedan så var det exakt en vecka sedan jag släppte av min man vid tåget. Det regnade ute den dagen och tårarna föll ner på mina kinder. Vet att jag nästan fick svårt att andas som om jag hade panik över att låta honom ge sig iväg. Hur skulle jag fixa detta ensam, så länge?! Men Roger stöttade mig och intalade mig att jag är stark och jag kommer att fixa detta. Hans sista kram o kyss var så underbara. Ville inte han skulle släppa mig... Jag fick inte följa med till perrongen då vi båda förmodligen skulle bryta ihop utan jag stannade vid bilen men jäklar vad svårt det var att stå emot o inte springa ut till honom och be honom stanna hos mig istället!
De närmsta 2 dagarna var verkligen tunga med mkt sorg o gråt. Därefter har det blivit lite lättare för varje dag och man börjar hitta sin egna rytm i livet här hemma. Visst kommer det riktiga downperioder men det är tur man har funnit tjejer i samma sits som man kan prata med på msn. Vi förstår varandra fullt trots att vi egentligen inte känner varandra alls. Pratar dagligen med en tjej som heter Maria vars sambo oxå är i Afghanistan. Vill bara skänka en stor kram till dig Maria, jag är så glad att jag funnit dig=)
Pratade med Roger idag då han faktiskt ringde redan på förmiddagen vilket gjorde mig oerhört glad=) Han hade fått reda på alla datum för leaveperioderna och det var så skönt när man kunde se att denna perioden på 10 veckor är den absolut längsta. Därefter är han borta i 6 veckor, sedan 4 veckor och sedan förmodligen bara 2 veckor vilket beror på omständigheterna här hemma=) Så när vi har klarat denna perioden så är ju de andra en "piece of cake". Det gäller o tänka positivt. Han skulle ringa ikväll igen så nu får man bara mysa av samtalet som varit o vänta på nästa.
Älskar dig Roger!!!

Sjukstuga...

Jodå visst blev lillan sjuk igår. Kan säga att natten var inte roligare den. Jag var uppe med henne på dass en gång och då har jag inte en aning om vad klockan var för jag vågade inte titta. Vet att jag får panik om jag ser att klockan inte är så mkt när jag vaknar. Därefter slumrade hon till igen o jag likaså. Efter en liten stund var det åter dags men denna gången var hon ledsen och hon kokte så varm var hon. Hon klagade även på ont i halsen igen. Så det var bara o traska ner o hämta vatten o medicin till lillskruttan. Kikade då på klockan som visade 03:30. Därefter hade hon svårt att somna om och jag somnade inte om alls. Låg vaken ända tills det var dags att väcka Hampe 07.00. Kan säga att man är som utskitet äppelmos idag=(
Lillan verkade dock lite piggare imorse och åt två rostade mackor till frukost. När Hampe hade åkt till skolan la vi oss en stund i soffan för att vila. När vi sedan vaknade igen så var hon glödhet och hade halsont igen. Termometern visar på 39.9=(
Inget roligt när hon är sjuk skruttan. Nu ligger hon kvar i soffan och jag sitter o käkar lite. Det blir nog en mkt händelselös dag idag tyvärr.
Ha de gott

Tack mamma o pappa=)

Vill bara säga tack till mina föräldrar som har varit här o hjälpt mig med både plock ute o inne. Det är tur jag har er nära så man kan få hjälp ibland=) Pappa, han är min egna lilla hustomte. Rätt vad det är när man tittar ut i trädgården så är han där o greja med ngt=)  Det kan bli lite mkt oxå ibland men jag är självklart  MKT tacksam o allra helst nu när jag är ensam.

Lillan blev som sagt sjuk. Hon låg konstant i soffan mellan 11:40 o ca 16:30. Därefter vart hon ledsen o hon kokade samt hade hon väldigt ont i halsen. Dags för medicin som hon tar utan bekymmer. Nu har hon börjat piggna till lagom till läggdags=S

Nu ska jag röja lite till som jag ej hann under eftermiddagen eftersom lillan ville vara i knät på mig. Men gud vad jag är trött nu. Skulle gärna byta med barnen o gå o lägga mig snart.
Tjing pling

Sjukdomar på gång igen?

