Halloweenfest

Nu har vi precis kommit hem från vår lilla halloweenfest för våra barn=) Det blev verkligen jättelyckat med trötta och nöjda barn. I förmiddags kom Jonas med sina pojkar hit och jag åkte bort till Johanna och deras lilla dotter Selma. Där dukade vi upp med lite spindelnät och spindlar på bordet. Jag hade gjort några små fladdermöss som jag hängde på lampan. Vi lade även lite halloween girlanger på bordet och lite andra ställen i huset. Vi tände några ljus och satte in en stor pumpa med ljus.  Sen fixade vi med lite mat (litet halloweenbord) samt färgade potatismoset med grön karamellfärg. Sedan sminkade vi upp oss lite till häxor lagom till männen kom med våra barn. Vi hade även färgat sockerdrcika giftgrön.
När barnen sedan kom blev de stora chockade och glada när de såg oss som häxor medan våra mindre (3-åringarna) inte kände igen oss och blev lite skraja. Stackars Isak blev så rädd så Johanna fick tvätta av sig sminket för att han skulle slappna av lite. Vi bjöd dom på ett glas "häxdricka" samt visade in de stora till varsen stol där vi målade dem lite och satte på dem en cape. Därefter intog vi sedan måltiden med grönt potatismos samt lite köttbullar, prinskorv, häxskinka, ägg, kroppkakor o lite annat smått o gott.  Det var så gott=)

Efter en stund när barnen lekt lite så fixade vi lite fika bestående av maränger, glass, grön grädde och chokladsås=) Detta gick oxå hem hos barnen. Sedan satt vi vuxna och jäste en stund och barnen lekte. Efter disken så placerad vi ut små råttsiluetter på olika ställen i husen som barnen skulle leta efter för att då finna vad råttan dragit in för ngt
( godispåse). Detta tyckte barnen om=) De satte sig sedan med sin påse godis o kopplade av vid tv:n en stund. Detta blev helt enkelt en perfekt heldag tillsammmans med våra barn och även vi vuxna hade mkt trevligt=)
Sätter in lite kort från dagen som häxa=)
Imorgon bitti bär det av till Ullared så jag måste nu skriva en lista så jag kan gå o lägga mig i någorlunda tid ikväll=)
Tack för en härlig dag vänner=)

Jojjo som skivar "häxskinka"

Jag och Jojjo

Liten halloweendukning=)

Lillan och jag

Jojjo med sin pojk Viktor samt jag med mina barn Hampus och Felicia

Hampus och Viktor

Felicia oxh Isak

Trötta barn vid tv:n

Halloween

Ja nu ska det ut o spökas för en del. Själv behöver man ju inte spöka ut sig längre. Man ser ju redan ut som ett vandrande lik nu för tiden....

Hampus hade sin kompis här hemma igår kväll för de skulle sova över för första ggn. TYvärr slutade det inte så bra då hans kompis är rätt så rädd av sig så vid kl 23 fick jag ringa hem till hans föräldrar och köra hem honom. Detta gjorde givetvis Hampe jätteledsen och han kunde inte förstå vad kompisen var rädd för. ( Hampe är inte så rädd av sig). Så Hampe stod i tårar för att han inte fick kompisen hos sig hela natten och kompisen var lite ledsen för han var rädd och saknade sin säng=( Hampe låg hos oss och mös sen ca 40 minuter innan vi följde honom till sin säng och där sover han ännu. Lillan har precis kommit ner. Själv har man varit vaken sen 05:40 som vanligt=( När man kan sova så gör jag inte det. Detta var ju den enda sovmorgonen denna veckan då jag imorgon ska till Ullared och då bär det nog av redan vid 4-5 tiden imorgon bitti.

Nu tänkte jag hoppa in i duschen eftersom jag helt enkelt behöver en dusch. Jag ska dessutom åka till Johanna ( mamman till Hampus kompis). Vi ska hitta på en lite halloweenlunch för barnen idag tänkte vi så att vi kan umgås alla idag. Det ska bli sååå trevligt. Nu ska jag väcka mannen och sen duscha som sagt.
Ha en trevlig kväll
Kramis

I´m so lonely...

nu sitter man här ensam. Barnen har lagt sig och mannen kände sig inte riktigt kry så han pinnade upp o la sig han med. Ganska skönt faktiskt ibland  men känner att vi har inte många kvällar eller dagar tillsammans. Börjar nu sakna familjetid då vi alla umgås tillsammans. Håller ju på o söker nytt jobb o vill helst ha ett dagtidjobb eftersom mannen jobbar obekvämt. Är det ngn som har ett jobb till mig=)
Känner mig oxå halvdan idag. Lite frusen, skittrött ( kanske beror på att jag sover pissdåligt om nätterna) lite ont i leder, illamående... Hoppas det inte blir mer än så här eftersom jag ska till Ullared på lördag=)
Inte känner man sig piggare heller då man får sms från anhöriga där de skriver att man inte bryr sig om dem. Tänk så fel de kan ha. Tyvärr kunde jag inte vara där igår eftersom jag var ensam med barnen men det innebär inte att jag inte bryr mig o det trodde jag du visste!

