Tack Linda=)

Vill bara tacka min barndomsvän Linda för en skittrevlig eftermiddag igår. Vi strosade lite på stan och hann med att både äta gott o fika gott o en massa prat=) Känns så skönt att prata med ngn som stöttar en till 100% o inte ifrågasätter vårt val. Vet att du finns där när helst jag behöver. Så glad att vi funnit varandra igen.
Tusen kramar till dig vännen=)

TRUE LOVE!!!


Fortsatt uppdatering...

Torsdagen blev en hemmadag. Vi hade 2 kompisar till barnen här på förmiddagen. SEdan for de till kompisarna på eftermiddagen vilket vi senare slöt upp oss hos. Det var hos Johanna o Jonas som kvällen avslutades. Vi pratade o käkade lite mat. Åter igen en trevlig lugn dag.

Fredagen blev det att vi tog en tripp till Ölands djurpark. Vi mötte där upp Johanna o Jonas o barnen. Det tittades på djur, badades o åktes karuseller en heldag. Känns så skönt att ha varit på lite utflykter med barnen o kunnat ägna oss heldagar åt barnen som en HEL familj.

Lördagen blev en handlardag. På eftermiddagen kom Johanna, Jonas o barnen igen då vi skulle gå upp till den renoverade lekparken i vårt område. Vi hade med oss lite fika men vi hann nog inte vara där mer än 10 minuter innan det började regna=( Vi tog skydd i mina föräldrars garage tills det blev uppehåll igen o då skyndade vi oss hem till oss och fikade här istället och tur var väl det då himlen lite senare öppnade sig fullständigt. Framåt tidiga kvällen kom även Rogers dotter MY till oss och sov över en natt. Vi spelade lite Buzz på kvällen och sedan gicka barnen o R på utflykt efter en karta som Hampus tillverkat. Det slutade med att de hamnade ute och till slut hade det efterlängtade vattenkriget som Hampus tjatat på R om sedan han kom hem. Dock med kläderna på... Barnen somnade trötta och nöjda.

Söndagen innebar en tripp till Hällevik, Blekinge för att hälsa på R´s föräldrar o syskon. Vi blev bjudna på lite lunch hos hans föräldrar innnan vi åkte förbi hans ena syster o hälsade på. Åkte sedan tillbaka igen till hans föräldrar då hans båda systrar kom dit för att prata lite. Bjöds även på god ananaspaj. Sedan lämnades My av hemma hos sin mamma och vi fortsatte bilfärden hemåt. Så var även denna dagen förbi.

Måndagen var en ganska tung dag eftersom han sedan skulle åka 05 på tisdagmorgonen. Vi vandrade lite av o till men barnen var glada o lekte för fullt.  Min lillebror kom även ner för att säga hejdå till R under eftermiddagen. Tur var väl det då humöret höjdes lite på oss när vi fick annat att tänka på. På kvällen tog R hand om barnen och läste godnattsaga en sista gång innan hans nästa tripp ner till Afghanistan. Under tiden fixade jag till oss några räksmörgåsar som vi åt i lugn o ro till levande ljus. Låg sedan o mös under kvällen och somnade hållandes varandras händer. Dock var det en fruktansvärt orolig natt med mkt vaket. Man väntade på att klockan skulle ringa o det var dags för R att åka tillbaka till Afghanistan igen för sin andra omgång. Tisdagen var tung men jag o barnen var åter hos familjen Andersson/Arvidsson på eftermiddagen en stund för att låta dagen gå fort. Det var dock en tung dag till och från och tårarna trängde sig fram då och då. Nästa gång vi ses kommer att vara den 10/9 vilket innebär 6 veckor borta denna gången och 30 dagar färre än första omgången vilket känns skönt. Vi har gått igenom den längsta perioden och varje omgång blir kortare. Tur för mig som inte blir mindre för var dag som går=)

Nu flyter dagarna på och snart har 4 dygn förflutit sedan han åkte och det fungerar ganska bra trots den stora saknaden. Nu har vi dock pratats vid 2 ggr/dag men i kväll beger de sig ut på en tripp i några dagar vilket innebär inga telefonsamtal förrän kanske tidigast i början av nästa vecka så nu får man bara vänta tålmodigt tills det står privat nummer på mobilen igen=)
Detta var en resume av dagarna hemma tillsammmans med vår älskade R. Längtar nu tills nästa leave så vi kan få mysa igen tillsammmans alla 4 (5).
Några bilder följer nedan från de sista dagarna.

Far o barn i "kräkkarusell" Lillan superstolt att hon får åka stora karusellerna


Hampe bland sina favvodjur=)

Trött efter ännu en dag full av äventyr=)

Fler bilder från Skara sommarland


Trots kyla så blir man törstig

Kallt som sagt...Lekparken var oxå kul=)
Min älskade, underbaraste o bästaste make=)

V 22=)

Nu har man gjort över halva tiden och visst börjar man känna av den lilla magen. Vet inte om jag skrivit vad det blir för "sort"?
Kan meddela att vi kommer få en liten prins=) Beräknad datum för förlossning är nu 9/12. Han är mkt livlig vissa dagar och igår hade han en fight med min kisseblåsa när jag satt i bilen hem från Kalmar=) Livrädd att man ska kissa ner sig då=)
Mår ganska bra i graviditeten nu. Lite ryggvärk till o från o mkt toabesök. Dock spökar magen och jag får trycka i mig katrinplommon tills jag nästan kräks=) Men detta är sånt man får räkna med så det gör jag.

