Äntligen Johan ute ur IDOL!!!

Japp, äntligen åkte han ur i kväll. Nu är det 3 kvar som KAN sjunga där Kevin regerar. Får se vad som händer nästa fredag.

Idag har Roger putsat fönster o adventspyntat lite o jag har plockat lite det jag har orkat då jag inte varit helt kry sista dagarna. Resultatet är ganska bra faktiskt. Ska fortsätta lite imorgon igen.

Jag har hittat en passion i att pyssla lite med foton i photoshop. Det är hur kul som helst! Jag har gjort mitt första foto på min brorson och jag blev faktiskt nöjd=)  Har även skickat iväg till extrafilm idag en beställning på julkort/tackkort sen vårt bröllop. Visserligen gifte vi oss i augusti men eftersom jag blev så missnöjd med bilderna från fotografen så ville jag ej skicka tackkort av dom bilderna. Hittade då hur jag kunde göra egna bilder av mina foton så nu skapade jag ett kort som får bli ett kombinerat tack-/julkort. Bättre sent än aldrig=)

Nu ska jag gå o sussa
Kramis

Lite pyssel=)

Nu har ännu en helg o en måndag gått. Shit vad tiden går. Sist jag skrev så skulle jag spela "kampen mellan man och kvina" och jag vill bara säga till alla att vi kvinnor är BÄST!!! JAg spöade mannen min 2 ggr på raken o det säger väl allt (eller)
I söndags var vi ute på en mossplockardag hela familjen. Rogers dotter My har varit o hälsat på under helgen så vi tog en liten promenad innan hon skulle åka hem. Vi begav oss till skogen för at plocka lite mossa till mina mossbollar jag gjorde igår.

JAg  var igår på förmiddagen o hälsade på min väninnna Johanna så vi fick prata lite o Felicia o Isak lekte. PÅ em sedan ringde Viktor  ville leka m Hampus så då kom Jojjo hit o lämnade Viktor och även Isak ville leka en stund igen så hux flux var huset fyllt av små spöken igen=) När de lekte passade jag på att göra mina mossbollar som jag sedan har tänkt dekorera lite framåt advent o jul. Därefter gjorde jag även små glaslyktor som jag ställde ute på altanräckena där folket kommer in för att få det lite trevligt i mörkret.

Nu är jag på väg till jobbet men tänkte bara slänga in lite bilder från promenaden samt mina pysselsaker
Ha en bra dag mina vänner




Lillan o mannen på vägen hem

Mina hemgjorda små glaslyktor o mossbollar=)

Snabbuppdatering

Några dagar sedan jag skrev nu så en snabb uppdatering på allt som inte hänt=)
Har jobbat som vanligt men vi har haft schema Maria o jag så det känns bra o gå dit. JAg tycker det är kul o sitta med papper o planering. Skulle nog tycka det vore kul o ha ngn form av kontorsarbete eller liknande. Får se nästa vecka då han lovade höra av sig från jobbet jag sökt. Håll tummarna för mig!!!

I går blev en mkt lugn kväll framför IDOL då vi båda jobbar dagen o sen hämtat My.
Idag har jag varit o handlat lite medan Roger var hemma med barnen. Hampus hade en kompis här o My hade min kusin Tilda här så det var fullt ös. Efter lunch så åkte My med Tilda in till Kalmar o gick på bio medan vi tog hunden o gick en promenad till ÖoB för att handla alufolie. Tänkte göra 2 mossbollar imorgon som pynt ute o då behövs alufolie. I em spelade jag o Roger " Kampen mellan man o kvinna" (tyvärr vann Roger första kampen) Vi har sedan rengjort alla djurburar o lagat lite god mat. Disken är nu undanplockad, barnen duschade o godiset framplockat=)
Nu tänkte Roger o jag spela lite till på kampen för nu ska jag besgra honom o försvara kvinnans heder=)
Ha en trevlig kväll allesamman
Kramis

Host o snörvel...

