V 19 idag=)

Japp, idag går jag in i v 19=) Känner bebisen nästan varje dag med lite buffar i magen. En vecka kvar idag till ultraljud. Det ska bli så spännande då jag troligen ska kolla om  det är en pojk( som jag tror) eller en liten flicka. Har ju aldrig kollat det tidigare på ngn av mina älsklingar så då tänkte jag att det kunde vara en kul grej o veta nu så man kan köpa pojk/flickkläder direkt=)


I magen:

Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja.

Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna.

Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 

Mamma:

Många kvinnor undrar om sex kan skada fostret när det har blivit lite större. Svaret är nej. Sex är inte skadligt för fostret under någon del av graviditeten, under förutsättning att du har en normal graviditet. Det betyder dock inte att du behöver ha sex. Många kvinnor känner att sexlusten avtar vid olika tidpunkter under graviditeten. Det beror på hormonförändringar, oro, trötthet med mera. ( Inte stor risk att det händer med tanke på att mannen är i Afghanistan)

Partner:

Tänk på att avlasta din partner med sysslor i hemmet. Det blir viktigare allt efter som hon närmar sig förlossningen.

(Ja visst hade det varit skönt med avlastning men då drar älsklingen till Afghanistan men en stark kvinna reder sig själv, ett tag i alla fall=))

Halva tiden snart gången tills knytet ska komma till vår värld. Vi längtar så=)

   
 
 

 

 

 

   
   

Vad har du på hjärtat?
Postat av: Linda

härligt att läsa vad som händer under de olika stadierna under sin graviditet...Kram på dej

2009-07-03 @ 18:12:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0