Ja tyvärr är det nog så att lillan ska drabbas igen. Misstänkte lite på morgonen då det var lätt till tårar samt att hon inte ville äta ngt utan bara tar ett glas dricka. När jag sedan hämtade henne på dagis så kom hon inte springandes glad som hon brukar utan sa bara stilla:- jag har väntat på dig. Detta är inte likt lillan. När vi sedan kom hem ca 11:40 så kröp hon upp i soffan o somnade och sover fortfarande. Kollade tempen på henne imorse innan dagis men den var helt ok och nu var den ca 37.7-37.8 så ngt är på G. Detta är så typiskt då jag skulle åka till Kalmar med mamma o äta lite lunch o mysa på onsdag men det är väl bara o se sig om i stjärnorna efter=(
Hoppas det bara är ngt tillfälligt kortvarigt.
Nu ska jag snart äta lite gulaschsoppa som står på spisen o puttrar samt lite vitlöksbröd=) Mums....
Ha de gott

=)

Han ringde i alla fall fast det var svårt att få tag i telefon. De är ju så otroligt många där nere just nu innan ena truppen beger sig hemåt så det är många som vill ringa o det finns inte mängder av telefoner precis. Det blev ett ganska kort samtal eftersom mannen var vääääldigt trött. Det är tydligen väldigt varmt där nere idag och de hade arbetat mkt o varit ute mkt så det tar på krafterna.
Nu ska jag fortsätta mumsa i mig popcorn en stund till innan läggdags.
Kram

Han har inte ringt...

Börjar ge upp hoppet nu om att han ska ringa då klockan börjar bli sent nere i Afghanistan=(
Har längtat så hela dagen efter att få höra hans röst. Pappa var här nere tidigare idag o grejade lite ute i trädgården o ville att jag skulle sätta på en kopp kaffe åt honom. När kaffet körde igång så fick jag en sån känsla av enorm saknad igen  efter Roger då kaffedoften spred sig i köket. Jag har inte bryggt kaffe sedan Roger åkte eftersom det bara är han som dricker det här hemma. Det är mkt som får tankarna att hela tiden vandra till Roger trots att man försöker tänka på annat. Jag får hoppas att han ringer inom den närmsta timmen annars får jag nog vänta till imorgon men det vill jag ju inte=(
Jag vill ju höra din röst NU!!!!!!
Love you honey

Ny dag

Så var det morgon igen och frukostdags.  Käkar lite senare på helgerna eftersom barnen sover längre då efter oftast senare kvällar. Tyvärr har jag en skallebang idag utan dess like och de tär väl typiskt när jag tänkte städa idag=(
Har i alla fall startat tvättmaskinen då korgen var helt överfull och pojken var helt utan strumpor.
Det blir nog en lulladag idag. Hade tänkt o köra till min mormor o morfar idag men eftesom jag har sån skallebang så kör jag nog inte ngnstans idag.
Nu ska käka upp min frulle och ta hand om disken.
Ha en bra söndag allesamman

Nu har han ringt=)

Äntligen har jag fått höra hans ljuva stämma o det känns bra. Allt var ok där nere. De hade haft fullt upp idag o ännu mer blir det nog imorgon men han lovade att ringa då med.
Det märks att lillan är medveten lite nu om att pappa är iväg. Hon pratade lite med honom i telefonen oxå och sa hur mkt hon saknade honom och att mamma saknade honom. Hon berättade att jag saknade honom så mkt så jag bara gråtit när vi åt kvällsmat men idag hade jag inte gråtit=) Lilla sötnosen min. Det är inte lätt för de heller o se mig gråta ibland men jag försöker att hålla emot tårarna en del när de är hemma men samtidigt måste de ju oxå se att det är helt ok att gråta när man saknar ngn. Alltid tyckt att det är viktigt med att visa känslor inför varandra oavsett om man är glad, ledsen, arg...Alla känner ju så ngn gång.
Nu när jag har pratat med honom kan jag slappna av igen o pyssla lite innan de tär dags för lördagsmys.
Ha en fortsatt trevlig kväll.