Min lilla mage i v 22
Lite info om v 22=)

I magen:

Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Om det är en flicka utvecklas slidan den här veckan.


Mamma:

Många känner att sexlusten ökar. När blodflödet ökar är det en del kvinnor som för första gången får orgasm eller multipla orgasmer. Många oroar sig för att barnet kan skadas av sex men det är väl skyddat där det flyter omkring i livmodern. Såvida din läkare inte har avrådit dig från sex så är det hälsosamt med sex under graviditeten. Ni kommer ofta varandra närmare och det stärker ert förhållande. Kanske ni måste börja vara lite kreativa med ställningarna eftersom magen lätt kan komma i vägen.

Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.

Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bör du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning.

Partner:

Lyssna till dig partners sexuella behov. Det är viktigt att ni under graviditeten fortlöpande diskuterar känslorna runt sexlivet och hur ni vill ha det.

Utnyttja tiden innan barnet kommer till att göra och uppleva saker som ni inte kan göra sen när barnet kommer.

                                                                                                                 Källa: Barntotal.se


Lite uppdatering...

Tänkte börja med lite uppdatering av Rogers tid hemma på leave.

På söndagen hade vi en lugn hemmadag då vi tvättade och packade lite inför resan till Skara sommarland. Det var skönt o bara vara hemma en dag faktiskt. Barnen var oxå nöjda och lekte.

På måndagsmorgonen packade vi ut i bilen och laddade dvd:n med film till barnen och begav oss sedan mot Skara. Resan dit gick jättebra. Inget större tjat om när vi var framme utan Hampe var inne i sitt pokemonspel på Ds o lillan tittade på film. Vi stannade en gång på vägen upp o fikade lite grann.
När vi kom upp så fick vi tillgång till stugan direkt och barnen tyckte det var så spännande att vi skulle sova där uppe tillsammans. De valde översängarna båda två och tur var väl det så inte jag behövde klättra upp o ner=)
Vi gick sedan in på Skara sommarland och tittade runt. Barnen badade lite och åkte några karuseller. Vi käkade lite oxå innan vi traskade hem igen. VÄdret var ganska så bra fast kallt, lite väl kallt för att bada. Jag åkte en liten vattenrutschbana med lillan men höll på o smälla av när vi landade i vattnet så jag var snabb o dra upp henne på land o sen lindade vi in oss i badlakanen=)
När vi sedan skulle tillbaka till stugan så skulle vi grilla men hade ju glömt o köpa engångsgrill men hade sett att det fanns ett köpcenter utanför huvudentren på sommarlandet så vi gick dit men inte 17 var det ngt köpcenter med ngn livsmedelsaffär utan vi fick traska hela vägen tillbaka till campingen igen utan grill. Tog sedan bilen in till Skara och lyckades hitta en icabutik o grill=) Det var gott med lite grillat kött o korv efter den långa dagen. Spelade sn lite kort med barnen innan vi sedan la oss för natten.

Dagen efter var tyvärr vädret sämre. Det var ännu kallare och det blåste ngt enormt. Jag handlade lite färska frallor till frukost och sedan begav vi oss in på sommarlandet. Barnne åkte åter igen en del karuseller men det som lockade mest var vattenlandet. Trots kylan så skulle de bada. Lillan var dock i kanske 10 minuter innan hennes läppar var blåa och hela hon skakade av kyla. Hampe kom oxå efter en liten stund och hoppade upp o ner av kylan men värmde sig en kort stund innan han o R stack upp i en vattenrutschbana och åkte ett par ggr sen frös han för mkt för att vilja bada mer. Det kan jag säga inte händer så ofta så då kan ni tänka er att det var kallt. Själv badade jag inte denna dagen utan satt på land med kofta o jacka på mig...
Vi käkade sen god tacobuffe innan dagen var slut och vi gick hemåt då första regnskuren kom. Vi sökte sedan reda på en leksaksaffär som var i minsta lagret och barnen köpte varsin liten sak. Även denna kvällen blev det grillning, lite musik o kortspel. Barnen var supernöjda och det kändes jättebra. Dock var inte R o jag lika nöjda med sommarlandet. Vi hade nog högre förväntningar på det men nu har vi varit där men det var nog både första o sista ggn.
Vi åkte sedan hem på onsdagen efter 2 nätter i Skara. Trötta men nöjda o glada.

Lillan på vägen upp=)

Far o son=)

Glad fikatjej=)

Far o dotter=)

Cool kille med sockervadd i hela ansiktet=)

Fler bilder kommer imorgon=)
Ha en trevlig kväll

Meddelande

Vill bara meddela att hemtelefonen nu är i bruk igen så ni kan nu nå mig både hemma och på mobilen.
Idag ska jag åka in till Kalmar och möta upp min barndomsvän Linda. Det ska bli så skönt o umgås med ngn som stöttar en till 100%. Det är precis vad jag behöver nu.
Återkommer när lusten finnes igen för just nu är jag lite off tyvärr.
Ha en bra dag