Här hemma är det host o snörvel nu. Mannen ligger uppe o huttrar. Han är hemma från jobbet idag då han har hosta o troligen feber o mår skit helt enkelt. Jag har en jäkla rethosta som under natten samlar på sig lite slem som jag då nästan får spy upp om morgnarna. Barnen är väl de frisksate av oss trots lite småhosta o lillan en lätt förkylning. Hatar såna här perioder när man går o är halvkrasslig. Det blir så drygt o irriterande. Idag blir nog en plockadag. Nu ska jag fixa käk till barnen.
Have a nice day=)

Födelsedags- och julklappstider...

Japp, nu närmar sig hysterin kring födelsedagar o julklappar.
Vår pojk fyller 7 år 3:e december så där blir det dessutom dubbelt upp med paketer. Men vad 17 ska man köpa???!!!
Jag tycker han har så mkt grejer så jag blir inte klok på det.
Vi hade bestämt innan att vi tar en dag o åker in o sen röjer vi av alla presenter o julklappar så slipper man den stressen sen. Sagt o gjort. Igår gjorde vi oss i ordning för en heldag i Kalmar med shopping. Roger gick upp med lillan till mormor o morfar o sen kördes Hampe till sin kompis Viktor en stund för lek. När vi sedan skulle bege oss iväg så skulle jag bara överföra pengar på internet men tror ni att internetbanken funkar då?! Nääää!!!!! Tillfälligt tekniskt fel!!!!!!!  
Så där står vi med barnen utplacerade men inga pengar att handla för!!!!  VAd 17 gör vi nu???!!!
Testar o ringer till telefonbanken för att se om dom kan hjälpa mig men även där får man svaret: Vi har för närvarande tekniskt fel. VAr god ring senare.  GAAAHHHHH!!!!!
JAg ringer till mina föräldrar o som tur var kunde dom hämta ut pengar åt mig så vi kom till slut iväg men dock försenade.

Väl inne i Kalmar börjar vi i leksaksaffärerna för att snabbt avklara vårt uppdrag. Trodde vi ja=S. Där gick vi, fram o tillbaka. Hittade ju naturligtvis masssor av leksaker men vad vill dom egentligen har. Hampus hade ju visat en hel del vad han önskade men dessa saker är ju fördelade bland övriga släktingar som jag vet har köpt en hel del av det redan... Efter traskande i alla leksaksaffärer så hittade vi ett fåtal paket men icke att vi blev färdig. Vi beslöt oss för att avsluta denna shoppingen o hem o fundera lite till på vilket som är värt att köpa eller kanske lägga pengarna på ngn aktivitet, ex kanske på bio eller liknande. Varför ska man överrösa barnen med paket bara för att det är jul?

Vi gick efter shoppingen till Zorbas och åt en buffe. Riktigt trevligt o sitta bara mannen o jag o äta på en restaurang. Inte ofta det händer kan jag säga. Vi njöt. Vi begav oss sedan till sista affären då vi pratat om att köpa Pokemon Wii-spel till Hampe när han fyller år samt att han ville att vi skulle köpa Ben10-spel åt honom för hans pengar. PÅ vägen dit ringde jag min vän Maria för jag tänkte vi skulle våldgästat dom på en kopp kaffe men icke att hon var hemma.
Efter vår lilla tur i affären där begav vi oss sedan hem. JAg slog in julklapparna o Roger tog hunden på en promenad. Därefter gick vi o hämtade barnen. Kvällen förlöpte snabbt då vi spelade lite häst-spel m lillan på Wii som vi köpte under dagen. DÄrefter spelade Hampe lite Wii på det spelet han fick. Sen slängde vi ett öga på spiderman o sen var det mannens o min tur att lira lite Tiger Woods på Wii. Så kvällen bestod av Wii-spel kan man säga=)
Nu sitter jag på jobbet o har några ti´mmar kvar. Dags att fortsätta jobba nu=)
Ha en bra dag.

Dagen...

Ytterligare en dag gången. En mörk dag med regn o rusk.Vägen in till Kalmar blev inte bättre då pappas bil krånglade halva sista vägen in. Plötsligt när jag kör så börjar den hugga för att sakta  tappa fart för att åter igen hugga o fara iväg. Bilar bakom mig började tuta o blinka o jag trodde jag skulle bli stående på vägen men lyckades ta mig hela vägen till jobbet. Troligen var det så lite bensin i den för vägen hem o en tankning senare så for den lika bra som vanligt.