Kan känna som världen rasar samman ibland. Mkt negativt som hänt runt omkring mig i flera år nu o det drar ner en vädigt ibland. Hoppas verkligen det vänder SNART så man kan få lite ny energi igen.
Vilket tråkigt o negativt inlägg detta blev men det är så det känns just nu=(
Hoppas ni andra har en bättre höst.
Kram på er

Lite bilder=)


Felicia poserar snällt för storebror vid sandlådan=)

Så kan man oxå åka i skottkärran=) Felicia med morfar.

Felicia och Isak på promenaden

Min stilige pojk på väg till kalas

Felicia matar fåglarna



Hampus, Theo och Felicia. Tre glada kusiner=D Lyckades tyvärr inte få alla att titta i kameran samtidigt på ngt kort=S

Idol 2008

Har nu tittat på alla artisterna men banne mig, det är ingen som har fångat mitt hjärt i år tyvärr=( Några är väl ok att lyssna på. Kan ju inte för allt i världen begripa hur alla småflickor sitter och skriker när Johan kommer in på scen och ännu mindre efter han har sjungit. Lillgrabben kan ju inte sjunga!!! Min pojk här hemma undrar varje gång här hemma om han verkligen är kille eftersom han har läppglans, nagellack och vete allt han har. Hoppas han åker ut snart så man slipper se och höra honom mer. Näe, nu ska grabben och jag gå o sova tror jag. Imorgon ska vi på kalas till storebrorsan då han fyllde år förra fredagen. Syns imorgon brorsan.

Gott med glass=)

Tog mig en glass nu och den var super.Tycker man om lakrits och vaniljglass så gillar man garanterat denna glassen.
Pepe från GB-glass
Prova den=)

Dags för mys med barnen nu.
Ha en trevlig kväll

Snål smålänning?

Min man säger att jag är en snål smålänning. Det han syftar på denna gång är att jag ej ha velat sätta igång värmen i huset. Han tycker det är skitkallt inne men det tycker inte jag. Jag sätter gärna på mig en långarmat och ligger ju under filten vid tv:n oavsett sommar eller vinter så jag fryser inte så mkt. Barnen är varmblodiga och tar gärna av sig strumporna fortfarande så så jäkla kallt kan det inte vara.
Fast jag måste erkänna en sak här eftersom min man inte läser min blogg (tror jag). Igår kväll när jag skulle lägga mig
( han jobbade natt) så var det verkligen skitkallt!!!!! Jag skakade som ett jävla asplöv när jag kröp ner och fick ligga ihopkurad för att få upp värmen=) Var och tittade till barnen men de var varma och goa som vanligt men jag kanske får ge mig snart med att sätta igång värmen.  Men man ser hur pengarna bara rullar iväg när pannan tickar=(

Idag har jag suttit och klurat på mitt CV och personliga brev som jag ska skicka iväg till ett jobb. Känns skitsvårt och skriva en massa positivt om en själv, särskilt när man har det självförtroendet jag har men på ngt sätt kändes det ok i alla fall men svårt. Har satt ihop lite nu som jag ska be min man läsa när han vaknar. SKa skicka iväg det sen i så fall. Spännande=)

Känner mig rätt ok idag faktiskt. Känner mig hyfsat lugn. Har startat en maskin tvätt och påbörjat damning oxå. Tänkte dessutom unna mig en stund i badet nu innan jag ska hämta barnen vid 13.  Ska lära mig att prioritera mig själv lite ibland nu och unna mig lite avkoppling för uppenbarligen behöver jag det. Vaknade dessutom i morse med en väldigt skrovlig röst. Lät som jag druckit whiskey i en hel vecka men icke! Stämbanden har väl fått sig en känga av ngt virus kanske. Hoppas det är bättre på söndag då jag ska jobba. Känns lite knepigt annars eftersom jag arbetar i telefonrådgivning. 7 timmars arbete i telefon utan att kunna prata känns inte som ngn bra kombination men vi får se.
Ha en fortsatt bra dag för nu kryper *Johanna i badet=)