Saknad

Faan oxå, jag trodde jag skulle klara det lite bättre denna ggn men icke. Just nu faller tårarna nerför min kind samtidigt som jag får ett sms från min älskade som undrar hur vi mår. Telepati?! Han åkte ju redan kl 04:40 imorse vilket var skönt på ett sätt att man slapp gå o vanka fram o tillbaka i väntan på att han ska åka. Nackdelen var att natten blev ett helvete. Har knappt sovit en blund utan på ngt sätt bara väntat på att hans klocka skulle ringa för väckning. Somnade om en stund på morgonkvisten och därefter kom lillebror ner så vi käkade frukost ihop. På så sätt kändes det inte alltför ensamt på morgonen men det är värre nu. Plötsligt känns huset så stort( vilket det inte är) och jag så ensam. Barnen verkar vara helt ok men en ren slappadag för oss alla. Lillan är väl dock mer i farten då hon leker med sina dockor ute i sin lekstuga=) Själv tänkte jag försöka få upp tvätten till garderoberna o sedan fixa lite käk. Barnen o jag ska sedan till Jojjo med familj för lite sällskap ett par timmar innan kvällen är här igen. Imorgon hoppas jag på en dejt med min underbar vän Linda. Skönt o slå ihjäl de första dagarna då det är som jobbigast här hemma utan R. Nähe, dags o repa sig igen o ta tag i livet. Här går inte o sitta med tårar...
Ha det så bra

P.s Ni som försöker ringa hem till ig så fungerar inte hemtelefonen utan ni når mig endast på mobilen ett tag framöver.

Deppdag=(

Idag är det en halvdeppig dag då mannen nu åter packar för sin resa tillbaka till Afghanistan. Han har nu varit hemma i 11 dagar så det är därför bloggen är uruselt uppdaterad. Jag har i princip struntat i datorn dessa dagar, tro det eller ej. Har förvisso läst era bloggar o.s.v. men mer är det inte. Tänkte uppdatera om vad vi har gjort dessa dagar som mannen varit hemma men det kommer nog inte förräns om ett par dagar när jag orkar skriva mer. Vi har idag myst alla i sängen med god fika och tittat på Ronja Rövardotter. Barnen verkar inte tänka på att det är pappas sista dag hemma än i alla fall utan det är nog mer mannen min och jag som känner detta. Vi är lite nere båda två och säger inte så mkt känns det som ibland. Mer en kram extra hit o dit. Vi ska dock ta en lugn kväll då Roger ska lägga barnen o läsa saga tillsammans med dem den sista kvällen hemma. Därefter ska vi två sätta oss i lugn o ro, äta räksmörgåsar och koppla av i varandras armar en sista kväll på 44 dagar. Måste ändå se det positiva i det hela o tänka att det är 30 dagar kortare tid än förra ggn han var iväg, fast just nu känns det ganska svårt. Får ta en dag i taget efter att han åkt. Det är ju ganska oroligt där nere och det känns ännu jobbigare att låta honom åka då. KAn bara be till högre makter att allt fortsätter gå lika bra som förra gången.
Nu ska vi fixa lite middag.
Återkommer när tid o lust finns.
Kram så länge.

Njuter=)

Ja dagarna går o vi njuter av att ha vår älskling hemma hos oss. Vi har bara tagit det lugnt o varit tillsammans. I fredags var vi på kalas hos mina föräldrar och åt gott. Igår em åkte vi till våra vänner Jonas o Johanna. Vi startade med en god fika  med hemmgjord rabarberpaj o vaniljvisp. Mumma=) Barnen lekte och hade kul o vi vuxna satt bara o njöt o pratade. Lite senare sedan så var det dags för grillning och gud vad jag har saknat grillad mat. Det var sjukt gott=) Efter minstingen Selmat hade lagt sig på kvällen så satte vi 4 oss och spelade Chicago i 2 omgångar. Kl 23:00 var det dags o bege oss hemåt då både vi o barnen började bli trötta. En trevlig kväll var det i alla fall=)

Än så länge ligger de övriga 3 i familjen uppe o sover. Med tanke på skitvädret idag så gör de rätt i o sova en stund till. Idag blir det till o packa kläder inför resan till SKara imorgon. Håller verkligen tummarna på att det inte blir sånt här väder för då gråter nog både jag o barnen. Bara det är uppehåll så vi kan åka karuseller o bada så skiter jag i om det inte är soligt o varmt. Det ska bli skönt o komma iväg ett par nätter i alla fall. Nu hör jag tassande små steg i trappen så nu ska jag fixa frukost.
Ha en bra dag

Hemkomsten=)

Igår var en omtumlande eftermiddag, kväll o natt. Roger skulle ju bli hämtad med taxi på flygplatsen i Kalmar och sedan vara hemma ca 17:00. Efter lite detektivarbete så lyckades jag spåra upp vilket taxibolag det var och avbokade då hans transport hem. Istället lämnade jag barnen hos mina föräldrar, åkte in till Kalmar och handlade dels presenter till min mamma men var även på bolaget (efter beställning av mannen förstås) och sedan en snabbis in till blomsterbutiken. Köpte där en fin röd ros samt en grön kvist. Begav mig sedan till flygplatsen och gick in i väntsalen för ankommande flyg. Stod där en stund med min ros i handen. Kan säga att jag var skitnervös=) Till slut fick jag se en bekant man. Vi mötte blickarna ett par ggr men inte såg han att det var jag. När det sedan gick upp för honom att det faktiskt var jag som stod där med min röda ros i handen så spred sig ett chockat leende på hans läppar. Själv kunde jag inte hålla tårarna tillbakas längre utan när jag gick mot honom så började tårarna forsa ner på mina kinder och vi kramades hårt o länge=) Han hade inte en susning om att jag skulle hämta honom så han blev ganska chockad=) Vi kramades om o om igen innan vi tillsammans begav oss hemåt mot barnen.