Väntan...

Ja nu går man o väntar på samtalet från älsklingen. De andra dagarna brukar han ha hunnit ringa en gång redan på dagen samt att han även ringt ca 19.00 svensk tid. Idag har han alltså inte ringt alls än. Nackdelen med att han har ringt ungefär samma tid om dagarna är att man på ngt sätt förväntar sig att han ska ringa ungefär den tidpunkten igen och om han inte gör det blir man orolig...  Han lovade att ringa idag men jag vet att han skulle gå igenom bilarna o utrustningen med sköterskan som varit där nere innan och som nu ska lämna över till Roger så det tar nog sin lilla tid. Jag är glad om han har fullt upp för då vet jag att han trivs och jag vet även att han ringer så fort han får möjlighet=)
Längtar älsklingen min=)

åskoväder inatt...

Som det har åskat här inatt. Det har mullrat som bara den o regnet har stått som spön i backen. Detta har gjort att min hemtelefon inte fungerar längre så ni som har tänkt o ringa hem till mig idag får ringa på mobilen istället.
Eftersom jag har fönstret öppet i sovrummet så stod dörren o slog hela tiden så jag fick upp o sätta en strumpa emellen så den inte skulle väcka barnen. Detta innebar ju en del vaket inatt men det kändes ändå ok när jag vaknade imorse. Kände mig full av energi och så sugen på att städa av ngn konstig anledning eftersom det är så rent här hemma... eller?!!
Barnen verkar ha sovit gott inatt o är på ganska bra humör.

Jag har varit och fotograferats till Friskistidningen med ett flertal funktionärer. Uppstäldda vid en läcker röd cab-raggarbil=) Den hade vi när vi gifte oss oxå=)

Så nyss hemokommen är jag, ett mellanmål slinker ner nu och städarlusten är som bortblåst. Pratade med mamma nyss som skulle åka till Ikea så jag o barnen hoppar på där en stund så får jag ta tag i städningen sen för oj vad det behövs städas!!!

Roger skulle ringa ngn gång idag sa han så det är bara o vänta på de tunderbara samtalet under dagen. Det känns lättare för varje dag som går nu men jag måste ha snutten när jag sover så jag får lukta lite=)

Nu ska jag röja 20 minuter innan vi ska åka.
Ha en bra dag nu

En bättre natt=)

Det var så skönt att kunna gå o lägga sig utan att gråta. Jag har sovit bättre även om det innebär ett antal vakna stunder men jag känner mig ganska ok. Solen skiner ute och det är marknad i lilla nybban idag=)

Igår när jag gick o la mig så blev jag full i skratt när jag tänkte på hur roligt det måste sett ut där vi låg  barnen o jag. Hampus ligger ihopkurad i pappas säng med pappas täcke o kudde, Felicia ligger i mitten med sitt täcke och sin gosnalle och jag ligger i min säng ihopkurad med Rogers tröja vid mitt ansikte. Inte varje dag man har en snutte när man är 29 år=) hahaha.
Men det är så gott o känna hans doft när man ska sova=)

Nu ska jag borsta tänderna på lillan för sen är det dags för skola o dagis. Därefter en långpromenad för mig o hunden.
Hörs igen
Ha en bra dag

Sammanfattning dag 2

Ja en kort sammanfattning av känslorna under dagen.: Bättre!
Grät lite på morgonen när jag pratade m mamma om kvällen igår o även m min man idag om hur jag mådde igårkväll/natt. Därefter har jag inte gråtit  mer idag. Pratade med min man för bara en liten stund sedan och det kändes riktigt bra idag o inga tårar vid adjö=)

Har även fått kontakt med 2 tjejer idag vars sambos är iväg i Afghanistan/kosovo. Det känns skönt att ha några att prata med som vet vad det innebär att vara hemma o vänta. Skänker en tanke till er tjejer=)
Nu ska kika lite på Tv o sen tidigt i säng
Kramis

Barnmat... bläää....