Ska skriva CV=S

Nu har jag tänkt och skriva ett CV för ett jobb jag såg i förrgår. Vet egentligen inte riktigt vad det innebär men det finns bara ett sätt o ta reda på det och det är att söka det! Satt i förrgår o tittade lite o såg då detta. Jag mailade till en på företaget för att få lite mer info om vad det egentligen innebar .Tyvärr var sista ansökan igår så jag skickade lite kort info om mig. Idag fick jag svar från mannen jag mailade och han bad mig skicka CV oxå om jag fortfarande var intresserad så det tänkte jag försöka fixa ihop lite. Jag tror aldrig jag skrivit ett CV tidigare utan haft turen att det allltid kommit jobb och nu har jag ju en fast tjänst så jag vill inte söka ett vik . Detta arbete är en fast tjänst på min hemort vilket skulle innebära att jag skulle kunna cykla till jobbet=) Vi får se. Kan vara värt ett försök i alla fall=)

Igår var jag och mannen på hockey o såg Nybro- Malmö. Tyvärr förlorade Nybro på straffar men oj vad dom var värda att vinna denna gång. De ägde 2 av 3 perioder fullständigt. En av deras bättre matcher igår faktiskt så det var riktigt kul faktiskt o gå igen. Får försöka gå lite fler ggr nu igen.

I morse försov vi oss och det är så irriterande. Tyvärr är jag på en otrolig stressnivå vilket innebär en dålig sömn då jag vaknar et par ggr/natt o då är man rätt trött när klockan ringer 05:20. Vi somnade om till 06 o det var inte bra. Jag hade dessutom lovat o hämta Maria på vägen till jobbet. Vi blev väl 20 minuter sena men ingen katastrof för det. När vi dessutom loggat in så fungerar inte telefonin överhuvudtaget varken via datorsystemet eller fasta nätet!!! ( Typiskt att det blir så här när man försovit sig oxå=(  )
Detta är inte bra då hela vårt arbete är baserat på telefoni då jag sitter i sjukvårdsrådgivning. Vi skulle dessutom hjälpa en VC med deras telefoni men det gick ju inte. Efter ca 2 timmar kopplade allt igång igen så då kunde vi äntligen komma igång o jobbar.  Dagen förflöt snabbt med en hel del arbete. Efter dagen slut for jag och barnen till Friskis för min tid i receptionen där. Kom hem ca 19:30, utfodrade barnen, nattade barnen, fixade köket och nu sitter jag här och ska fundera på hur jag skriver ett CV. Får nog söka på nätet för där hittar man allt.
HAr oxå bestämt mig för att göra en livsstilsförändring. Inte lätt alls men jag måste för min egen skull främst. Får väl skriva mer om det sen för nu är jag trött men ska leta fram mina utbildningspapper först o börja spåna på CV.
Hoppas ni haft en trevlig dag och en trevlig kväll.
Tjao

Grattis Maria!

Idag fyller min kollega och vän Maria år Ett stort grattis till dig vännen!!!! Vi ses ju snart=D

Problemet jag har haft med att inte kunna se min egna bloggsida efter att jag gjort ändringar, har nu löst sig=D.
Tur man har kollegor som oxå älskar datorer. Tack Lisette för hjälpen igår. Det funkar nu=D
Nu måste jag ut m hunden o sen dra till jobbet. Får skriva mer en annan dag eller kanske ikväll om jag hinner. SKa troligen på hockey för första ggn i år!
Ha en bra dag anyway!

Så mätt=)

Nu har vi ätit middag. Lövbiffrsrullar med ugnstekta rotfukter o det var jätegott som vanligt.
Sitter här nu igen o pillar med min blogg som jag grejat lite med tidigare under dagen men jag får inte till det som jag vill. Nu känner jag att jag börjar bli trött i huvudet så nu får det vara för idag.
Dagen blev lite annorlunda än vad jag skrev. Lillan gick upp till en kompis vid ca 11:30 och stannade där till 16:30. Ngn häck blev inte heller rensad då det började regna o var svinkallt. Får se om det blir ngt med det imorgon istället. Kanske ska vara barnvakt  en stund imorgon åt min lille brorsson Theo då brorsan ska fixa lite med golvet o Nilla ska åka till en kompis.
Nu ska vi ta lite lördagskväll tillsammmans här hemma innan barnen ska lägga sig.
Ha en trevlig kväll.
Kramis

Ullared igen=)