 Vi förberedde presenterna som R skulle ge barnen o sen kom min mamma o lämnade barnen. De rusade så klart rakt upp i pappas famn o där stannade de nästan hela kvällen=) När mottagningen var klar var det dags o ge presenterna o båda barnen sken som solar hela tiden. Felicia fick 2 par örhängen och en silverring samt ett skötcenter till sina dockor. Hon var så supernöjd och lekte mkt med sina dockor igår=)
Hampus fick ett Nintendo Ds samt ett pokemonspel till det. Detta skulle givetvis laddas i tre timmar innan han kunde testa det så strax efter klockan 21 igår kväll startades spelet upp. Han höll sedan på med det till klockan var nästan 23 o då fick han gå o lägga sig.

Roger o jag satt uppe en kort stund efter barnen lagt sig sen var även vi helt slut o gick till sängs. Vi låg där tätt intill varandra o pratade lite grann. Jag märkte sedan att Roger blev tystare och jag sa till honom att sova men fick till svar att han bara njöt. Jag ljuger inte om jag säger att det tog ca 20 sekunder till innan hans första snarkning sattes igång=) Klart att han var helt slut efter en lååång resa hem samt all uppståndelse från barnen o mig här hemma. Alla sov gott o även jag till slut. Tyvärr blev sömnen inte så långvarig då jag vaknade ca 02 av att lillan satt på sitt rum o grät då hon tyckte det var för mörkt. Tände då en lampa samt fixade lite vatten och därefter var hon lugn o sov resten av natten.
Kl 03 var det åter ngn vid dörren o då var det Hampus. När jag frågade vad han ville så sa han:
H:  Äh jag bara undrar om ni har sovit gott?
J: Men lille Hampus, klockan är mitt i natten så gå och lägg dig igen.
H: Är det, jag trodde det var morgon nu. Jag kan gå och morgnar mig lite då.
J: Ja gör du det några timmar till=)

Efter det lägger jag mig för att sova igen men kl 04:30 knackar det på vår dörr... Hampus igen=)
J: Vad är det älsklingen?
H: God morgon säger han.
J: Det är inte morgon än gubben. Gå o sov en stund till nu.
H: Ok.

Vaknar sedan på morgonen och efter en stunds mys så går R o jag ner o vem får vi då se sovandes i soffan?! Jo Hampus!. Förmodligen gick han ner vid 04:30 för att lägga sig o morgnar till sig lite och somnade då. Söta pojk=) så ivrig att få starta en ny dag med pappa samt Pokemonspelet givetvis=)
Både R o jag är dock lita off idag efter hans resa o min sömnlösa natt men oj vad det känns toppen allt=)
Som skrivet, eftermiddagen, kvällen o natten var en tid av enormt mkt känslor o glädje och där fortsätter vi nu idag.
Snart dags för kalas hos mina föräldrar o sen en skön kväll hemma=)
Återkommer när tid finns
Kramis

Äntligen=)

Idag är dagen då min älskling äntligen kommer hem till oss några dagar. Vi har stampat oss igenom 10 veckor o 2 dagar, alltså 72 dagar och nu är vi äntligen framme. Vet inte hur vi har klarat det men det har vi gjort. Jag har klarat mig tack vare barnen och allt som ska skötas här hemma och fått tiden att gå. Min älskling som inte haft ngn från familjen hos sig på så länge kan jag inte förstå hur han har klarat sig. Jag vet dock att han är otroligt stark och att han har oerhört härliga o goa grabbar omkring sig därnere som tar hand om varandra. Men nu är det dags att komma till oss. För barnen är detta nog bättre än julafton. När Hampus igår kväll tog bort ruta ett på måttbandet som vi haft för att räkna ner så studsa han upp o ner o tjöt av glädje så jag kan bara tänka mig hur han kommer att göra när pappa verkligen är hemma sen i em=) Lillan har oxå varit mkt engagerad i att klippa måttbandet och hon pratar oerhört mkt om pappa och att han snart ska komma hem=)

Själv käner jag mig idag som en nykär tonåring som ska på date för första gången=) Det sprattlar i magen
( inte bara bebisen) och jag känner mig snurrig i skallen och händerna nästan skakar när jag skriver. Nästan lite småont i magen, av positiv anledning. Efter 10 1/2 år tillsammans är man åter nykär och jag känner att vi är starkare än någonsin. Kärleken vi har är ngt speciellt och har varit sedan dag 1 i vårt liv. Visst har det varit motgångar oxå men dessa har vi bekämpat tillsammans och vi har gått starkare ur dem. Längtar ännu mer nu till november då han kommer hem för gott och vi kan påbörja vårt liv på  nytt igen med en tredje liten skatt här hemma. Nu ska vi dock ha 12 underbara dagar här hemma först. Återkommer  sen när jag har tid.
Hoppas ni får det lika underbart som oss
Kram

12 timmar...

Det är vad som är kvar tills han landar i Sverige nu=)
Sjuk längtan efter honom nu, mitt livs kärlek=)

Grattis!