Blev så sugen på Wok idag. Försökte mig på kyckling o nudelwok men inte var det lika gott som när mannen min gör det. Han är suverän på att mixa ihop egen mat utan recept vilket jag är värdelös på. Under alla 10 åren så har han nog bara misslyckats ett par ggr med maten annars har allt varit kanongott. Längtar efter din mat älskling.

Nu känns det som man bara lever på "barnmat". Det är en av nackdelarna med att vara ensam med barnen. Mina barn är väldigt tråkiga i maten o äter väldigt få och vanliga maträtter. Detta innebär att jag väldigt ofta lever på pannkaka, fläskpannkaka, makaroner o köttbullar o.s.v. Detta gör mig galen. Känner ju inte för att stå varje dag med 2 olika rätter till lunch o 2 olika rätter till middag=(
Är det ngn som har några såna där kanonrecept på enkel men god mat som kan vara värd att göra extra för att slippa "barnmaten" eller kanske några bra recept på mat som passa både vuxna o barn utan att kännas som barnmat för en annan så dela med er !!!! Behöver all hjälp jag kan få. Har ju 10 veckor kvar av första omgången som gräsänka så det är många måltider som ska göras=(

ett klipp till m skön låt=)


Skön kille=)

Så skön kille han är Björn=)

Sömnlös natt...

Ja inatt har det inte varit mkt sömn alls. Det började med en kväll då barnen hade svårt att samsas i min säng. När Roger är borta har jag låtit barnen få sova tillsammans med mig dels för att jag inte vill sova helt ensam o dels för att det ska bli ngt positivt när papa är bortrest. De brukar tycka att det är mysigt o ligga i våra sängar. Dock finns det vissa kvällar som dom har svårt att somna och då tetas de med varandra eller härjar runt i sängen  alldeles för länge. Brukar ibland får varna att de få sova i egna sängar om de inte lugnar ner sig. Igår var en sån kväll. De bara tetades och till slut stod jag fast vid att det blir egna sängarna inatt. Det innebar en hel del skrik o gråt från lillan o en besviken Hampus. Till slut somnade dem i sina egna sängar men oj vad trött jag blev efter detta. Inte blev det bättre av att det hela tiden var störningar när jag försökte titta på tv så jag bestämde mig för att gå upp o lägga mig o slötitta lite på tv.

Kl 21.00 ringer telefonen. Det var min chef. Hon ringde för att tala om för mig att jag ej behöver komma in extra för att jobba med schemat som det var planerat utan 2 andra tar över detta och detta kändes som att hon sparkade undan benen för mig och att jag föll handlöst. För er som inte vet så är det så att jag tagit föräldraledigt från maj till december då Roger är borta för att vi ska få ihop livet utan att jag ska vara sönderstressad som förra omgången han var iväg och jag fortsatte jobba 75%. Trots att jag inte skulle jobba mer detta året så hade vi en överenskommelse att jag skulle gå in under schemajusteringarna och ordna till detta vilket jag tyckte kändes skönt eftersom jag trivs med att ha hand om schemat samt att jag skulle få komma iväg och ha lite o göra ibland. Men det räckte alltså bara med en vecka från det att jag slutade jobba så knuffade dem bort mig från schemagruppen!  Det kändes för jävligt och efter samtalet kom allt över mig med ensamheten, barnens gråt på kvällen och sedan detta. Jag grät o grät och insåg hur mkt jag ville att Roger skulle komma hem till mig igen så jag fick krypa in i hans armar igen. Tog Rogers tröja för att känna hans närvaro för att försöka sova men det är inte många minuters sömn jag har fått inatt och känner mig trött idag.

HAr trots detta varit ute på en långpromenad med min vovve och det var hur skönt som helst. Nu ska jag röja lite här hemma innan det är dags att hämta lillan och sedan handla. Återkommer kanske under dagen.
Ha en bra dag
Kram

Åhhhhh...