Nu har vi bestämt att åka till Ullared igen=) Mamma o jag som är så shoppingtokiga älskar att åka till Ullared.Var ju där 1/10 och nu ska vi åka om 2 veckor 1/11=) Längtar såååååå. Den här gången ligger fokus på julklappar o hemmet. Köpte ett par leksaker till lillan förra ggn, en My little Pony som pratar o rör sig och en kaffeservice m Pippi på. Kollade i leksaksaffären här hemma vad en exakt likadan ponny kostade o det skilde 300 kronor på en o samma leksak så visst fyndar man=) Kläder hittade jag en hel del förra ggn så det blir bara en snabbis denna ggn på det området. Ska kolla om en skinnjacka till mig oxå=)
Har idag suttit o kollat köbarometern samt kameran över Ge-kås för att se när det är bäst att komma på morgonen=) Är man galen så är man=)

Barnen o jag har avslutat frukosten för en liten stund sedan.Roger har åkt iväg till Kosta o leker krig med hemvärnet... Hampe tittar på TV o lillan ligger på golvet o läser bok för sin nalle. Ska plocka lite här hemma nu. Hampe ska sen på barnkalas kl 14 så då ska lillan o jag rensa ogräs i häcken=(
Ska hoppa på Wii-Fit en stund oxå=D
Tjingeling så länge

Lillan som läser för Nalle=)

Så pinsamt=)

Tittar på bonde söker fru och snacka om pinsamt. Jag sitter i soffan o skäms å deras vägnar. Visst kan jag förstå at man är nervös men ngt måste man väl kunna få fram???!!!! Sitta i soffan o bara säga ja, ja, ja ger väl absolut inget. Ett tag drog jag faktiskt filten över ansiktet för att slippa se det pinsamma=)  Ska bli kul o se hur det utvecklas vidare=)
Nu ska jag hämta tt glas vatten som omväxling till colan jag annars tar...

Segdag...

Lillan har varit lugn inatt tack o lov. Verkade helt ok på morgonen men vid 08 så kräks hon en gång. Troligen p.g.a slem.
Framåt förmiddagen börjar hon bli hängig igen o klagar sedan på ont andra örat=(
Hon gråter p.g.a smärtan så det var bara till o ta fram Ipren igen. Kollade sedan det örat hon hade ont i igår o där var det jättekladdigt. Fick även lite feber. Så nu kände jag att det var dags o kolla upp hennes öron hos VC. Hon somnade en timme i soffan innan vi åkte till VC.
Vi har bytt till en privat VC där de även har drop-in tider vissa delar av dagen. Vi åkte så vi skulle vara där direkt ill kl 13 då öppna mottagningen drog igång men ack vad folk det redan var=(
Vi satte oss o vänta o vänta o vänta o vänta. Ca 2 TIMMAR senare så fick vi äntligen komma in till doktorn. Kändes som lite väl länge o sitta o vänta så det gör vi nog inte fler ggr. Tyvärr så är alternativet o ringa o boka tid men det är nästan lönlöst o försöka ringa eftersom det är så många som ringer...
Tanken att byta tillbaka till vanliga VC slog mig faktiskt men sedan så tänker man på fördelarna med den privata. Du vet vilka läkare som arbetar där (2 st bara), de är svenska så man förstår vad de säger. Personalen över lag är trevlig o det är mkt fräscht i lokalerna. Till skillnad mot den vanliga vc där nästan var o varannan läkare är utländsk, ofta stafettläkare som kommer då o då. Så efter övervägande så stannar vi kvar på den privata VC. Tur man har en bärbar högtalartelfeon så man kan lägga ifrån sig den o greja med annat medan man sitter i telefonkö nästa gång=)

Resultatet av lillans undersökning var i alla fall att trumhinnan buktade på ena sidan men kunde inte finna att det var hål på den. På andra örat var trumhinnan irriterad men inget hål där heller. Han skrev ut penicillin men vi avvaktar då hon är superpigg nu igen o inte ont alls sedan i förmiddags.

Nu är kvällsmaten överstökad oxå. Lite pannkakor blev det ikväll. Hampe kom hem från  handbollsträningen vid 18 så då hade vi det lite mysigt med tända ljus o lite prat när vi åt. Snart dags o natta barnen. Sen får det nog bli en omgång med Wii igen. Känner hur jag bara proppar i mig massa onytigheter nu. Även blivit beroende av Cola igen o jag hatar det!!!
KAn inte tänka på annat på kvällen när jag är ensam. Cola,cola,cola... Inte undra på att jag har blivit tjöcker=(
Ska slänga i en tvätt i tumlaren nu. Ha en bra kväll.



Lillan har öroninflammation=(

SKrev ju tidigare om hur lillan hade haft det jobbigt inatt med ont i ena örat. Vi gick o lade oss en stund på morgonen igen o till slut lyckades hon o somna om. Tyvärr fortsatte hon med värk i örat under hela dagen. Fick ge henne alvedon och Ipren om vartannat resten av dagen. Hon fick även feber på em trots febernedsättande=(
Vi får ta en dag till imorgon o vara hemma o friskna till. Hon sover nu och jag hoppas det blir lugnt nu inatt och att värken är över för denna gång. Hon har ju haft flera öroninflammationer sista 1- 1 1/2 året men det har läkt bra utan behandling. Hoppas så innerligt att hon inte få samma besvär som jag haft o faktiskt fortfarande har i vuxen ålder med öronen.