Vill bara gratulera min lillebror Andreas som fyllde 25 år igår och min mamma som fyller år i dag. Hoppas ni får bra dagar så ses vi på kalaset på fredag=)
Kram

På väg hem=)

Nu är min älskling på väg hem till mig o barnen. Han ringde imorse kl 08 ( svensk tid) och var tvungen att få höra min röst en gång till innan han skulle påbörja resan hemåt. Ev skulle han ringa när de var i Abi-Dabi på mellanlandning. Det är en ganska lång resa han gör, tar ca ett dygn o komma till Sverige men sen måste han vänta på Arlanda i 7 timmar innan flyget till Kalmar går igen. Han har dock turen att de ordnade ett hotellrum åt honom på Arlanda så han kan vila o duscha av sig lite innan han kommer hem. Tur är väl det för inte lär han få vara ifred för våra kramar o pussar=) Nu är det så nära o det känns som man ahr tusen saker att fixa innan han kommer men det är bra för då går tiden fort=)
Nu ska jag göra sista touchen i lekstugan o sen är det till att fixa hemmet lite igen.
Ha en bra dag

Snart hemma=)

God morgon på er allesamman=) Inatt har jag sovit ganska gott faktiskt så det känns som en bra start på dagen. Barnen sover än men så fort de har vaknat så ska jag upp på vinden och kolla om mitt bälte jag fick när jag hade foglossning när jag väntade Hampus. Min rygg krånglar så jäkla mkt nu och ibland gör det så sjukt ont. Det är bara o bita ihop. Halva resan är ju snart gjord och bebisen ger sig till känna mer o mer med sina buffar=) Så underbart o känna när den vaknar om morgonen och man känner sig faktiskt mindre ensam oxå när den lill* sparkar.
Pratade med min älskling igår och idag är sista dagen som han ringer från Afghanistan denna gången för imorgon bitti så reser han hem till oss!!!! Så nästa samtal efter ikväll kommer att bli när han befinner sig på Arlanda=) Tänka att det då har gått 10 veckor och 2 dagar sedan han åkte. Egentligen så går tiden fort och vi har nu det värsta gjort. Nästa omgång är han iväg 6 veckor ju och det känns inte lika jobbigt om än skit just då när han åker men avsked är aldrig kul, men det ska vi inte tänka på nu. Nu har vi snart 12 härliga, underbara dagar fulla av kramar o pussar o kärlek=)
Nu ska jag ta mig en Activia-yoghurt innan barnen kommer och städa lite på toan nere tänkte jag.
Ha en skön dag

Lekstuga på väg

Nu har jag hittat en lekstuga=) Fick ett svar på min annons på blocket om en lekstuga som jag kunde få köpa lite billigare om jag kunde hämta den snarast.  Enda bekymret var ju att jag skulle komma på hur jag ska få hit den. Har suttit o ringt runt för att kolla om en truck eller liknande men icke. Fick några namn som ev skulle kunna hjälpa men då tog pappa över. Han ringde o kollade lite bland de han känner här hemma och äntligen har vi löst det men det kostade nästan lika mkt som själva stugan. Lillan älskar ju lekstugan hos Isak så det är det värt. Kl 13:00 idag så skulle pappa och en man till åka till Emmaboda för att hämta hit den. Kan tro att lillan kommer bli glad=)

Nu ska jag gå upp o städa lite på övervåningen. Storebrorsan har varit o hjälpt mig idag o sätta upp LCD-tvn i sovrummet så nu kan jag fortsätta o greja som jag vill ha det. Tack för hjälpen brorsan.
So long

Rutten söndag

Idag har verkligen varit en sån där genomrutten dag=( Allting känns bara tråkigt o helst hade jag velat krypa ner i sängen o tittat på film hela dagen o bara slappa. Har förvisso vilat lite i 2 omgångar så jag skulle klara hela dagen. Vill bara ha hem mannen min NUUU!!!! Lustigt att de t känns som tyngst o segast när det bara är några dagar kvar tills han faktiskt kommer. Ska väl klara de sista dagarna oxå så klart men längtar så  ofantligt mycket efter hans famn nu. Känner att jag behöver en stor björnkram nu.
Nu ska vi käka kvällsmat o hoppas på en bättre dag imorgon=)
Kramis

En natt av smärta=(

Inatt har varit en sjukt jobbig natt. Det började igår kväll med lätt magkatarr. Tog en tablett och tänkte att nu försvinner det inom en timme. Gick upp o la mig o kollade på sommarkrysset men smärtan i magen bli bara värre o värre. Jag försöker istället o vila men kan inte koppla av. Barnen o jag kryper till kojs och jag försöker somna men det är omöjligt. Smärtan är så intensiv så den hindrar mig från o slappna av. Jag ligger o vrider o vänder mig genom timmarna. Jag går ner i köket kl 24.00 o dricker lite mjölk o hoppas på att det lugnar ner magen lite. Jag springer på dass om o om igen men ingen förbättring. Framåt 02 började det o avta lite smått o jag kunde slappna av lite. Kollade sista ggn på klockan vid 02:10 o måste somnat därefter. Vaknar igen 04:49 och trots att jag är helt sjukt trött är det omöjligt o somna om igen. Slumrar 10 minuter hit o dit men mer än så blir det inte. Magkatarren är i alla fall borta men jag är som en sur disktrasa idag=( Känner inte för ngt utan vill bara lägga mig ner o sova igen. Barnen har nu kompisar här fram till 12:30 ungefär o sen blir det lunch o sovadags en liten stund för mig.
Hopas ni har sovit gott i alla fall.