Nu har han ringt igen. Han  var trött men allt var ok. De ligger 2,5 timme före där nere så han skulle gå och sova nu. Barnen slängde sig över telefonen och ville prata med pappa. Felicia berättade att hon hade rosa nagellack nu och att han skulle få se det när han kommer hem. " För du kommer ju hem när det är sommar" Lilla snuttan. Hon är så mkt mer medveten om det denna gången. Förra trippen till Afghanistan var hon ju bara 2 år och reagerade inte alls på när pappa var borta. Hampus älskar oxå o prata med pappa och tar varje chans han får även om han låter lite disträ ibland=)

Tyvärr kommer ju den jobbiga repliken varje gång " Hej då älskling" o shit då börjar jag lipar igen. Den här gången känns det värre faktiskt. Känslorna stormar över en som en orkan när man minst anar det.  Jag är dock glad att få höra din röst älskling och jag vet att det kommer bli lättare. Snodde en ide från en annan blogg där tjejen är i samma sits. Hon hade hängt upp ett måttband med det antal cm som han var borta i dagar. För varje dag som går klipper hon sedan av  en centimeter för att räkna ner tills dagen kommer då han äntligen är hemma igen. Tog mitt gamla måttband och klippte av till 70 cm för det är 70 dagar tills han kommer hem så nu ska här klippas varje dag så kommer jag snart att ha honom i mina armar igen.
Sov gott min älskling så hörs vi kanske imorgon.
Love you

Tack Matte!

Min omtänksamma storebror har precis varit här och hållt mig sällskap en liten stund. Han vet hur mkt jag saknar min älskling och att det här vädret gör en mer trött o deppig så han ringde och undrade om han kunde komma ner med lille Theo o fika. Han dök upp med en god citronpaj med vaniljsås och 2 chokladbollar till mina barn. En liten stund av denna tråkdag försvann med lite trevligt sällskap ( även om jag själv inte är så rolig nu). Det fick mig även att ta mig i kragen o röja undan disken o dammsuga=)
Tack Matte för din omtanke. Känns skönt o veta att du finns där för mig=)

Har ju glömt att skriva att när jag duschade igår innan jag skulle köra Roger till tåget så hade min älskling skrivit 12 st lappar med orden "jag älskar dig" och satt upp på dörrar, garderober o tv och jag kan lova att de får sitta så länge det bara går för det är så skönt o se de orden när man går runt här hemma ensam.
Shit nu kommer tårarna igen....
Lika bra o sysselsätta sig lite nu innan man fortsätter böla ännu mer. Har lovat lillan o måla hennes naglar rosa så det är lika bra att göra det nu.
Ha en fortsatt trevlig kväll


Halva dagen gången...

Idag är första dagen utan mannen. Trots det eviga regnandet så startade dagen ganska bra. Efter att ha lämnat barnen på skola och dagis åkte jag hem och klädde på mig regnkläderna. Jag trotsade både regnet och min lathet och gick en rask promenad med hunden i 40 minuter. Blöta var vi men det gör gott med frisk luft. Jag var mer bekymrad för Hampus som skulle ut på vårvandring med skolan i 2,5 timme i detta regnet. När jag släppte av honom vid skolan så sa jag att det var tråkigt väder de fick o vandra i. Det Hampus gör då är att ge mig det enkla svaret: Men mamma, det kanske blir bättre väder sen=)  Tur att barnen inte är lika bekymrade över regnet som en annan är.

Efter min tur med hunden började jag plocka undan inne på toaletten nere för att kunna städa av den. Röjde undan kläderna som låg där ( ja vi är lite slarviga allihopa och lägger kläder lite överallt) och fann då en tröja som min man haft på sig innan han åkte iväg igår. Jag kunde inte låta bli att lukta på den och den luktade ju Roger!!! Doften fick mig att känna hur stor saknaden är redan efter honom och tårarna föll åter igen. Jag kan säga att den tröjan kommer inte att åka i tvätten förrän min älskling är hemma igen och jag kan få lukta på honom på riktigt=)

Jag körde i alla fall igång hög musik och städade av toaletten. Det kändes skönt o veta att man gjort ngn nytta redan och klockan var bara 10:15. Efter detta gick jag upp o tog ett skönt bad och gjorde mig i ordning ordentligt. Det behövdes kan jag säga...