Nu ska jag ta o träna lite Wii-fit igen=)
Tjao

Wii...

I söndags köpte vi Wii-Fit. Det verkar kanon faktiskt både som nöje o träning. Den håller koll på vikten, BMI o viktnedgången. Ska försöka köra det varje dag ett tag o så om det händer ngt med vikten=)

Inatt har lillan haft ont i ena örat samt förkylning så vi har varit vakna mer eller mindre hela natten. Hon kom in och var snuffsig o lite ledsen men sa inget mer. ROger tog in henne till sin säng men hon kom tillbaka. Efter ett tag igen kom hon in och höll för ena örat och snyftade lite. Vår lilla tjej håller emot så mkt när hon har ont så man får luska lite med henne. Men jag förstod ju att det var örat eftersom hon höll sig där o tidigare haft flera otiter. Roger hämtade Ipren och sen la hon sig hos mig. Hon somnade till efter ett tag men sov oroligt vilket höll mig vaken konstant sedan 02:30. Hon vaknade sen igen vid 06:30 och hade ont igen. Ny dos med smärtstillande samt att hon låg i min famn när jag satt upp bara för att det skulle bli högläge för henne så det inte skulle värka så mkt. Tyvärr somnade hon bara ca 20 minuter sen blev det till att gå upp. Just nu är hon pigg igen då hon fått smärtstillande. Får väl se vad dagen utvisar om jag måste vara hemma imorgon oxå från jobbet. Hoppas bara på att det var ngt tillfälligt som nu försvunnit.

Nu ska jag ta med henne upp o vila e stund innan jag somnar ståendes.

Ha de gott

...

Igår skrev jag lite om min dag i ensamhet. Jag var ju ute m hunden på morgonen. Efter det kröp jag ner i sängen o tittade på en lååång film. Efter det var klockan nästan 12. Magen började bli hungrig men orken att fixa ngt käk fanns inte där. Min lunch igår bestod av ostekta köpta köttbullar o lite cola=S. Mkt nyttigt i det=D
Sen var det dags för hundrunda igen för min hund och mina föräldrars hund. V gick en liten bit o sen lekte dom en stund. När man varit ute en liten stund i kylan så är det underbart o kliva ner i ett varmt bad. Med tanke på hur jävla trött o deppig jag var ( såg ut därefter oxå=( ...) så var det absolut ett måste för mig att dyka ner i badet. Jag tappade upp ett varmt bad o sen satte jag på underbar musik o bara njöt. Lyssnade på Martin Stenmarcks" 9 sanningar o en lögn". Härlig skiva o lyssna på om man deppar eller är arg eller må bra. Med andra ord så funkar den alla ggr=). Var o tittade på "Ladies night " förra året i Helsingborg med ett gäng tjejer. En kanonkväll var det=)

När jag sedan filat, rakat o tvättat mig så ringde min svägerska o undrade om jag ville följa med ut en promenad o självklart ville jag det. Vi gick en liten bit o pratade o det var jätteskönt. Blir så tungt om man ska hålla allt inom sig. O lille Theoälsklingen får en alltid o le=) Min man ringde när vi var ute o gick o sa att han flexade hem så han kunde hämta barnen istället så slapp jag o ge mig iväg. När de sedan kom hem alla tre så hade Roger köpt en stor fin bunden bukett med bl.a. röda rosor. Vi åt sedan lite grillade revben o pratade lite. När barnen sedan lagt sig så slappade vi i soffan o tittade på IDOL.

Idag har vi varit på Öland o köpt höstskor till barnen. Var sedan i leksaksaffären o tittade i Kalmar eftersom Hampe imorgon egentligen skulle på barnkalas men pojken var sjuk så det blir om en vecka istället. Gick sedan o köpte godis.
Ikväll är Roger på Harrys i Kalmar med sina kollegor o spela bowling o käkar lite. Han skulle ta bussen hem sen så han dyker väl upp framåt midnatt. Här hemma har barnen o jag ätit Mc Donalds, tittat på film o ätit godis. Har nu lagt dom små liven o tänkte ta med mig en liten film upp. Så jäkla gott o krypa ner i sängen o titta på film o sen bara vända sig om o sova.
Morgondagen blir nog väldigt lugn kan  jag tro. Troligen får det bli lite städning men inte mkt mer.
Ha en trevlig kväll//Tjao

En dag i ensamhet...