Söta bebisar=)

Så söta pojkar i reklamen=)

Allt perfekt=)

Var ju på ultraljud igår morse och allt såg perfekt ut. Jag har haft samma manlige barnmorska båda ggr nu och han är mkt duktig. Informerar mkt om det han ser  o.s.v. Datumet ändrades igen från den 4/12 till 9/12. Det gör inget denna ggn faktiskt för då vet jag med säkerhet att min älskade R är hemma. Sen har ju båda våra barn kommit 9 o 6 dagar tidigare än beräknat så vi får väl se vad det blir denna ggn. Känns skönt i alla fall o veta att allt är som det ska och att bebisen mår bra=) Kanske är några som är nyfikna på om vi fick reda på vilket kön det är. Det fick vi=)Ska känna lite på det själv först o sen får vi se om jag skriver ut det=)
Ha en bra dag

Längtar=)

Imorgon är det dags för ultraljudet=) Ska bli så spännande o se det lilla pyret igen. Nu känner man varje dag hur den rör sig där inne. Kanske kan de även se om det blir en pojk eller flicka;) Det viktigaste är att barnet mår bra och allt ser ut som det ska. Min mamma ska följa med imorgon o det känns bra. Barnen ska vi lämna på morgonen hos min vännina Johanna med familj. Tack för att ni ställer upp=) Åker väl sedan in till BR o köper skötbordet till lillans dockor som pappa ska ge henne om en vecka när han kommer hem.
Lite nervös ikväll faktiskt. Hade så gärna velat att mannen skulle följt med. Han får titta på bilderna istället o känna på magen när pyret sparkar för nu både känns det utanpå o syns när man ligger ner=)
Tjao

Dagen

Idag har det varit en ganska lugn dag. Jag har plockat färdigt i lillans rum o det känns skönt o lillan är nöjd=) Utöver detta ska ju allt annat flyta på så som mat o hundpromenader. Barnen o jag tog oss även en tur till biblioteket idag och lånade ett Wii-spel samt en bok  till Hampe. Lillan lånade 4 böcker varav den ena handlar om lillebror Uno i mammas mage. Lite passande o läsa om hu bebisen i magen bl.a får sin mat o hur det ser ut i magen hos mamma. Hon tyckte den var intressant så det blev att läsa 2 ggr. Vi har även spelat bowling på Hampes egengjorda bowlingbana.
Dagen förlöpte ganska fort faktiskt o den blev bättre när min älskling faktiskt ringde. De skulle egentligen varit ute längre men ingen bli gladare än jag när han ringer. Jag lovar att ett samtal från R är bättre än vad julafton var som barn=)
Nu ska jag nog gå upp till sängen o läsa lite. Behöver min skönhetssömn för efter en titt i spegeln så inser jag att den varit alltför liten.
Natti

Katastrofala människa...

Tittar just nu på Stora byggslaget och kan inte låta bli att nästan kräkas på Sara i svarta laget. Mesigare o dummare människa får man nog leta efter. Förra programmet bölade hon sig igenom hela programmet men denna veckan fortsättaer hon sin vanliga väg, d.v.s. att INTE lyssna eller samarbetar. Vad tänker man med när man passar på o sätter upp hyllor, på ett sätt som alla avskyr när resten av gänget är iväg o dessutom erkänner det?! Ett toppteam tror jag hade blivit om du hade  satt ihop Frank, Johanna, Anna och Thomas. Vilket team det skulle varit=)

Yes, svarta laget vann i alla fall. Heja Frank=)

Aj aj min rygg...

Mår ju ganska bra i min graviditet nu för tiden vilket får mig att tro att det är en liten pojk där inne som sparkar o har sig=)
Det enda som är jobbigt är min rygg som inte pallar för det jag vill göra. Får lätt ont i ryggslutet om jag går eller står mkt o med 2 barn, hund o hus så är det ju det man gör till 90-95% om dagarna. Försöker ta mig en vila ibland men inte varje dag tyvärr. Idag när jag var ute med hunden så låste det sig fullständigt i ryggslutet o tryckte på ischias. Detta innebar att jag blev helt stillastående en liten stund innan jag o hunden kunde fortsätta promenaden. Eftersom jag har så mkt idee´r  som jag vill göra tills Roger kommer hem om en vecka så hindrar detta mig ganska mkt. Jag har ju dock inget val utan måste ju tänka på barnet o mig själv i första hand. Kan ju inte slita ut mig fullständigt utan det får vara lite skit i hörnen här o där.
Nu ska jag dock ta tag i köket o fixa lite middag.
Ha de gott.


Till dig Linda

Vill bara skänka en tanke o kram till dig Linda, min älskade vän. Vet att du sitter klistrad vid tv:n o tittar på hyllningen till MJ. Vet att du har tagit detta otroligt hårt. Tusen kramar till dig vännen.
Love you

Dagens lycka=)

Idag har varit en lyckodag för min  älskade pojk. Morfar kom hem med ett gäng flyttkartonger och en rulle tejp. Vad skulle då lyckan vara i detta? För min pojk är detta skitkul då hans fantasi flödar. Han har byggt allt möjligt tidigare med kartonger och idag har han då byggt en koja med utkikstorn samt en bowlingbana. Alla som känner honom påtalar ofta hur uppfinningsrik o fantasirik han är o det är inget jag nekar till. Han har enorma tankar, funderingar och ideér och är mkt kreativ. Ska bli kul o se vad han blir när han växer upp=)
Älskar dig min underbara pojk=)

Hittat det=)