Vid lunch var jag och hämtade Hampus för att bege oss till tandläkaren. Efter förra besöket så bestämdes att vi de skulle dra ut en tand på Hampus för att bereda plats åt en tand som redan kommit upp men inte får rum p.g.a en annan mjölktand. Efter en halvtimmes försening kom vi äntligen in och efter att denna tandläkaren tittat på Hampus tänder så får vi beskedet att han inte vill dra ut tanden utan vill hellre vänta tills hörntanden ramlar ut av sig självt för att sedan fixa till allt på en gång.,.  Han vill undvika att dra ut tänder på yngre barn så länge som det går och tyckte inte att det fanns ngn anledning till att göra detta i nuläget utan vi fick gå hem igen.

Kl 14:00 begav jag mig till dagis för att hämta lillan och äntligen så ringer HAN!!! Min älskling ringde nerifrån Afghanistan och berättade att resan gått bra. Han var trött efter bara en timmes sömn samt direkt på utbildningar när de kommit fram till campen. Det kändes så skönt att få höra hans röst men samtidigt är det tungt varje gång man ska säga hejdå. Han mådde bra i alla fall och det är det viktigaste. Han skulle försöka ringa mig igen lite senare ikväll. Längtar!!!
Jag fick med mig lillan hem ialla fall och därefter har jag varit åter i blötan på en kvartersrunda med hunden och nu sitter jag med min fruktsallad och ett glas vatten.
Idag kommer inte hända så mkt mer än att jag kanske ska plocka undan frukostdisken så vi kan äta middag om en stund=)

Ha en fortsatt trevlig dag



En av våra låtar...






Denna låt spelades på vårt bröllop den 8/8-08. En av de lyckligaste dagarna i mitt liv! Älskar dig min man!!!

Nu har han åkt=(

Det värsta med hela denna resan är just stunden när han ska åka. Det gör så jävla ont i bröstet och man får tungt att andas, tårarna rinner nerför kinderna...
Om man på ngt sätt kunde ta bort det ögonblicket när han åker så hade det kännts lättare.
Han har nu satt sig på tåget som tar honom upp till Stockholm. Därefter ska de ta flyget till Afghanistan.

Åh min älskling, att vara utan dig gör så ont i hjärtat. Jag vet att tiden kommer att gå fort tills du kommer hem första vändan till oss men just nu känns det extra tungt. Till och med änglarna gråter idag...

Jag lovar att ändå vara stark för vår familjs skull och jag finns här när du kommer hem. Du är mitt allt och har varit det sedan första dagen på vårt gemensamma liv. Jag älskar dig nu och för alltid!!!

Sköt om dig nu
Love you!!!

Uscha, jag vill inte=(

Snart åker min man och det vill jag inte riktigt nu. Han åker med försvaret till Afghanistan och kommer inte hem förrän i mitten av juki d.v.s. ca 10 veckor borta.Det är en låååång tid!!!! Dagen han åker är så jävla jobbig. Man bara går o väntar o deppar, tar sig inte för ngt alls. Han åker m tåget kl 11.00 idag. Vädret idag gör ju inte det lättare precis. Det kunde väl åtminstone varit sol o varmt så man kunde se ngt positivt med dagen i alla fall...

Inte nog med att han åker utan min lilla mormor ligger på sjukhus. Hade fått åka in på akuten i lördags och är fortfarande kvar för en del undersökningar. Pratade med mamma igår som inte visste om hon fick komma hem idag beroende på vad rtg visade igår. Hade tänkt o köra n till henne idag men får väl se om hon kommer hem istället. Krya på dig lilla mormor så du kan komma hem snart.

Nu ska jag ta en dusch och fixa här hemma o mysa ngn timme m min man innan jag ska köra honom till tåget.

Ta hand om varandra där ute

RSS 2.0