Idag är jag helt själv hemma. Kan inte minnas när jag hade egen tid. Skulle ha jobbat idag men igår em fick jag sån jävla magkatarr så jag fick åka hem o lägga mig i soffan en stund innan jag blev människa igen o kunde fixa kvällsmat till barnen. Idag tog jag flexledigt o barnen är iväg så jag har hela dagen för mig själv o det känns så skönt eftersom det är mkt som snurrar i huvudet på mig just nu. Det är så tyst o lugnt o det är bara mina snyftningar som hörs just nu. Pratat med min svägerska på msn om lite saker o då kommer tårarna när man känner att ngn bryr sig.

Har precis varit på promenad med hunden  o det  var så skönt o bara traska i lugn o ro. Funderar nu på om jag ska titta på en film. Kanske P.S I love you så man får skratta o gråta om vartannat=) Känns som man har så mkt inom sig som behöver ut ibland men vet inte för vem man ska öppna sig bara. Kanske bara ska skrika ut allt idag när ingen är hemma?
Det blir nog en film nu, känner att det kan vara skönt med en lugn start o sen kanske man orkar ta tag i ngt annat av allt som behövs göras här hemma. Skriver väl mer senare kanske  idag om jag orkar.
Tack Maria för att du orkade lyssna igår på mig o Pernilla för att jag fick skriva av mig lite till dig idag=)
Hoppas ni får en bra dag

Deppig...

Just nu känner jag att det är en riktig deppperiod av några olika anledningar. Dels kan jag under hösten känna mig så ofantligt  trött o orkeslös så det gör mig deppig. Sen är det lite andra saker som dessutom gör det värre. Känns så jävla hopplöst ibland...
Är det fler än jag som kan känna så här?
Är det ngn som har bra tips för att man ska må bättre i dessa tider. Tacksam om ni vill dela med er i så fall.
Ha en bra dag

Höstpromenad

Lillan o jag var ute m vår hund Ricco precis o det är såååå skönt o härligt väder. Synd bara att man har miljoner grejer att göra inne. Lillan stannade kvar ute en stund o leker i sandlådan så jag får passa på att röja lite.

Halva dagen gången ...


Humör:
Väldig berg-o-dalbanehumör nu=S
Gjort: Hälsat på min vännina Jojjo
Ser på: Min dator
Lyssnar på: Min dotter som försöker äta men gör allt annat dessutom
Läser: Familjeliv
Dricker: Hemmagjort vichyvatten=)
Äter:  Pastagratäng sedan igår
Bästa: Att det är underbart väder ute idag
Sämsta:  Vaknade med en huvudvärk som inte riktigt gett med sig än=(
Barn: Lillan här hemma o Hampe i skolan just nu
Väder: Sol!

Dagen...

börjar med huvudvärk=(
Vaknade strax innan klockan ringde vid 7. Eftersom mannen jobbar så var det bara o kliva upp o väcka barnen då Hampe ska till skolan. Väl uppe så dunkar huvudet o jag känner för inget alls. Glömmer av tiden lite vilket innebär att det var lite tight om tid då vi skulle gå till skolan idag men vi hann. Precis när vi kommer fram till skolan så ringer det in.
Det var skönt ute idag fast lite kallt, 2,3 minusgrader men solen skiner o det är vindstilla.
Felicia o jag vänder hemåt igen o hämtar hunden för att ta honom på en morgonpromenad.
Jag har precis pratat med Jojo så vi ska cykla bort till henne om ca 40 minuter så Isak o Felicia får leka lite o vi får prata lite. Eftersom Roger jobar så vansinnigt mkt denna veckan så känns det lite ensamt o tungt så då kände jag att jag behövde träffa jojjo lite=)

Efter skola skulle hampe haka på en klasskompis hem. Faktiskt en av pojkarna som var elak mot honom förra veckan som jag skrev om tidigare. De hade tydligen pratat igår om att leka så hans mamma ringde igår kväll o undrade om Hampe ville följa med honom hem. Känner lite så där för denna pojk men eftersom hampe är så snäll o älskar att leka så är det ju klart att han ska följa med honom hem.

Nu ska jag fixa i ordning mig lite så man känner sig piggare o sen tar vi cyklen til Jojjo.
Ha de så bra

Så här låg Hampe igår kväll när jag kom upp. Snacka om att ta mkt plats=)

Dagens outfit på lillan=)
Keps- Lindex
Halsduk+ vantar- GE-Kås
Jeansjacka-Lindex
Kofta- Lindex
Jeans- GE-Kås

Krympte jeans...