Nu äntligen har jag hittat det efterlängtade dockskötbordet som jag skulle köpt till lillan i lördags. Sökt som en galning i alla affärer efter det men sen satt jag o sökte lite på nätet o får ju se att det säljs på BR i Kalmar! Jag ringer dit o får veta att de har 8 stycken på lagret men hade inget uppsatt i butiken för tillfället så det var därför jag inte såg ngt när jag var där. Jag blev skitglad o var så uppspelt i telefonen så killen i andra ändan trodde nog jag var en aning knäpp men det bjuder jag på=) Ska åka o hämta det på fredag efter vi varit på ultraljudet. Känns superduper nu o jag tror lillan kommer att bli glad för det när hon får det av sin pappa när han kommer hem. Hon pratar mkt om bebisar nu o mer intresserad av sina dockor så det blir perfekt o ha sen till bebisen kommer=)

Samtal=)

Fick ett sms inatt från älsklingen som undrade om han fick ringa. Gissa vad svaret blev=) Han ringde o berättade att de fått ge sig ut då de hade hittat en misstänkt bomb. Som tur var så var det inte ngn bomb. Detta var anledningen till att han inte hade ringt tidigare under kvällen. Idag har jag pratat med honom ett par ggr innan de stack ut. De ska nu vara iväg några dygn så han ringer sen när han är tillbaka på campen. Tänk att nästa vecka kommer han hem=) Känns helt overkligt att vi faktiskt snart härdat ut den längsta perioden men helt sjukt bra=) Ta hand om dig baby.
Hörs när du är tillbaka igen
Love you!

Troligen inget samtal ikväll

Fick ett sms i em från min älskling att deras telefoner är ur funktion men att han skulle försöka ringa ikväll om de får igång dem. De ska iväg några dagar o åker tidigt imorgon bitti så detta var sista chansen att få prata med honom på flera dagar så det känns mindre skoj att han inte kan ringa. Eftersom klockan nu är 23:00 där nere nu så lär han har gått o lagt sig eftersom de reser tidigt på morgonen imorgon. Lär få vänta nu till onsdag eller torsdag innan jag får höra hans röst igen=(
Ta hand om er nu älskling så hörs vi i mitten på veckan,
ILY!

Mindre lyckad shoppingrunda=(

Meningen idag var ju att köpa presenter till barnen från Roger som han ska ge dom när han kommer hem. Till Hampus hade vi ju redan bestämt att han skulle få Nintendo Ds så det har jag köpt o ska kolla spel på Tradera oxå. Till lillan hade jag ju tänkt mig ett skötbord till hennes docka så hon kan pyssla med sin docka sen när jag fixar med bebisen. Tror ni jag hittar ngt?! Näe, inte i hela jä.la Kalmar finns det skötbord till dockor. Detta innebar att jag inte har köpt ngt alls till min tjeja. Vet inte riktigt vad jag ska köpa till henne nu. Hon har ju redan flera dockor och dockvagn o säng. Barbiedockor ha hon oxå så jag har nu inte en aning. Vet ju att det har funnits de här fina skötborden  till dockorna men vet inte i vilken affär de fanns i. Har ni ngt tips så tar jag tacksamt emot det mer än gärna.
Hittade dock en kjol och två linnen till mig så jag inte rinner bort de hetaste dagarna=) Var inne på Mediamarkt oxå o kollade en tv men eftersom jag ej fick tag i mannen så blev det inget köp där heller=(
Slutsatsen av min sköna resa: misslyckad stressdag=(
Inte mkt inhandlat trots alla timmar i stan...

Kalmar alldeles allena=)

Jag ska snart lämna barnen en stund hos mina föräldrar och åka en sväng till Kalmar alldeles själv o det ska bli så skönt=) Inte ofta barnen är hos ngn annan så det ska bli skönt o strosa lite själv. Har lovat R o köpa presenter till barnen från honom som de ska få av honom när han äntligen kommer hem efter sin långa mission. Hampus vet jag vad jag ska köpa till men lillan är värre. Det får jag kika lite om. Ska dessutom gå o lukta lite på parfymer eftersom mannen min ska köpa en parfym åt mig på vägen hem. Nu ska jag fixa lite frukost o sen ta en dusch innan jag ger mig av.
Ha en bra dag

Perfekta barn=)

Ikväll är mina barn helt perfekta( det är de förvisso alla dagar). Vi var hos mina föräldrar en liten stund i em o när jag säger att vi ska gå hem så plockar lillan direkt ihop sina saker o storebrorsan hjälper till. Hampus öppnar deras grind o säger
: Damerna först=) Sedan går vi hem tillsammans hand i hand alla tre. Därefter hjälper de mig båda o dukar. Hampus tar sedan Felicias glas o ber henne blunda. Han viskar sedan till mig att han ska byta det till hennes prinsessglas som hon älskar. När han då ger henne prinsessglaset blir hon så glad så hon går fram till honom o kramar honom hårt=) När maten sedan är klar så  serverar Hampus drickan, först till lillasyster med orden: Till min bästa lillasyster. Som svar får han: Du är min bästa storebror=) Sen serverar han till mig med orden: Till min älskade mamma. Vi äter sedan under lugn o ro och ha riktigt trevligt o båda barnen är nöjda med dagen. Allt känns bara så bra ikväll och det enda som saknas är vår älskade R! Men nedräkningen är ju i full gång och bara 12 dagar återstår=)
Nu ska jag plocka undan efter maten o sedan ska vi ta fram lite gottis.
Ha en trevlig fredagskväll

V 19 idag=)

Japp, idag går jag in i v 19=) Känner bebisen nästan varje dag med lite buffar i magen. En vecka kvar idag till ultraljud. Det ska bli så spännande då jag troligen ska kolla om  det är en pojk( som jag tror) eller en liten flicka. Har ju aldrig kollat det tidigare på ngn av mina älsklingar så då tänkte jag att det kunde vara en kul grej o veta nu så man kan köpa pojk/flickkläder direkt=)


I magen:

Talgkörtlarna producerar fosterfett (vernix) som täcker kroppen för att skydda den tunna huden från skrapsår och hudsprickor. I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja.