Idag har Maria o jag suttit med schemaarbete på jobbet och det har gått bra. Det blev idag förändringar på jobbet med schemagruppen då vi har varit tre st men nu ska det bara vara maria o jag då chefen tycker att det är för mkt med tre samt att det knorrats lite runt om. Tyvärr kändes det idag som att vi puttat bort den tredje vilket inte alls är läget. Visst kan jag köpa att vi inte behöver vara tre samtidigt med schemat men det känns inte bra att en ska kliva undan och vara en back-up. Jag vet att du läser min blogg o jag vill bara att du ska veta att det inte är Maria o jag som har bestämt eller önskat bort dig ur gruppen utan en bestämmelser från ovan.

Eftermiddagen rullade på som vanligt, jag kommer hem och mannen åker o jobbar=(
Hampe o jag satte oss en stund ner o gjorde lite skrivläxa. Bredvid oss satte sig Felicia o skulle oxå göra läxa. Hon ville göra O hon oxå. så när Hampe o jag var färdiga hjälpte jag henne o visa hur man skrev O o sen prövade hon lite själv vilket resulterade i en arg tjej som kastar pennan när det inte blev bra. Trots detta så gav hon sig inte utan fortsatte och lyckades några ggr med A o O och blev riktigt stolt istället.

Efter nattningarna har jag tittat på tv o förberett inför morgondagen. Nu tänkte jag gå o lägga mig strax o bara koppla av en stund innan jag somnar för imorgon är en tidig dag igen.
Sleep tight out there

En arg flicka som vill kunna skriva men som inte lyckades precis som hon ville=)

Ny vecka

Nu var det åter en ny vecka. Det har varit en bra start men hektiskt idag. Hampe har ju varit som vanligt i skolan. Vi tog en cykeltur dit i morse och det gick riktigt bra för Hampe idag. Känns så skönt att se hans utveckling på cykelfronten oxå vilket underlättar en hel del för oss.
Efter detta så åkte lillan o jag hem igen och började damma lite , skriva matlista o inköpslista.
Vi fixade sen lite lunch och åkte sedan  och handlade. Hämtade upp Hampe på vägen hem. Efter det så har det varit hundrunda, lite läxläsning med Hampe. Sen började lillan och jag o baka igen. Vi bakade brytbullar och lagade gulaschsoppa till middag. Så mumsigt med nybakat bröd till maten=)

Eftermiddagen och kvällen flöt på lika fort som vanligt. Båda barnen sover nu och jag ska hoppa in i duschen. Imorgon är det åter jobbadag. Hoppas ni haft en bra dag
Kramis

Full rulle hela helgen

Denna helg har bara försvunnit. I går firade vi fars dag en liten stund på morgonen här hemma. Barnen hade köpt ett Wii-spel, Tiger Woods 2009=) och en mugg till världens bästa pappa. Sen stack jag ner en snabbis till stan o snabbt hem igen eftersom vi skulle ner till svärföräldrarna i Hällevik o fira svärfar på födelsedagen. Vi var där nere några timmar o sen var det en mörk, dimmig o regnig färd hemåt med 2 trötta barn. Vi var hemma ca 19:30 o då var jag oxå trött.

Idag har jag jobbat mellan 7:30-16 och därefter gick vi direkt upp till mina föräldrar och åt mat. Vi har dessa dagar haft samma middagsmeny, smörgåstårta och princesstårta på båda ställenna=) Så nu sitter man här uppjäst o dan igen=(
Ska slänga mig i soffan o titta på " ensam mamma söker". Jag är ledig imorgon men mannen jobbar som vanligt. Han ska jobba dygn imorgon på ambulansen. Ha en trevlig fortsatt kväll allesamman.