Japp det är vad jag gjorde imorse. Då mina jeans var lite fuktiga fortfarande efter tvätten så längde jag in dom en stund i tumlaren. JA JAG VET att man INTE ska tumla byxor men jag har gjort det innan o det har funkat då det endast varit en liten kort stund för att torka dom=). Jag tar ur dom från tumlaren varma och goa. När jag sedan tar på mig dom så har dom krympt men på ett bra sätt=) JAg får ju upp dom över låren o rumpan men den stora skillnaden är nertill vaderna där dom har krympt i omfång. Nu är det ju så att jag trivs med stuprörsjeans så det kändes helt ok faktiskt=) Ska nog ändå inte tumla fler jeans då de kanske krymper på andra ställen så jag inte får upp dom =S
MEn de sitter slimmade perfekt idag=)
HA en bra dag

Ensam mamma söker...

tittar på det programmet nu och jag måste ju bara säga att är det ngn som får en o le så är det ju Krister från norrland=)
Han verkar ju störtskön o supergo=) SKa bli kul o se mer av honom nästa omgång=)
Hej o ajöss

Ullaredsresan...

För snart en vecka sedan var jag, mamma o min svägerska i Ullared=). Som vanligt blev det en lååååång dag. Mamma o jag är vana vid det men stackars svägerskan som är så rask fick nog drälla runt en stund i väntan på oss. Denna gången hittade jag en del kkläder faktiskt till både Hampe o Felicia. Trots alla timmarna vi var där hann jag inte titta på allt=S Vill åka dit igen om ngn månad. Får se om jag kan lura med mig mamma en gång till=)
Nedan lite bilder från resan o inköpen. Handlade ju mer än det som är nedan men jag kan ju inte lägga in allt=)

Min svägerska som är lycklig innan ingången till Ge-Kås trots regnet=)

Svägerskan efter shoppingen. Ser rätt pigg ut i alla fall trots en låååång dag och Theolängtan hon hade=)

Mamma som är sååå hungrig=)

Lyckades fånga en underbar regnbåge på hemresan=)

En tröja med Milla samt tillhörande kjol och en söt kofta till lillan=)

Tre tuffa par jeans till lillan. Tur man hade måttbandet med sig för de passar perfekt=)

en söt lila klänning-kofta aktigt till lillan förstås=)

En tuff kjol

Tre snygga jeans till HAmpe

Några enkla tröjor till lillan

Några tröjor till HAmpe

En  luvjacka till Hampe

Overall och skidställ till lillan

Skidställ till Hampe

En vinterjacka till Felicia



koka över..

... det är vad det gör hos mig nu igen. Kan inte begripa varför jag aldrig lär mig o ta en gryta i rätt storlek så det inte kokar över!!!!  Dags o hämta Hampus o lämna hem Vanna så vi kan äta i lugn o ro. Det blir idag potatismos o falukorv i ugn till middag.
Tjao

Fredagskväll hemma hos Engelholm=)

jaha, så var det fredag igen. Vart tar alla dagar vägen?! Man hinner ju inte med när veckorna går så fort.
Skrev ju i morse om hur trött o gnällig jag var. Felicia o jag vilade en liten stund på förmiddagen i soffan. Eller rättare sagt, jag försökte vila medan hon härjade omkring mig. Sen gjorde vi oss i ordning och fixade till lunch o sen kände jag mig faktiskt pigg. Tänk vad en tvätt o lite smink kan göra med en människa=)
Vi åkte sedan ner till stan o fyllde på med lite småsaker till kylen, hämtade Hampe o åkte sedan hem o fikade lite efter vi hade väckt mannen som sov.

Eftermiddagen var ganska lugn. Hampe hade med sig ett par kompisar( tvillingbröder) hem o lekte några timmar. Roger tog hunden o var ute o sprang en stund. När pojkarna åkt hem så började jag lite snabbt med middagen så Roger skulle hinna äta innan jobbet ,istället för att ta resterna från igår. Jag gjorde kycklingtacogratäng idag. När maten nästan är färdig så började jag duka o skulle ta fram tacochipsen men hittar dom inte???!!! Vem fasen har käkat upp dom för jag vet ju att jag har köpt det, jag missar inte sånt=S
Det slutade med att stackars Roger fick äta resterna i alla fall o sen snabbt köra o köpa tacochips åt oss så vi kunde äta tacogratängen. Tack hjärtat för att du köpte det åt oss=)

Efter middagen var färdig så ringde jag o pratade en stund med Maria. Vi har alltid en hel del o prata om. Känns kul att vi hittat varandra. Vi pratade ca 45 minuter o under denna tiden har min dotter varit fantasirik!
Hon kommer ut efter att ha ätit en glass med ngn pinne som innehåller sminkglitter. hon har lyckats öppna denna pinnen o kommer ut i köket med hela ansiktet fullt av glitter!!! Vart är resten av glittret???!!! Som tur var har hon varit vid handfatet på toan så glittret var där i o inte i soffan eller på mattan=)

Efter en liten stund kommer hon ut o hämtar en plastpåse. Sen kommer hon ut med lite av sitt godis i påsen. Vart har du gjort av resten av godiset? Åter igen in på toan. Där i handfatet ligger hennes lördagsgodis nerblött!
Det var det lördagsgodiset!