Knoppar som ska bli permanenta tänder börjar utvecklas under de redan formade mjölktänderna.

Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 

Mamma:

Många kvinnor undrar om sex kan skada fostret när det har blivit lite större. Svaret är nej. Sex är inte skadligt för fostret under någon del av graviditeten, under förutsättning att du har en normal graviditet. Det betyder dock inte att du behöver ha sex. Många kvinnor känner att sexlusten avtar vid olika tidpunkter under graviditeten. Det beror på hormonförändringar, oro, trötthet med mera. ( Inte stor risk att det händer med tanke på att mannen är i Afghanistan)

Partner:

Tänk på att avlasta din partner med sysslor i hemmet. Det blir viktigare allt efter som hon närmar sig förlossningen.

(Ja visst hade det varit skönt med avlastning men då drar älsklingen till Afghanistan men en stark kvinna reder sig själv, ett tag i alla fall=))

Halva tiden snart gången tills knytet ska komma till vår värld. Vi längtar så=)

   
 
 

 

 

 

   
   

gårdagen utan större händelser

Skrev inget igår och det berodde väl på att det inte fanns så mkt att skriva om förmodligen. Jag var halvt sugen på o åka till stranden igår men Hampe ville vara hemma o leka med en kompis så det blev en hemmadaga istället. Jag passade på o måla klart i lillans rum o det är så jäkla skönt. Nu ska det bara sorteras bland alla leksaker, städas o fixa i ordning=S

Vi är på jakt efter en lekstuga nu. Lillan älskar o leka i Isaks lekstuga o nu när vi väntar barn igen så känns det meningsfullt o köpa en. Vet ni  ngn som vill bli av med sin gamla lekstuga, renoveringsbehov inga hinder så hojta till så kan vi kolla den=) Hade en på gång egentligen hos en granne men det verkar tveksamt nu så vi får leta runt istället.

I går em åkte jag o barnen till Jojjo m familj en liten stund. Hampe var ju som sagt leksugen o de var igår iväg o köpte en studsmatta MED nät naturligtvis. Detta ville ju mina barn absolut testa. Jag är inte så förtjust i dessa studsmattor då jag vet hur mkt skador de orsakar men med nät o begränsat antal på studsmattan så kan även mina barn få hoppa. Vi hade en trevlig stund som alltid.

Kvällen kom fort igår. Vi käkade. Barnen duschade o vi läste saga när de skulle lägga sig. Sedan satte jag mig ner i soffan o tittade på " Unga mödrar". Fifflade lite med datorn efter det o sen en härlig dusch med insmörjning efter. Såååå skönt!
Läste sedan en stund i min bok. Det är otäckt faktiskt när man vet att det som händer i boken faktiskt är en verklighetsskildring från Afghanistan. Stackars kvinnorna där.

Nu ska jag gå med vovven o sen är det frukostdags.
Ha en underbar dag

Oron...

Läste på aftonbladet idag att det varit svenskar som blivit beskjutna i nordvästra Afghanistan igår. Jag visste ju att R inte varit med eftersom han har varit sjuk o stannat hemma men jag blev orolig att det var i hans områden. Sånt känns ju mindre kul o läsa faktiskt när han är där nere. Gick här hemma o väntade på att han skulle ringa så jag fick veta om det var hans områden eller inte. När han till slut ringde så kändes det så skönt o höra att det var ca 7 timmars bilresa från hans yttersta gräns som detta hade skett. Han påtalade igen att hans områden är extremt lugna så vi får hoppas att det fortsätter så. Ska bli sås könt o få hem honom snart, för ett tag i alla fall. Därefter är ju hans perioder kortare där nere.
Miss you baby

S.O.S

I går kväll gick jag o la mig i sängen redan kl 21 för att titta på finalen i Hell´s Kitchen. Det var så otroligt varmt i sovrummet igår kväll trots att vi hade en fläkt igång. Vi var precis genomsvetta barnen o jag. Efter mkt om o men så somnade lillan innan 22 nån gång men för mig var det lönlöst o somna. Låg o vände o vred. Kl 22:15 piper telefonen till o jag får ett sms, eller kanske snarare S.O.S från Maria. Hennes älskade Per åkte ner igår morse igen till Afghanistan igen efter sin första leave och hon var så ledsen o kände sig ensam. Jag gick ner till datorn o vi började skriva på msn. Efter nästan en timme så kände hon sig lite bättre så då sa vi godnatt. Det känns så jäkla skönt att vi har varandra som förstår vad det innebär och vet varför man faktiskt går genom det. Vi kan ju inte begära att ngn annan ska förstå heller. Jag hoppas verkligen att du mår bättre idag Maria. Hör av dig när helst du behöver prata. Tack för att du finns=)
KRAM

RSS 2.0