P.s Linda, jag lever=)

Härlig fredag

I går var en bra dag.  Först på morgonen startade jag och Felicia igång med att baka bullar direkt efter frukosten. Hon älskar att vara med att baka och är helnöjd om hon får en bit deg som hon kan mjöla, sockra och skära om och om igen=)
Roger satte igång och städade lite på ovanvåningen. När bullarna sedan var klara var vi ju tvungna att provsmaka och lillan klämde i sig tre stycken på några minuter så det var ett gott betyg. Efter detta badade jag o lillan av oss allt mjöl och Roger gick med hunden. Vi fick sedan snabba oss då vi planerat en överraskning för barnen. _Roger hämtade Hampe i skolan, jag packade några väskor och sedan åkte vi direkt till Kalmar. Vi var på net on net, bolaget, mediamarkt, giraffen köpcenter där vi tog oss vars en korv. Därefter åkte vi sakta till vårt huvudsakliga mål. Hampe var så glad och ville blunda tills vi var framme. Vårt huvudmål var Äventyrsbadet i Kalmar.  Våra barn älskar att bada ( jag gillar inte badhus) och blev jätteglada när de förstod att vi skulle bada och ha kul. Hampe flög genom vatten rutscbanan som inget alls och klättrade på klätterväggen och härjade runt. Lillan o jag var mest i den lilla varmvattenbassängen vilket jag var glad för, fy 17 vad kallt det är i vanliga bassängerna. Vi hade med oss nybakta bullar som vi smaskade på oxå. Efter några timmar var det dags att bege sig hemåt men barnen hade gärna badat längre=)

Väl hemma åt vi lite mat och satte oss vid tv:n en stund men vid 8 var lillan såååå¨trött o ville lägga sig. Hampe gick oxå till sängs o tittade på en film  istället o somnade gott.

Nu har lillan och jag varit ute med Ricco. Vi tänkte vi skulle fira fars dag i dag istället eftersom jag jobbar imorgon. Har startat kaffebryggaren, ska väcka Hampe så han o lillan får upp o överraska sin lilla pappa som snarkar så gott där uppe. Sen ska vi bege oss till Blekinge till mina svärföräldrar då svärfar fyller år.
Hoppas ni får en bra dag allesamman=)
Kramis

Lillan överlycklig o få baka=)

Sussar gott efter allt bad=)

Så härligt

Sitter i soffan ensam, barnen sover, mannen jobbar. Jag har förberett allt inför morgondagen, dammsugit, köket är färdigt. Med andra ord kan jag bara slapp tills jag lägger mig å det känns så skönt=)
Har precis tittat på "sjukhuset". Underläkaren Joel på barn är ju helt underbar=) Han är rätt man på rätt plats=) Skönt o se såna läkare för omväxlings skull.
Nu börjar "Bonde söker fru" så det ska jag oxå kolla på ikväll=). Riktig tv-kväll idag för en gång skull=)
Trots huvudvärken o min kraxande röst känns det bra ikväll=)
Hoppas er kväll är lika skön
Kramis

Sjuk=(

Sitter här alldeles hängig=(
Det började i fredags med att jag lät som en kratta på rösten. I lördags lät jag ännu kraxigare men kände mig ok för övrigt. I går när jag vaknade så hade jag i princip ingen röst alls utan fick verkligen ta i från tårna för att få fram ngt ljud. Jag som skulle jobbat på kvällen med sjukvårdsrågivning på telefon fick ju bara ringa o sjukskriva mig=(
Kan ju inte sitta o prata i 7 timmar när jag inte har ngn röst. Låg o vilade en stund igår , hade lite feber igår o ont i kroppen. Idag har jag oxå sovit en stund då Roger tog lillan med sig o handlade medan hampe var i skolan. Ska  vara hemma från jobbet imorgon med då jag troligen haft feber idag oxå och en jäkla huvudvärk. Känner mig verkligen helt slut hela jag=(

Hampe tappade en tand till idag så nu har han det där ursöta tandlösa leendet som små barn får. Han har inga framtänder uppe nu o en tappad tand nere. Tog ett kort på honom ikväll där han förvisso ser helt galen ut men där han visar stolt sin glugg=)
Nu ska jag slänga mig i soffan för nu orkar jag inte mer
Trevlig kväll på er

Min galne pojk med sin stora glugg=)

RSS 2.0