Mkt kan hända här på kort tid.
Nu börjar Felicia bli lite trött så jag tror jag ska lägga henne så jag själv får sätta mig ner en stund o koppla av. Ska ju jobba dagen imorgon=(
Hoppas ni får en trevlig fredagskväll
Tjao

Lillan i sitt snygga glittersmink=S


Där ligger godiset blött o bra=S

Ringt till tandläkaren..

Kom ju på igår kväll att jag kanske ska ringa till tandläkaren o kolla eftersom Hampes tand flög ut med våld. Visserligen var den ju lös men lika bra o kolla om det nu blir ngt galet med den nya tanden sen. Enl tandläkaren så skulle det inte vara ngn fara om han inte hade ont men nu finns det åtminstone en anteckning om det nu skulle bli ngn vajsing med nya tanden.

Tandfeén kom inatt i alla fall. Hampus var ju så förtvivlad över att han inte hittade sin tand igår och att tandfeén inte skulle komma. Vi skrev en lapp där det stod vart han hade tappat sin tand så hon skulle kunna hitta den.
När Hampe sedan vaknade så tittade han i glaset o där låg det 3 guldpengar! Hampus sken som en sol =)

Igår kväll så ringde en av mammorna till pojkarna som hade hoppat på Hampe i skolan igår. Vi pratade en stund om det som hänt o det kändes jätteskönt. vi kom överens om att köra med öppna kort och lovade höras av om ngt hände så vi kan stoppa det i tid. Den andra mamman har inte hört av sig än så vi får se. JAg tycker det var en fin gest av mamman som ringde i alla fall.

Idag händer inte mkt. Ska  lägga mig i soffan med lillan en stund då jag är så vansinnigt trött!!!!
Ska småhandla lite sen o hämta Hampe.
Ha en bra dag//Kram

Man blir mörkrädd!!!!

Ja  fasen att man blir det. Idag när min man hämtat barnen i skola o på dagis så ringer han mig på mobilen då jag jobbar. Han berättar att 2 killar hade hoppat på Hampe på rasten o slitit honom i tröjan samt hoppat på honom på ryggen så han ramlar o slår ut sin ena framtand!!!!
Fattar att detta händer när de endast är 6-7 år gamla!!!! Jag trodde inte man behövde oroa sig för sånt än i alla fall när man lämnar dom i skolan. Läraren hade berättat att hampus lekte med en kompis då dessa 2 börja tetas med honom o till slut då hoppar på honom. Klart han blödde o var ledsen, framför allt var han ledsen då han inte hittade sin tand och att tandfeén inte skulle komma. Han som gått med en lös tand o väntat på att den ska ramla( av sig självt var ju tanken) o sen blir det så här o han hittar den inte. JAg blir så förbannad på att sånt här händer. Tyvärr var jag väl inte helt förvånad över vilka det var som gjorde det, eller en av dom i alla fall.

Jag ringde till hans lärare då jag blev så upprörd över detta. Vi pratade en stund o hon berättade att hon skickat med pojkarna en lapp hem samt att hon skulle ringa o prata med föräldrarna ikväll. De skulle dessutom ha möte på skolan nästa vecka om övervakningen på skolan o att man får kolla en extra gång då det sedan nya dagiset funntis en tendens till att vara elak mot Hampus. Snacka om att man får en klump i magen efter sånt här....

För övrigt har dagen varit seg, tråkig o irriterande. Vilken jäkla muntergök jag är idag.... Dessutom fick jag nu reda på av en tjej på friskis som har praktiserat på lillans dagis att det varit fotografering onsdag o torsdag denna vecka samt att dagiset är stängt imorgon. Inte har jag fått ngn info av mannen om detta så fotograferingen av lillan blir det ingen i år o det gör så jag kokar!!!!! Eftersom jag i perioder inte hämtar eller lämnar vissa dagar så räknar jag med att mannen min ska kola upp det men icke. Får nog skälla lite ikväll ....
Nähe, dags för o natta, h'nga tvätt o gå med hinden för att sedan stupa i säng. Får skriva om Ullaredsfynden en annan dag för nu orkar jag inte.
Ha en trevlig kväll

RSS 2.0